Hayat-yaşamak

Konu, 'Genel Bölüm' kısmında bluedream tarafından paylaşıldı.

1. bluedream

bluedream Daimi Üye

Hayat-yaşamak

Hayat acımasız, kimi zaman zalim kimi zaman nankör... Oysa ben hayatı böyle bilmezdim: hep içimde kavak yellerinin estiği, gönlümde bir bahar havasının geçtiği bir dünya hayal ederdim kendimce..Çocuk hlimle.. Artık çocuk değilim ama çocukluğumdaki hayallerimden vazgeçmişte değilim. Birde derler ki hayat bir imtihan, yaşamak bir oyun halbuki söylenildiği kadar kolay değildir bu hatta bence doğruluk payı bile yoktur.

Bir düşünün bakalım hangi oyunu senelerce oynayıpta kaybettiniz?

_ Tabiki hiçbirini.

Kaç sene sonra olursa olsun günün birinde mutlaka öğrendiniz ve kazandınız üstelik oyunları hep kaybetseniz de bir düğme vardır, ona basarsınız ve yeniden başlarsınız her seferinde yeniden... yeniden... yeniden...

Ve imtihanlar.. İmtihana girersiniz. Başaramadınız mı? Size yeni bir fırsat sunarlar. Kazanamadığınız tüm sınavların ardından başka bir sınav mutlaka hazırlanmıştır ve siz er yada geç kazanırsınız. Bunları gözden geçirince anlayacaksınız ki yaşamak bu ve benzeri cümleler içerisinde geçecek kadar basit değildir.

Hadi bir düğme bulun ve hayatı yeniden başlatın! Yada o çok önemli olduğu sanılan sınavların sorularına bir bakın bakalım, orada hayatı anlatan, size gerçek anlamda hayat kazandıracak bir soru varmı?

Yaşadığın anları tekrar yaşayamazsın, baştan başlatamazsın, geride alamazsın!

Sen büyürken yaşın ilerledikçe kendininde birşeyler kazandığını, ilerlediğini zannedersin aslında farkında değilsndir ama hep bir adım geridesindir çünkü yaşamın sana öğretceği yada öğrettiği hiç bir şey yoktur. Sen sadece bu dünyaya gelir ve gidersin. Biryerlerde elin kolun mutlaka bağlanır ve se öylece kalırsın, kaderini değiştierecek halin yok nede olsa....

Diyeceğim şu ki dostlar; hayat hayattır, bir çıkmaz sokak diyebiliriz belki.. O yola yeni kaldırımlar döşeyemezsin, o yoldan başka bir yolada geçemezsin, orası senin değişmeyen yenilenemeyen sokağındır ve sen orada kamaya mecbursundur.

Bu sokağın birde adı vardır: Hayat-Yaşamak

yada sen nasıl istersen öyle tarif et

alıntı

2. Hulya

Hulya Daimi Üye

Cok dogru bir yazi ama hayati güzel yasamakta bizim elimizde.. Degistirmekte bizim elimizde...
    Hayata yeterki basimiza ne gelirse gelsin olumsuz bakmiyalim.. herzaman olumlu yönden bakmaya calisalim..
    Ve umudumuzu asla kaybetmiyelim!!!

Eline saglik kankim öptum seniii Muchs!!!!

Sayfayı Paylaş