FaceBooK Saçmalığı!!!

Konu, 'Genel Muhabbet ve Eğlenceli Anketler' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Nedir bu facebook saçmalığı anlamış değilim!
    İnsanlar giriyolar,video izleyip çıkıyolar. Ya da gereksiz saçma sapan arkadaşlıklarla bir sürü gereksiz muahabbet!
    Bu rağbet nedendir ? Emeksiz netice bu kadar mı zevk verir insana?
    En nihayetinde bir ''web site''dir bu da. Tasarım bakımından o kadar da cafcaf'lı olmayan bir web site.
    Bir portaldır. Görsele hizmet eden bir portal.
    Çok reklam edildi,çok büyütüldü. insanlar bağımlı oldu. Zamanlar boşa harcanıldı. Amerika'da kızın biri bilmem kaç gün facebookta takıldığından beyni infilak etti!
    Fenerbahçe en fazla hayrana ulaşan spor klübü olmuş! E? ne oldu? Başınız göğe mi erdi.. Yazık...
    İnternet kullanmasını bilmeyenler facebookda hesap açtırıyor bu nedir allah aşkına..
    Gençlerimizi oyalıyor yükselmelerini engelliyor...
    İnsanların tatmin duygusunu farklı yerlerde edinmesi ne acı!

Evet,biz bu feysbuk saçmalığına ayırdığımız zamanları başka şeylere ayırsaydık... bilgi teknoloji çağında yaşıyoruz avrupa ülkeleri bu facebook denene zırvalığı bile bilmiyor son bir yıldır sinama filmlerinde dahi facebook adı geçmeye başladı reklamlarda, dizilerde lütfen biraz bilgilendirici şeylerle uğraşalım.. İnterneti bilgi amaçlı kullanalım.

Ya da sallayın. Bu çılgınlık sürsün gitsin.
    Ama unutmayın ki,feysbuk eğer kapatılır ya da bir gün siz girmeme kararı alırsanız, elinizde sadece boşa harcadığınız cürümüş zamanlar kalacak..

Bu arada,ben de kayıtlıyım facebook'a. internetle uğraşıyorum dedim bi bakayım o zamanlar ingilizceydi tabii sonra türkçe desteği verdiler. eskiden erkekler kızlardan msn adresi isterdi şimdi facebooka kaydetmek için soy isim istiyolar :-& .. töbe yarabbi... Ben hesabımı bloke ettim...
    Umarım sizde bu boş şeylerle uğraşmazsınız...
    :cool:

2. ero

ero Daimi Üye

al benden de o kadar arkadaşım.
    hemde saçmalığın daniskası. hoş benimde hesabım var ama, 5 - 10 dk göz atıp eski arkadaşlıklardan bakındığımdan öte bir zaman harcamış değilim. işte bu popülist hayatın akışına ne kadar kapıldığımızı gösteriyor.
    yalnız bu ülkemize has değil tüm dünyanın kapıldığı bir akım.
    mahkemelerimizin forum sitelerini toplumsal gelişmeyi önlediği ve gerilettiği iddiasıyla kapatmalarını gerekçe gösterirken birazda işi hahhına vermeleri dileğiyle.

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

ben bu konu hakkında sıze katılmıyorum....facebook ve msn bence ne amacla kullandıgına baglı olarak guzel bısey mesela msn le kamerayla aılesı uzakta olanlar gorusebılıyo ( ben ve aılem koyde olan akrabalarımızla goruntulu konusabılıyoruz) face dende hıc tanımadıgım akrabalarımı bıle buldugum oldu ama kotu amacla kullananlarda vardır muhakkak yada ıyı nıyetlı olan kısılerı kandırmaya calısanlar kaldıkı eger buna karsıysan orda olmaman gerekır yada hıc kullanmıyo olman gerekır hem kullanıp faydalanıp hemde boyle aksı yorumlar yapmak olmaz bence :))

4. Alevi_Kaptan

sen öyle diyosun ama micrasoft ve amerika facebook %5 hiisesini almak için milyon dolarlar ödedi ne için acaba söylermisin dilek.. biraz düşün oyuna gelme....
    buna benzer türk siteleride var neden bir yabancı siteyi kullanalaımki daha cazipmi geliyo bize. reklam edildi her yerde saçmalık bence.. mutlaka işe yarayan yerleri vardır ama yukarıda yazdığım gibi saçma sapan gruplar vb ilanlar bana göre saçmalık. boşuna zaman kaybı

5. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

benım demek ıstedıgım bu degıl kotu yanlarıda olabılır belkı ama ben hıc bı zararını gormedım aksıne dedıgım gıbı cok sevdıgım uzun suredır gormeedıgım kııslerı ,akrabalarımı burdan buldum...benım asıl demek ıstedıgım rahatsız olan cok kotu bısey oldugunu savunan arkadaslar madem oyle kullanmasınlar ....hem o sıteyı kullanıp hem kotulemek sacma .... :cool:

6. Alevi_Kaptan

bende bir zararını görmedim dilek.. sen onca akraba tanıdım diyosun o site dışında akrabalık değerlerini taşıyomusun onlarla... sadece oraya bağlaman yanlış.. bugün yarın kapandığnda veya girmediğinde gene yıllartca görüşmeyecekmisiniz.. bence yanlış bir site

7. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

sen kıtlenmıssın bı noktaya benı anlamıyosun ...benım hayatım tabıkıde ordan ıbaret degıl ...neyse o zaman hesabını kapat sorunlarda kalksın ortadan savundugun seyı yapmalısın dımı ??? ben kullanmaktan memnunum kapanana kadarda kullanmayı dusunuyorum....

8. Alevi_Kaptan

ben kapadım zaten... kitlendiğim noktada yok.. işin iç yüzünü biliyorum.. özgürsün istediğin gibi kullanırsın... .. adını soy adını yaz sokağını telefonunu özel bilgilerini yazma bence o tür sitelere..

9. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

tesekkur ederım onerın ıcın sadece ısım soy ısım yazıorum zatenn adres telefon ozel bılgıler yok senınde bıldıgın uzre...kımsenın zarar gormemesı dılegıyle..

10. ero

ero Daimi Üye

kahrolsun "faceler", varolsun "mektuplar".

11. murat058

murat058 Üye

facebooku kimin ne amacla kullandına baglı mesela haberlerde duyuyoz kız facede tanıstı birinin tecavüzüne fln ugruo böyle seyler olmamalı tabi ama ben sahsen ne zarar veririm nede zararını görürüm

12. bu konuda böyle düşündüğüm için yalnız olmadığımı bilmek gurur verdi kaptan..
    ben ilk kuzenimden öğrendim..herkes çocukluk arkadaşını buluyor falan diye..neyse girdim kuzenin facebooktan buldum gerçekten merak ettiklerimin birçoğunu..telefon numaralarını aldım...şimdi görüşüyorum hepsiyle..buluşup yemek yiyorum..ama kuzen bulduğu hiçbir arkadaşıyla henüz buluşmamış..sadece internet üzerinden resimlerine yorum yapıyorlar..oldukça anlamsız geliyor bu bana..
    burda da birçok arkadaş üyeliğimin olmadığına inanamadı nedense..sanki mecburiyet sözkonusu..
    ben anlamsız ve faydasız olduğunu gözlemliyorum..!!

13. Alevi_Kaptan

aynen öyle facebook da kaydı olmayanı geri diyolar artık asıl geriler :)

14. kartal1977

kartal1977 Daimi Üye

bu konuda böyle düşündüğüm için yalnız olmadığımı bilmek gurur verdi kaptan..
    ben ilk kuzenimden öğrendim..herkes çocukluk arkadaşını buluyor falan diye..neyse girdim kuzenin facebooktan buldum gerçekten merak ettiklerimin birçoğunu..telefon numaralarını aldım...şimdi görüşüyorum hepsiyle.....
    madem görüşüyorsun neden saçma geldi pekiiiiii??????

15. devran

devran Yönetici

canlar akrabalarımızı bu siteler üzerinden bulmaya başladıysak özümüz den ayrılmışız demektir zaman kaybıdır ve MİLLETİMİZ den olmayanların ceplerini doldurmaktan başka bişey değildir ama üyeliği olan a da bişey diyemem sonuçta zararlıda olsa ÖZGÜR İRADE dir :)

16. kartal
    saçma çünkü onlar sadece sanalda iletişime devam ediyorlar..yani bulduğu .çocukluk arkadaşına henüz sarılmamış..
    sen bunu anlamlı bulabilirsin ama bana halen saçma geliyor..
    tamam ilk iletişim için faydalı olabilir ama sonra ?????

17. kartal1977

kartal1977 Daimi Üye

zaten amaç arkadasını bulmak görüşmek isteyipte görüşemediğin bi arkadsını bulmak mesala ilkokul dan bir arkadasın ben buldum görüşüyorumda su an bence bu site ii amaçlı kullanıcılar için güzel ama amacı dısında kullanmak da saçma o konuda katılıyorum size

18. Yigitcem

Yigitcem Daimi Üye

Kaptan Katılıyorum Sana :)) Sonuna Kadar

19. Yigitcem

Yigitcem Daimi Üye

Dikkat; facebook yüzünden boşanmalar patladı!
    Her 5 boşanma dilekçesinden birinde "Facebook" geçtiği belirlendi.

Amerika'da yapılan bir araştırmada, ülkede 2009 yılında hazırlanan her 5 boşanma dilekçesinden birinde "Facebook" geçtiği belirlendi.

Uzmanlara göre, eşler birbirlerini Facebook'ta kaçamak yapmakla veya Facebook'a dalıp birbirlerini unutmakla suçluyor..

Amerika merkezli Divorce Online tarafından yapılan araştırmada, rastgele 5 bin boşanma dilekçesi incelendi. Bu dilekçlerin yüzde 20'sinde, yani 989'unda Facebook'a en az bir gönderme yapıldı. Bu dilekçelerde yaş grupları gözetilmedi.

Ancak Yaş grupları gözetildiğinde özellikle 35 ve daha genç evliller arasında boşanma dilekçesinde Facebook'a göndermelere artıyor. Araştırmayı yapan Mark Keenan," Bu dilekçelerin çoğunda Facebook'ta yapılan sadakatsizlikler yer aldı" dedi.

20. icses

icses Yeni Üye

Sana canı gönülden katıldığımı belirtmek istiyorum alevi_kaptan, böyle şeyleri benimsemekten öte vücudunun parçası gibi gören ve buna da çağa ayak uydurma diyen insanların saçmalığıdır facebook, kullananlara hiç saygı duymadığımı belirtmek istiyorum, bir de üstüne twitter saçmalığı... 5 yılı aşkın internetle haşır neşirim ve doğru dürüst kullanmadığım 2 adet mail hesabım var, malum proyu (wlm) kurmuyorum bile, ihtiyacım yok çünkü, tüm bu face-twitt saçmalığını dehşetle, şaşkınlıkla izliyorum ve soruyorum, ne gerek var bu kadar ifşa olmaya ?
    ilkokulda arka sıradan sana silgi fırlatan arkadaşını buldun :) hasretlik muhabbeti bitti eee, birbirinize video linki gönderip "beğen" butonuna bastırmakdan başka bişey kalmıyor ki geriye arkadaşım...
    900 kişilik akrabanı bulsan ne olucak hepsinin elini öpemeyeceğine göre anca duvarına yazarsın...
    yahu önceden (-ki hala var) doğum tarihi sorarlardı erkek kadın farketmez hangi burç olduğunu öğreniyim de daha iyi tanıyım filan diye... şimdi ilk soru "feysin var mı" bu ne abi, nasıl bir soru bu ? ne kadar sinirlendiğimi anlatamam arkadaşlar, bir de üstelemezler mi "neden feys açmıyorsun" diye...
    acaba diyorum bu güruhun yüzünden anayasaya "herkesin feysi olmalıdır" diye madde koyarlar mı ?
    acaba yarın birgün sevdiceğimi istemeye gittiğimde kızın babası "feysin var mı evladım" derse naaparım ben... konu başlığınız bir harika, durumu özetlemiş zaten, sadece saçmalık... benim gibi düşünen insanların olduğunu görmek güzel.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş