Grup Özgürlük Türküsü-Sevcan "Armutlu'nun karakolmuş okulları Bahçesinde bir panzer yatarmış Panzerin gölgesinde büyürmüş çocuklar Panzer çocuğun topunu çalmış Çocuk koşmuş topunu almaya Panzer yürümüş çocuk yedi yaşında kalmış" Yaprakta ki yeşil benim Okulda ki bahçe benim Direnişte doğdum da ben Adım ondan eylem benim Armutlu'da doğdum da ben Adım ondan eylem benim Yedi yaşında dillerim Yedi yaşında düşlerim Panzer ezdi yüreğimi Donup kalan gözler benim Dağ benim, deniz benim Ördüğümüz kondu benim Yıkımlarda doğdum da ben Adım ondan umut benim Armutlu'da doğdum da ben Adım ondan umut benim Boğazda ki martı benim Karıncanın yükü benim Paylaşmayı öğrendim de Adım ondan sevcan benim
Grup Özgürlük türküsü-Sevdalı Kız Seni gördüm gözümün nuru vurulmuş yatıyordun sevdalı Ankara'da onurunla sarılıp yurdunun sıcak bedenine Yatıyordun sevdalı Dört bir yandan sarsada zulüm, nice pusularda yenildi Ölüm Esir düşmek mesele değil gülüm, kanla yazmaktır umudu Umudun umudumuzdur sevdalı Seni gördüm gide gide yoluna kurban olduğum Yaşsız gözlerle, telaşsız yürekle dünyaya son defa Bakıyordun sevdalı
Özgürlük Türküsü-Harman Yeri Harman yeri tozlu taşlı Mendilimde adın işli Vurulup düşen teninde Özgür ülkemiz nakışlı Yangınlarda yol bulanı Sevdiğine kul olanı Üşütür mü kara toprak Ölümü yere çalanı Toprağı eken gülüm Ekini biçenler gülüm Akıyor harman yeri ile Harman yeri düğün yeri gel gülüm İzimvar yol üstünde Sözüm var dil üstünde Kör geceler neylesin Közüm var kül üstün
Özgürlük Türküsü-Sabah Türküsü Bir sabahın üç kapısı var göğe Biri umut al umudu ver çocuğa büyütsün Büyütsün de yürüsün Bir sabahın üç kapısı var göğe Biri emek ellerinde ışıyan Işıt gitsin yol boyunca büyüsün Hey bir sabahın üç kapısı var göğe Biri korku al korkuyu yüreğinden çal yere At korkuyu yüreğinden çal yere Emek senin umut senin korku ne Yeterki ellerin ellere kavuşsun
Grup Özgürlük Türküsü-Sivas Dağları Bre sivas dağları da dağları Kucak açar dosta giden yolları Sarsam seni savaş diye aşk diye Ana diye yar diye diye Ya nedendir ya nedendir a dostlar Kanım sebil alın terimpul benim Ayaklarım kan içinde yol benim Taşı sıksam un ederım a dostlar Omuz versem kaldırırım dağları Balık olsam doldururum gölleri Ya nedendir ya nedendir a dostlar Kanım sebil alın terimpul benim
armutluda da doğdum ben, adım ondan umuttur benim. çok sevdiğim bir söz. gözlerimin önündedir armutluda panzerlerin kadınların çocukların üstüne nasılda gittiği. ama o kadın ve çocukların nasıl bir cesaret sergiledikleride gözlerimin önündedir
duyarlılığın için teşekkürler erhan can yedi yaşında kalmamalı çocuklar,biz panzerlerin gölgesinde değil sevgi bahçesinde büyüyen çocuklar yetiştirmek istiyoruz
ben, çocuk, panzer ve ideoloji kelimelerini bir arada gördüğümde aklıma hep grup yorumun içerisinde "büyüde baban sana neler alacak neler. zindanlar ölümler. 17 ne geldiğinde idamlar alacak" türküsünü anımsarım. erdalın ruhu şadolsun.
onlar kadar kimse yaşama sevdalı değildi.onlar yaşama en çok sevdalı olan,sevdalı oldukları yaşamlarını ise kendileri gibi düşünmeyen insanlar için bile fikirlerini yaşatmak için ölümü kucaklayarak,koşarak gülümseyerek gittiler.(ki bu sevdalarının yüceliği tartışılmaz).hem bu kadar sevdalıydılar hayata,hemde ideolojilerini yaşatmak uğruna sevdalarını ölüme götürecek kadar cesur! selam olsun tüm devrim şehitlerine!