Ismail Bakir`dan Haber Alinamiyor

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında Baskoylu tarafından paylaşıldı.

1. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Ismail Bakır'dan haber alınamıyor
    Kaçırılan BDP´li İsmail Bakır sivil polisler tarafından tehdit ediliyordu HABER MERKEZİ (24.05.2011)- 21 Mayıs´ta Ümraniye'de bir araca zorla bindirildikten sonra kendisinden haber alınamıyor.
    BDP üyesi İsmail Bakır´ın, BDP´ye üye olduktan sonra sivil polisler tarafından sürekli tehdit edildiği ve İHD´ye başvurduğu öğrenildi.
    İsmail Bakır´ı yolda zorla bir arabaya bindirilirken gören bir arkadaşı, ailesini arayıp Bakır´ın,“İmdat beni öldürecekler” diyerek kaçırıldığını ifade etti. Bakır´ın durumundan endişe eden ailesi Ümraniye Atakent Karakolu´nu arayıp oğullarını sordu. Polisler öncesinde Bakır´ın gözaltına alındığını kabul ederken daha sonra bu ifadelerini yalanladılar.
    İHD İsmail Bakır´la ilgili emniyetten açıklama bekliyor
    23 Mayıs akşam saatlerinde gizli numaradan ağabeyi Mehmet Bakır'ı aradığı öğrenilen İsmail Bakır´ın “Kaçırıldım, serbest bırakıldım. İki, üç güne kadar dönerim” dediği açıklandı. Ağabeyinin “Neredesin, kim kaçırdı” şeklindeki sorularına cevap vermeyerek telefonu kapatan Bakır´ın durumunun şüpheli olduğunu ifade eden İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, emniyet yetkililerinin kendilerine konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

Sayfayı Paylaş