Ger aslım sorarsan ben bir niyazım Ger aslım sorarsan ben bir niyazım Sabır ilmi derler yerden gelirim Katre idim şimdi ummanlar oldum Arştaki kandilden nurdan gelirim Ben 'kal u bela da ' buldum izim'i Döndürmedim bir dem Hakk'tan yüzümü Ateş-i aşkına yaktım özümü Halil İbrahim'le nardan gelirim Sual eylerisen benim sırrımdan Cümlemizi var eyledi varından Yarattı Muhammed Ali nurundan Hakk ile hak olan sırdan gelirim Cebrail çerağı alır eline Seyretmeye gelir dostun iline Hayranım şakıyan dudu diline Rıdavan kapı açtı şardan gelirim Teni sual etme ten kuru tendir Can anın içinde gevher-i kandır Bu ilim deryası bahri ummandır Sırrı kal eyleyen serden gelirim Mansur ile varıp dara çekildim Yusuf ile kul olup bile satıldım Şam'da İsa ile göğe çekildim Musa ile dahi Tur'dan gelirim Mahkemede sual sordu kadılar Kitapları orta yere koydular Sen bu ilmi kimden aldın dediler Üstadımdan aldım pirden gelirim Nesimi'yim ikrarımla belliyim Gerçek erenlerin kemter kuluyum Ali bağçesinin gonce gülüyüm Münkir münafıka Hakk'tan gelirim Kul Nesimi
yuregıne saglık abım oyle guzel seyler yazıyosun anlatıyosunkı ınan yorum yapacak hıssettııgım guzellıklerı anlatacak kelıme bulamıyorum eksık olma abım ...