gecen bi dügüne gittim başladılar semah dönmeye bence cok yanlış ve tv programlarındada herkes görmüştür reyting toplamak için semah dönlüyo bence bu olay cok kötü ya cünkü bu semah bizim ibadetimiz bu jadar küçültmemiz lazım yanlışmıyım arkadaşlar
evet teksin can sana kesinlikle katiliyorüm SEMAH asla eylence yerlerinden donulmez. semah bizim ibadetimizdir semah donerken allah askina donuluyor......
semah bizim ibadetimizdir ve eğlence ortamlarında asla dönülmemeli ama malesefki dönenler var şayet ben çok karşıyım
Bencede semah heryerde dönülmemedir semah eğlence değildir düğünlerde semah dönülmesine çok karşıyım ve bulunduğum ortamda böyle bişey yapılıyorsa kesinlikle uyarırım
dügünlerde ve eglence mekanlarda semah dönülmesine bende çok karşıyım,cem evlerimizde semah dönülüyor zaten, ne geregi var öle yerlerde semah dönmeye günah zaten
bazı kendini bilmezler maalesef semah dönüyorlar semah bizim genel kültürümüzün bir parçasıdır her yerde yapılmaz cemlerde yapılır ve allah aşkına hak aşkına yapılır bende çok karşıyım
semahlar gösteriş için yappılmaz o allah ve hak aşkına yapılmalıdır o bizim namusumuzdur sen namusunu yolun ortasında açmazsın ben karşıyım
yan komşum cemaat ablası bunların garip işleri var kadın bize misafirliğe geldi benim alevi olduğumu biliyor siteyi açtım yanında bana şu soruyu sordu "düğünlerde dönüyormusunuz?" hayır dedim ama bir çok düğünde dönülüyor çok yanlış bence buna bir dur demeliyiz..
kesinlikle hayır güzel can ibadetin yeri ayrı eğlencenin yeriayrı olmalı ve gördüğümüz yerde nazik bir dille anlatmalıyız çoğuda bilmediğinden yapıyor
bencede her yerde ve her zaman semah dönülemez çünkü o bi gizliliktir ibadetdir.yani her yerde ve herzaman dönülmez:
semah ibadettir..düğün eğlence, kutlamadır...kısacası düğünde semah olmaz dıyorum bende. dugunden sonra ıbadet olarak yapılmak ıstenmıs olabılır eger ortam ona gore ayarlanmıssa ona nıyetlenıp yapılan bı semah'sa sormak danısmak lazım olurmu olmazmı dıye o konuda bılgım olmadıgı ıcın bısey dıyemem ...
semah ilahi aşktır oyuncak değildir. düğünlerde eğlencelerde semah dönenler semahın ne için dönüldüğünü bilmeyenlerdir.