Hz. Ali Küstah Adam

Konu, 'Haberler ve Yorumlar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

İşte Rıza Zelyut'un Hz. Ali ile edepsiz bir adam arasından geçen konuşmayı aktardığı o yazısı [​IMG] Hz. Ali Küstah adam

Rivayet olunur ki bir gün müminlerin emiri, Resul'un damadı ulu Fatıma'nın eşi İmam Ali'nin önüne edepsiz, kötü sözlü, katı yüzlü birisi geldi ve dedi ki:

-Neden Ebubekir'in ve Ömer'in halifelikleri zamanında halk kavga, kargaşa, düşmanlık ve ölüp öldürmekten uzaktı da senin ve Osman'ın zamanında böyle çekiş döğüş, kavga, bozukluk oldu?
    Hazreti Ali cevap verdi ki:
    -Çünkü ben ve Osman Ebubekir ve Ömer'e yardımcı idik. Sen ve sana benzeyenler ise Osman'a ve bana yardımcı oldunuz işte halimiz budur.

Kimse doktorluk taslamasın

Bütün dünya gibi bizim ülkemizde bir salgın hastalıkla karşı karşıya. Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ, zamanında tehlikenin önemini anlayıp tedbir aldı. Domuz gribi aşısının ilk taliplilerinden birisi olmamız bu uzak öngörünün eseridir. Türkiye'nin Sağlık Bakanı, millete güvence verecek binbir zorlukla ve dünyanın parasını verip aşı getirtecek sonra birileri çıkıp 'Aşı olmayın!' diyecek.

İşin içine siyasetin girdiğini hissediyorum. Bu belayı az zararla atlatmamız için yapacağımız bellidir. Vatandaş olarak sizler ortalıkta dolaşan sahte doktorlara veya çokbilmiş tiplere değil de Sağlık bakanı Prof. Akdağ'a bakın ve o ne diyorsa yapmaya çalışın.
    Bir küçük öneri: Öksürürken, lütfen sol elinizin tersi ile ağzınızı kapatın. Cebinizde kolonyalı mendil taşıyıp elinizi, ağzınızı silin. Ortalığa öksürmek kadar tehlikeli ve bencilce bir davranış yoktur.

Helin Kürdistan

Toplumumuzun ortak kutsal değerlerini, odak haline gelmiş grupların nasıl acımasızca istismar ettiğini hatırlayınız. Fethullahçılar 'Diyalog ve Hoşgörü' kavramlarını dibine kadar sömürerek siyaseti ele geçirdiler. Siyasetin istismarcıları da din kavramını kullanarak ileri çıktılar. Kürt ayrılıkçıları da şimdi 'barış'ı sömürüyorlar. Ellerinde silahla gösteri yapanların terör eylemini barış diye göstermeye çabaladığı bir iklime girdik. Amaç, Kürdistan isimli bir devlet kurmak...

DTP'lilerin tümünün amacı budur. Bunların bir arada yaşamaktan, barıştan söz etmesi tamamen takıyyedir.

Düşünün ki DTP'li bir yönetici kızına Helin Kürdistan diye isim veriyor. Hatırlayınız bir DTP'li belediye başkanı da Diyarbakır'da daha 7 yaşındaki bir kız çocuğunu Kürtçe öğretmeni yapmıştı. Bu çocuk 'Türkçe konuşmayacağım, mahkemeye verirlerse orada da Kürtçe konuşacağım!' diye basına açıklama bile yaptı.
    Görüyorsunuz ki bunlar kendi ayrılıkçı zihniyetlerini daha bebeklikten çocuklarına aşılıyorlar.

Yarın öbürgün Helin Kürdistan büyüyecek, toplumun içine karışacak. O isimle çağrılırken kızcağıza kimler nasıl bakacaklar, hiç düşünen oldu mu?
    Kürtçü babalar daha bebeklikten çocuklarının hayatını esir alıyorlar onları bir tür damga ile damgalıyorlar.

Helin Kürdistan'ın, yarın büyüdüğünde babası gibi Kürdistan davası güdeceğini kim söyleyebilir ki...
    Ne yazık ki babaların günahını çoğunlukla çocuklar çekiyor.

Zevzektir Eğlenin
    Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut tutmuş ünlü türkücülerimizden Rojin'le ilgili fantezisini yazmış. Dağa kaldırmaktan, seks kölesi yapmaktan falan söz etmiş. Rojin de kızmış, Serdar'ı mahkemeye vermiş.

Tabii, Serdar roman sayfası ile gazete sayfasını birbirinden ayırt edemeyince böyle fanteziler de kamusal alana aktarılmış oluyor. Gazetenin biraz kamusal olduğunu az çok töre ile, ahlaki ilkelerle sınırlandığını Serdar'a söylesek basar küfürü...

O yüzden Rojin kardeş, bu işi Serdar'ın zevzekliğine vermeli...

Zaten yeterince korkmuş adamcağızı daha fazla üzmemek gerek...

TRT'ye paralar helal olsun...

Hükümet, TRT'nin gelirlerini artırmak için otomobil teybinden tutunuz da spor aletlerine kadar birçok ürüne ek vergi koymuş. Verelim, verelim de bu para ile daha iyi haber, daha iyi eğitim, daha iyi eğlence, daha iyi spor ve eğitim programları mı izleyeceğiz?

TRT Müdürü İbrahim Şahin TRT'nin kanallarını tam yandaş hale getirdi. TRT'de program yaptırılanların büyük bölümü ya Fethullahçıdır ya da o kesimin desteği ile TRT'ye yerleştirilmiştir.
    İbrahim Bey! Hükümeti yine tut. Lakin, biraz adil ol. Kurumda aykırı seslere izin vermezsen bile tarafsız birkaç isim koy. Belki böylece paramızı helal edebiliriz.

Sayın Genel Müdür! TRT'de artık türkü ve şarkı da izleyemez olduk. O zaman size özel kaynak yaratılmasının bir anlamı kalıyor mu?

Hüseyin Çelik'ten özür diliyorum

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile konuşurken öğrendim ki beni mahkemeye vermiş. Bunun sebebi de bir yazımda Hüseyin Bey için 'Kendisi de Kürtçü olan Hüseyin Çelik...' demem imiş.

Hüseyin Çelik ile anlaşamadığım tek nokta onun Nurculuğu savunan bir görüşü de benimsemiş olmasıdır. Fakat kendisini Kürtçü olarak nitelemek açık bir haksızlıktır.

Van'da çalışmış oralı bir ailenin kızıyla evlenmiş bir kişi olarak Hüseyin Çelik'in bu bölgede sayılan, sevilen bir isim olduğunu iyi biliyorum. Sayın Çelik'le ilgili olarak hiçbir yolsuzluk söylentisi de çıkmış değildir ki bunca yıl en önemli bakanlıklardan birisini yönetip de böyle anılmak kolay değildir.

Üstüne üstlük de o, iyi bir entelektüeldir. Yanlışlık eseri yazılmış olan o ibare için özür diliyorum.

Hüseyin Çelik gibi bölücü olmayan doğulu politikacılara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.
    Haber: Güneş

Sayfayı Paylaş