Kullar Olayım Gel beni ağlatma Şah'ım,ben sana kullar olayım Gel bana ceylan bakışlım,ben sana kullar olayım Bir gonce bülbül idim,geldim bağında ötmeye Şanına ağlatma düşmez,ben sana kullar olayım Açtım zülfün telinden,zülfün ucu mah gibi Kesipte yabana atma,ben sana kullar olayım Ey Nesimi can Nesimi,şu derdime bir çare kıl Ezelden seni severim,ben sana kullar olayım Kul Nesimi
TEŞEKKÜRLER ABİ.. bende nesiminin en sevdiğim şiirlerinden birini sunayım Vahdet Kaynagından Dolu İçenler Vahdet kaynağından dolu içenler Kanmıştır badeye,şarap istemez Hakikat sırrına candan erenler Ermiştir mahbuba, mihrab istemez Bu yolda can yoktur,canan isterler Gönül kabesinde erkan isterler Ademe secdeyi her an isterler Başka bir ibadet,sevap istemez Ariftir mushaftan dersler okuyan Tevrat ı İncil i ezber okuyan Cemal-ı muzhafı ezber okuyan Almıştır fermanı Kur an istemez Nesimi yem,aşkla zar-ı zar olan Ezel ikrarında ber-karar olan kiramen katibe yar-ı gar olan Düşmüştür defteri kitap istemez KUL NESİMİ