HZ. ALİ’NİN OĞLU HZ. HASAN’A ÖĞÜDÜ .. Çok güzel :)

Discussion in 'ALLAH'ın Arslanı. Hz. Ali' started by Asi_Prenses, Sep 11, 2009.

  1. Asi_Prenses

    Asi_Prenses Daimi Üye

    EY OĞUL,

    Kendini güçlükler karşısında sabretmeye alıştır. Çünkü haksızlık karşısında hak için sabretmek en iyi ahlaktır. Her şeyden önce Allah’tan hakkıyla kork. Bütün emirlerini yerine getir. O’nu anmakla kalbini yaşat. İpine sımsıkı sarıl. Eğer tutunursan, Rabbinle aranızda ki bağdan daha kuvvetli hangi bağ bulunabilir?.

    Kalbini mev’iza ile yaşat. Zahidlikle –dünya malını ve ona aşkını terketmekle– onu öldür. O, hak ile, kuvvetli hikmet ile, adalet, ilim, bilim, hikmet, uygun söz, doğru parlak ve ruhlu olsun.

    Ciddi olarak ölümü an ve ölümü anmakla kalbini yaşat. Her şeyin yok olacağını bil, ve kalbinin de yoklukta karar kılacağını ona bildir. Ona dünya facialarını ve musibetlerini teker teker göster.

    Zamanın şiddetini ve kükreyişini, gece ve gündüzlerin aleyhine çevrildiğini düşün. Hatırla ve hatırlat.

    Kendi nefsine ve kalbine, daha evvel geçmiş insanoğullarının kıssalarını ve hikâyelerini söyle.

    Mazide insanların başına gelen felaket ve musibetleri düşün. Aynı şeylerin tekerrür etmemesi için dikkat et. Atalarının topraklarında ve yaşadıkları yerlerde gez. Ve onların eserlerini dikkatle tetkik et.

    Onlar neler yapmışlar?, nereden nereye, ne için göç etmişler?

    Bunları tetkik ettiğin zaman onların pek yakın arkadaşlarından ve sevgililerinden ayrılıp gurbet ellere gittiklerini göreceksin.

    Tıpkı onlar gibi sen de yakında bilmediğin, görmediğin yerlere göç edip gideceksin. Şu halde istikbaldeki yerini şimdiden hazırla ve temizle

    Ahiretini dünya ile satma. Bilmediğin şey hakkında konuşma.

    Vazifen olmayan şeye karışma. Ve her işi kendi ehline bırak.

    Sonunda bir felaketin gelmesinden korkduğun yolu terk et. Zira bir işte felaket sezildiğinde onu terk etmek, korku ile ilerlemekten hayırlıdır.

    Iyiliği emret ki iyilik ehlinden olasın.

    Münkeri –kendisinde Allah’ın rızası olmayan şeyi– elin ile ve dilin ile ortadan kaldırmaya çalış.

    Bütün gücünü sarfederek münkeri işleyenleri uzaklastır.
    Allah yolunda hakkıyla çalış. O’nun uğrunda mücadele etmekten çekinme. Herhangi bir kimsenin ağır sözleri seni yolundan alıkoymasın.

    Nerede olursan ol, Hakk’a ulaşmak için bütün güçlüklerini aşmaya çalış.

    İslamiyette ne var ise hepsini anla ve öğren.

    Bütün işlerde Allah’ına sığın; zira o en iyi koruyucu, en iyi barınak ve en yakın kurtarıcıdır.

    Her işinde Allah’a teslim ol. Zira insanoğluna her şeyi bahş eden de, O mahrum eden de O’dur.

    (ALINTI)
     
  2. Yigitcem

    Yigitcem Daimi Üye

    tşkler paylaşım için.
     
  3. Asi_Prenses

    Asi_Prenses Daimi Üye

    ben de yorumun için teşekkür ettim....
     
  4. ero

    ero Daimi Üye

    teşekkürler asi prenses..

    imam hasan her aklıma geldiğinde; melek diye yatağına aldığı karısının ne denli bir şeytan olduğu ve ne denli büyük bir ihanete uğradığını hep düşünmüşümdür..
    hasan eğer o kahpelikten sağ kalsaydı heralde kederinden ölürdü..
     
  5. Asi_Prenses

    Asi_Prenses Daimi Üye

    rica ediyorum :)
     
  6. LinkinPark

    LinkinPark Daimi Üye

    gerçekten çok güzel bir öğüt paylaşıma teşekkürler:)
     

Share This Page