ÖMÜR DEDİĞİN Bir insan ömrünü neye vermeli Harcanıp gidiyor ömür dediğin Yolda kalan da bir yürüyen de bir Harcanıp gidiyor ömür dediğin Yüreğin ürperir kapı çalınsa Esmeyen yelinden hile sezerler Künyeler kazınır demir sandıkta Savrulup gidiyor ömür dediğin Dışı eli yakar içi de seni Sona eklenmeli sözün incesi Ayrılık gününü kör derelerin Bölünüp gidiyor nehir dediğin üstat HASRET GÜLTEKİN
Rüzgarın kanatlarında, Munzur'un doruklarında, Mapusun kuytuluğunda, Güneşin sıcaklığında, Kalanlara selam olsun. Sevdanın güzelliğinde, Canın cana hasretinde, İnançlı yürekleriyle, Kavganın ateşlerinde, Yananlara selam olsun.
Rüzgarın kanatlarında, Munzur'un doruklarında, Mapusun kuytuluğunda, Güneşin sıcaklığında, Kalanlara selam olsun. Sevdanın güzelliğinde, Canın cana hasretinde, İnançlı yürekleriyle, Kavganın ateşlerinde, Yananlara selam olsun. gerçek bir sanatçı ruhundan çıkan sözlerin melodiye dönüştüğü yer HASRET GÜLTEKİN. ONLAR HİÇ ÖLMEDİLER VE ÖLMEYECEKLER.
Dolanı dolanı gelir Ölüm yavaşça yavaşça Kalem alıp yaz derdimi Gülüm yavaşça yavaşça Garip yüzüm gülmez oldu Gözüm ırak görmez oldu İşe güce varmaz oldu Elim yavaşça yavaşça Sevdiğim bu yana bakmaz Kaş edip, kirpiğin kalkmaz Kırıldı kanadım kalkmaz Kolum yavaşça yavaşça Bu dünyaya gelen bilmez Ölmeyince kan kesilmez Meslekim artar eksilmez Zulüm yavaşça yavaşça Ve kandisine ait bikaç tane şiiriyle bu güzel insana selam olsun Güneşe gel sevdiğim Güneşe Gel kurtul Ey akıl veren Tut tutabilirsen sevdalan sevdalanabilirsen ve hangi kainatsa o her şeye gücü yeten tut beni oraya götür Olayım gücü yetmeyen 10 Mart 1992 Gel ve şimdi yaşa bu yüzyılda oo... sen var ya aptal Şekspir, zannettin ki, söylediğin çok şey âOlmak ve Olmamakâ şimdi hiçbir şey.. 03.03.1979 Toprağı ve hayatı, sıkı tutmalı bileği. Hele seni... Çürük toprağımın solmaz çiçeği... 03.03.1979 ''..ve dünya alışkanlıktan değil sevgiyle mutluluktan dönsün diyor, hepinizi yüreğinizden öpüyorum...'' HASRET GÜLTEKİN
Tarzıyla, sesiyle ,çalşıyla, duruşuyla bambaşkaydı.22 seneye onca şeyi nasıl sığdırdığına insanın inanası gelmiyor. Mezarına yıldızlar yağsın..