HZ MUHAMMEDİN TEMSİLİ RESMİ OLAMAZ DİYEN BİR GURUP KESİME BU CEVABIM..İŞİMİZE GELİNCE MUHAMMED ALİ .ALİ MUHAMMED DİR DİYORUZ AMA RESİME GELİNCE NASIL OLUYORSA AYRILIK CIKIYOR..AYRICA RESMİ OLMAZ DİYENLERE SORUYORUMM ,KURAN I KENDİLERİ Mİ YAZMISLAR,YOKSA HZ MUHAMMED ALLAH OLDU DA ÇİZİLEMİYOR MU.GÖZLERİNİZİ AÇIN BİRAZ DA ARASTIRIP OKUYUN..BİLGİ SAGİBİ OLMADAN DİKENLERİNİZİ ÇIKARMAYIN..EGER PEYGAMBERLERİN HEPSİNİ KURAN DA ALLAH BİR TUTUYORSA NEDEN HZ İSA İLE MUSA NIN RESİMLERİNE BİŞEY DEMEDİ ACABA? KURAN ZAMANINDA ELBETTE KİLİSELER VARDI VE HEPSİNİN RESİMLERİ DE VARDI ..AMA SADECE CAHIL İNSANLAR RESME TAPARLAR DİYE ARAP AKLI İLE SANATTAN UZAKLAŞILDI..İNSANLAR ANCAK BEYINSIZ OLURSA RESME TAPAR.İKİNCİSİ BU SÖZÜ KAFANIZA YAZINNNNN SADECE SIRRRR OLANLAR GÖRÜNMEZZZZZZ..TEK SIR ALLAH TIR..YOKSA SİZ ALLAH LA MUHAMMEDİ BİR Mİ TUTUYORSUNUZ DA PEYGAMBERİN RESMİ OLMAZ DİYORSUNUZ..NERDEN UYDURUYORSUNUZ BUNLAR YAHUU.KURANI YENİDEN MI YAZMAYA BAŞLADIL YOKSA..MEKKE DE BİLE DERİ ÜZERİNDE BU RESİMLER VAR..Bİ DE ALEVİYİZ VE SANATA RESİME MÜZİGE KARSI DEGİLİZ DİYORUZ..ASLINDA BEYNIMIZIN İÇİNDE SAKLIYOURZ ..SADECE SÜNNİLERE FARKLI GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORUZ..AKLINIZI KULLANIN O SADECE Bİ TEMSİLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL..SADECE ALLAH ASLA GÖRÜLMEYECEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK..O GÖZLERİ GÖRÜR AMA GÖZLER ONU GÖREMEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ..SİZ PEYGAMBERİ ALLAH MI YAPTINIZZZZZZZZZZZ..7 ULU OZAN BİLE BU RESİMLERE SES ETMEMİŞ ZAMANINDA SİZ ONLARDAN DAHA MI İYİ HÜKÜM VERİYORSUNUZ..VERİYORSANIZ DA BİLELİM BIZIM ULULARIMIZLA ALAKANIZ OLMADIGINI ANLAYALIM.ETRAFINIZA Bİ BAKIN BAKALIM..ALLAH IN RESİM SANATINDAN BAŞKA NE GÖRÜYORSUNUZZZ..YAŞAYAN Bİ İNSANI RESMETMEK BU KADAR MI KORKUNÇ..BU KADAR MI ZAYIFSINIZ DA İMANINIZDAN ŞÜPHE EDİYORSUNUZ...SÜNNİLER BİLE NERDEYSE TEMSİL RESMİ VAR DİYOR AMA BİZİM MİLLETE Bİ BAKINN..ACIN ANA BRİTANICAYI..GİDİN TOPKAPI SARAY MUZESİNE..BU KADAR OLMAZZ..Bİ RESİM Kİ ALLAH OLMAYAN BİR RESİM SİZİN İMANINIZI BU KADAR TEHLİKEYE ATIYOR..EBU BEKİR ÖMER OSMAN GİBİLER ONUN SİMASINI GÖRMEYİ HAKEDİYOR AMA SİZ ALİ YOLDAYIŞIYIZ DİYORSUNUZ KENDİNİZE AMA RESME TAHAMUL EDEMEYIP OLMAZ DİYORSUNUZ..DEMEK Kİ ONLAR KADAR KENDİNİZİ GÖREMİYORSUNUZ..O DEVİRDE YAŞAYAMADIK DİYE HAYIFLANMAK 100 YIL DAHA YAŞAYAMACAGINI BİLEMYE HAYIFLANMAK KADAR SAÇMALIKTIR...BIKTIM ARTIK İNSANLARA BUNU ANLATMAKTAN ...KAFANIZA KOYUN OKUYUNNNNNNNNNN OKUYUNNNNNNNNNNNNNNNN OKUYUNNNNNNNNNNNNNNNN..RESİMLERE TAKILIP KALMAYIN......BURDAKİ AMA Ç BİR NEBZE OLSA ÖZLEMİ GİDERMEKKKKKKKKKKKK..SİZ O RESME NASIL BAKARSANIZ OO RESİM ÖYLE OLUR..SİZ GÖREMİYORSANIZ SADECE BOYALARLA KARALANMIS BİR İNSAN OLARAK KALIR..BAKMASINI BİLEN GÖRMESİNİ DE BİLİR..KENDİNİZCE GÜNAHLAR SAÇMALIKLAR CIKARMAYIN..RESİM OLMAZMIS PEYGAMBERİNN..YARATIK MI O ? ALLAH MI O ? YOKSA YAŞAMAYAN VARLIK MI ? Bİ KİMSENIN RESMI OLMAMAIS İÇİN BUNLARDAN BİRİNE SAHİP OLMASI LAZIM...SİZ EGER BU VASIFLARDAN BIRINE KOYUYOSANIZ PEYGAMBERİ KENDİNİZLE ÇELİŞMEDEN SUSUN OZAMAN ..RESİME UZATTIGINIZ DİL SİZİ ÇARPMASIN SONRA..ÇUNKU O RESİMDE Bİ R ABESTLİK YOK AYRICA SİZ EGER RESMI OLMAZ DİYORSANIZ O 3 VASIFTAN BİRİNE KOYUYORSUNUZ DEMEKTIR..BAŞKA YOLU YOKKKKKKKKKKKKKKKKKK..GÖZÜNÜZÜ AÇINNNNNNNNNNNNNNNN
Can Benim ve benim gibi düşünenlerin Hz. peygamber Efendimizi Tanrılaştırmak gibi bir düşüncemiz yok topkapı sarayındaki tesfirlere gelince onların sadece bedeni çizilmiş surat kısmı gösterilmemektedir. Hristiyanlık gibi dinlerin sonradan değiştirildiğini çarpıtıldıığını zaten peygamber efendimiz kendisi söylüyor. ben peygamber efendimizin ve diğer peygamberlerin resme getirilmesine karşıyım Bunula birlikte Hz. peygamber Efendimize resime getirmek alevilikte Kabul edilen birşey olsaydı eminim Cem evlerimizde Hz.Ali efendimizle beraber tesfirleri yer alırdı.
anabritanicayı acarsan tamamını da görürsün can..altında da topkapı yazar..ayrıca sen benım soruma cevap vermeslisin..bir insann görünmemesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir..bence once insan olmaması gerekir ki peygamber insan..ikincisi demişsin ki peygamber yasakladı bunu diğerlerine yaptıkları için...peygamber ne zamandan beri kuran da yazmayan yasakları uyguluyor..sen o devirde mı yasadın..yoksa ehli sünnet yani sünni kurallarına göre mi yaşam sürdürüyosun..kim o resimlere karısysa foruma döksün içini..mail atmasın özel olarak admınlere..cevabımız vardır evelallah verecek..bir rezme tapmayız bir allah a taparız..resimdeki amaç özlem gidermektir..karşı olmak için neden sayınız bana?o bir yaratık mı ? haşaaa..yoksa allah mı ? tövbeee..uzaylı mı ? imkansız..o zman peygamber yok aslında..biz kafamızdan yarattık onu .o yüzden çizemiyoruz..baksanıza tasvir edilen resimde o kadar iğrenç ki degil mi yüzüne bakılmıyor o yüzden o resimdeki güzelliğe bile layık göremiyosunuz..bırakın yaaaa..kuran der ki : aklınızı kullanın..ben size akıl verdim..kullanmazsanız hesabını sorarım diyor...resimdeki inatlarınız anlamıyorumm.aklınız var sizin yaa.peygamberlerin resmine karsıyım demişsin..kuran da yazmayabn ve olmayan bişeye karsısın yani..ben kitabın tamamını okudum..yasak yok..demek ki tasvir edilebilir.peygamber insandırrrrr insandırrrrrrrrr insandırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..insanlar tasvir edilirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....yaratıklar ve uzaylılar insan olmayan şeyler çizilmezzzzzzzzz..kimse görmediği içinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....
CANLAR HZ.MUHAMMED'İN RESMİ BENCE YAPILIR...NEDEN DERSENİZ...İNSAN İÇİN SANATTAN GÜSEL BİŞEY OLMASA GEREKİR..SİZ YAPILMAZ DİYENLER BUHARİNİN HADİSLERİİNEMİ NE TAKILDINIZ..ÇUNKU ONLAR DİYO RESMEDİLEMEZ DİYE...ONLAR COK ŞEY DİYO BİZİ İLGİLENDİRMEZ ONLAR. BİZDE RESİM VARDI VE VAR OLACAK..O MUHAMMED MUSTAFA' VE EHLİBEYT'İNE SELAMLAR OLSUN...hü dost..
ilk olarak eğer benim cevabıma yanıt olarak yazıldıysanız ben peygamber yasakladı diye bir cümle kullanmadım senin örnek verdiğim hristiyanlık gibi diğer ilahi dinlerin değişikliğe uğradığını peygamber efendimiz bile dile getirmiştir dedim ikinci olarak madem peygamber efendimizin Tesfirini n yayınlanması alevilik açısından çok doğal birşey neden o zaman benim gittiğim hiç bir cem evinde peygamber efendimizin tesfirine rastlamadım eğer senin dediğin gibi doğal karşılanan bir olaysa Cem evlerimizde neden tesfiri yer almaz üçüncü olarak kişilerin inançları hakkında cümle kurarken biraz daha dikkatli kelimeler seçin lütfen ben aleviyim diyipte bayram namazını camide kılan ramazan orucunu tuttan inanç karmaşası içindeki insanlardan değilim sadece belirtmek istediğim cem evleri ben ibadethanem benim ibadet ettiğim yerde dahi tesfiri yer almışyorsa peygamber efendimin orada bir çelişki vardır . eğer senin dediğin şekilde doğal bir olay yadırganacak bir yanı yoksa neden cem evlerimizde bu tesfirlere hiç rastlamadım diğer bir konuya gelince ben özlemimi resimlere bakarak değil ehliyeyt aşkını hissederek onlar adına oruç tutarak gideririm resimler ne peygamberimizin nede ehlibeytimizin güzelliğimi yansıtamayacağı için resimlere bakarak kendimi avutmam benimle farklı görüşlere sahip insanlarda olabilir bu doğal benim inancım felsefem farklı görüşlere saygı duymayı gerektirir. sizin inancınız sizin dünyaya bakış açınız bu şekilde buna da saygım var. sizden cevaplamanızı istediğim tek soru yukarda birkaç defa tekrarladığım ve cevabını merak ettiğim tek şey neden cem evlerimizde Hz. Peygamber EFendimizin Tesfiri Yer almaz Yoksa cem evlerimizde Ehli Sünnletlerin elinemi geçti sizin dediğinmiz gibi Not: Canlar lütfen konuya yazacağınız cevaplarda büyük harf kullanmayınız Büyük harf bağırma anlamı taşıdığı gibi okumakta zorluk çekiliyor
hz muhammed in temsili resmini bu saaten sonra cem evlerine asmak olmaz .asılmaz diye de bişey yok.benim bildigim bazı cem evlerinde var..asılmama nedeni de sünnilerden korkmak..hala korkular devam ediyor..siteler ,bizi hacklerler diye koyamıyorlar..bilmiyor muyuz..cem evleri koysada bazı ları koyabiliyor..biz aşkımızı içimizde de yasarız resim sanatıylada yaşarız..sünnilerin saz calarak ibadet olmaz deyimine benzıyor senın bu dediğin ..belki ben bu şekilde aşkımı yaşıyorum..belki ben o reesime dalarak hayallere dalıyorum..ve bir cok insan da aynı sekilde resimlere bakarak hayal kurabilir.ama bilmeyen insanlar cogunlukta..madem demişsin cem evlerinde niye yok..asar yada asmaz.ama sünni korkusu içinde cem ibadeti yapmaya calısan halk nası oresmi asacak ..neyse ben konuyu uzatmuyorumm..bu resimleri bu site kaldıramadı anladıgım kadarıyla..merak etmeyin biz kaldıracak baska sitelerde paylaşıma açarz..isteyen evinde acar bakar.milyarlarca insan peygamberin iğrenç karikaturlerini gördü..ne gecti herkesin eline..bu resimlerde ise onu resmen yüceltilmiş güzellik katılmıs..güzellik göreceli belki sen begenmedin bişey diyemem ben karısamam orasına..ben yayımladım resmi..benım actıgım konuyo resim olmaz der de bana laf atarsa bende bu şekilde cevap veririm.o da gider resim olmaz diye baska konu acar olut biter..ben nedenleri anlattım sonuclarıyla izah ettim..yani bu kadar olayda dinin bozulma nedeni resim oyle mi.herkes yanlısı yaptı bunca insan yanlış inançlarda yaşıyo.onu kimse bilemez canım kardeşim...sen o dinlerde resim var diye tüm aleme yanlış yolda diyemezsin..yaa anlamıyorum hala ben neyi tartısıyoruz..bir resim bi sitede bu kadar sorun oldu..1 senedir 5 tane forum dolaştım ve hepsinde bunları sonunda kadar ve tek tek konu acarak resimleri koydum kimsenın sesi cıkmadı ..burda devamlı konu yazan birisi olarak hedef haline geldim..kusura bakmayın ben daha fazla uğraşamam..amacım elimdekileri paylaşmaktı ..zorla güzellik olmaz..anlayan yerlerde sunarız..iyi çalışmalar
seçkin kardeşim sorun olmakla sorunun neolduğunu anlamak arasında dünyalar kadar fark var burda paylaşım yapılıyor sen vardır diyorsun bende eğer varsa hangi kaynaklara göre vardır niye şimdiye kadar fazla rastlamadık diyorum bur forumların ana amacı budur. forum kimsenin zevkine göre konular açamaz ben resime inanmıyorum karşıyım diye senden resimleri kaldırmanı isteyemem ama resimler hakkındaki düşüncemi yansıtırım. bu paylaşımdır bu erdemdir. belki benden farklı görüşe sahip resimin olabileceğine inanan canlar için güzel bir paylaşımdır. bu yüzden olaya kişisel gözle bakma olabilir birçok forum gezmişsindir.doğaldır halende geziyorsun buda doğaldır. ancal """" zorla güzellik olmaz""""" deme ben veya birbaşkası senden resimleri kaldırmanı talep etmedi sadece resimler hakkında açıklama istedim bu resimin olabileceği alevilikte yer alıyormu almıyormu onu öğrenme çabası içindeyim ama sen tartışma ortamından rahatsız oluyor verilen cevapları rahatsız edici görüyorsan o zman eyvallah açtığın konuya cevap bile yazmazdım. burası paylaşım forumu iyi kötü doğru yanlış herşeyi paylaşırsın neden iyi neden kötü olduğunuda belirtmek zorundasın ben eminim aynı muhabbet aynı sorular resimleri eklediğin diğer forumlardanda gelmiştir ancak aralarında benim kadar öğrenmeye çalışan biri varmıydı bilemem neyse seçkin sen cansın benim canları hedef almak gibi bir huyum yok sadece araştırma sadece öğrenme
eyvallah sagolsın..elbette öğrenmk içinse başım üstüne..birden resimlere tepki geliyor felan gibi sözler gelince bende direk olark yazdım tepkilere neden olmamaıs için acıklamaları ..ama sadece cevap yazan sen oldugun için bu başlıga cümleler de sana gitti gibi oldu..ama benım yazılarım genele orda..isteyen bakmasın.daha once demişsin kki bu kadar tartışıldı mı ? evet ..hemde şiilerin sitesinde ben tartıştım bunu...birebir canlı chat ortamında..sadece amacım nedenlerinin anlatmak ..varsa niye ve nasıl var.yoksa da niye yok olabilir hangı nedene baglı olarak ..artık bir cok kitabun içinde carsıda bile görür oldum..ki internette de var..ayrıca daha önce de dedim..mekke de sünni komşumuz gitti ki sünniler resimlere inanmaz .mekke de kabe nın yakınında deri üzerine işlemeli gördüm var dedi.ama saklıyorlar dedi.benim amacım hala resimlerle ilgili putlarımız varsa beynımızde onu yıkalım demiştim..
arkadaşşlar bence cemevlerimizde hz.peygamberin resminin olmamasinin nedeni yeni katliamlari onlemektır......
dediğin gibi yıkılması gereken belli tabular olabilir ama benim kişiliğimle özdeş birşey olarak hiç bir konuya araştırıp öğrenmeden doğru kaynaklara dayandırmadan inanmadım inanmamda senin alevilikle ilgili bilgilerin benden kat kat fazla olabilir öyledirde ben araştırırım öğrenirimki üniversite ortamında birinin ağzından çıkan alevilikle ilgili yanlış bir kanıya cevap verebiliyim ben bir öğrenciyim bana 2+2=4 eder dersen ben bunu kırk defa araştırırım doğru olduğuna emin olmadan kendimi manevi olarak bunu doğruluğuna inandırmadan ben buna inanmam belki tam olarak kesin değil ama olabilecek cevaplardan birisi """ozani""" canın verdiği cevap olabilir zaten aralarında manevi bir farklılık bulunan ayrılıklar yüzünden bizlere düşman görünün sünni toplumundan fazla tepki almamak için Hz Peygamber efendimizin resimleri cem evlerimizde yer almamıştır ama bununla birlikte sünni kesim peygamberlerin ve 4 halifenin resimlerine tamamen karşıdır. tepkiden korksaydık ..Hz. Ali efendimizin resimlerinide Cem evlerimize koymazdık benim düşünceme gelince bence En kısa Zamanda Cem evine gidip DEDEMİZDEN konu hakkında görüşlerini alarak bilgilerinden faydalanmaya çalışacağım ve en kısa zamanda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım iyi paylaşımlar canlar
canlar bu çok geniş çapta araştırılması gereken bir konu bence, hz. muhammet in yüz hatlarını bilen birisi var mı bu dünyada ben ce yok o yüzden hz. muhammet efendimizin resminin tahmini şekilde yapılmasına benin gönlüm elvermez dogrusu, ama seçkin ve decar canların da dedigi gibi bazı tabuları da yıkmak gerekse bunu çok iyi araştırın ondan sonra bizimlede paylaşırsanız sevinirim.
hz ali nin yüz hatlarından yararlanılarak bu resim çizilmiştir..ehlibeytin resimleri de o şekilde çizilmiştir...bir digerine anlatılarak.iyi bir ressam bunu tasvir ederr..zor degil ki..zaten kaşını gözünü vücudunu anlatıyorlar..yani neden anlatılan şey kalemle belirmesin ki..akılda belirebiliyosa kalem ve kagıtta da elbette belirebilir...hz ali nin ve ehlibeytin resmi bi anlamda da sünnilere baş kaldırı olarak yapılmıs bir tasvirdir..ben o resmi hz ali olarak görüyorum..herkesin görüşü farklıdır..o temsil olabilir belkı ama bi cicege yada baska bi nesneye benzetmektense ,meleklerin secde ettigi insana,onun da tasvirine benzetirim..ayrıca cem evinde olmasına da gerek yok zzaten..ama bazılarına da var oldugunu biliyorum yüzünü bugulandırmıslarsa da var..o zaman bile kendimizi kandırıyoruz bence...burdaki amac peygamberi gizemli kılmak..ben arastırdım ve ayrıca insanların resme tapmasını önlemek..eski arap zihniyeti .hz ali resmi yapılmıs bas kaldırı olarak ..çunku en büyük tepkiyi zamanında onlar görmüşler.eger ehlibeyt olmasaydı bu seferde hz muhammed e yapılsaydı bunlar..biz yine cem olacaktık.sadece peygamberin resmi olacaktı bu sefer..ben sadce canlar kuranı kaynak alıyorum başka bişeyi değil..hakk dili ne derse o..eger kuran da ey insanlar peygamberi resmetmeyin yazıyorsa nedeni ile hagi ayette acıklansın..ama ben tamamını okudum..asla yok..tek gizem allah a aittir.peygamberler vesiledir o yaratıcıya ulaşmak için.aracıdır..kuran der ki : sen sadece uyarıcısın..cem evınde olmaması da doğal zaten ..daha once de dedim..12 imamlar baskaldırı cephesinde..onlar olmasaydı ozaman hz ali nin yerinde o olacaktı.....muhammet al idir .ali muhammeddir..muhammedi görmek isteyen ali ye baksın..hz ali nin de temsili varsa mecazı anlamda ondan esinlenerek elbette yapılır..kim görmüşki çizilecek diyenlere diyorum sadece tasvirrrr..resim sanatında bütün özelliklerden yararlanılır..hadi peygamber çizelim deyip başlamazlar.once 12 imam resimleri incelenir..sonra anlatma sanatına bakılır ki heralde insanlar peygamberin sıfatını anlatmaktan da aciz kalmamışlardır..ona yaklaşık bir resim yapılır..benı daha da bagladı peygamberin askına bu özlem ..daha önce de aşıktım daha da arttıı şu anda..bu elbette tapma manasında değil
Kuran: "Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.â 4Nisa Suresi 48 Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır. BuhariTesavir, 89 Kuran'a göre en büyük günah Allah'a ortak koşmadır. Allah ortak koşmayı affetmeyeceğini söylemekte, bunun dışında her günahın affedilebileceğini belirtmektedir. Bu yüzden Allah'ın en şiddetli azabına uğrayacak olanlar da ortak koşanlardır. Oysa Buhari'nin yukarıda alıntıladığımız hadisine göre en şiddetli azaba ressamlar uğrayacaklardır. (Mezhepçi, hadisçi İslam'ın sanat düşmanlığı sonucunda uydurdukları hadisleri kitabın 18. bölümünde okuyabilirsiniz.) Bu hadis başta Kuran ile çelişmektedir. Ayrıca mantık ile çelişen bu hadisin çeliştiği başka hadisler de vardır. örneğin diğer bir hadise göre cehennemde en şiddetli cezaya satranç oynayanlar çarptırılacaktır. (Büyük Günahlar, Hafız Zehebi, sayfa 9697) bende ressammım way halime desenize :neutral: