Üniversitelerde türbana karşı çıkıldığında size ne kardeşim insanların ne giydikleri ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz insanlar hürdür istediklerini giyerler diyerek ilkeli ve asaletli duruş sergileyenler⦠İçkinize,sigaranıza,eteğinize,hangi havuza gireceğinize,merdivenlerden iniş çıkışınıza kadar karıştılar,yatak odanıza kadar girdiler.. Türban benim özgürlüğüm diye yırtınanları sizlerin özgürlüğünüzü savunurken hiç gördünüz mü ? Göremezsinizâ¦ İşte Laikçiler diye suçladıklarınız, Laik devletlerde dini sembolerin devlet kurumlarında temsil edilmemesi gerektiğini tam da bu noktada istemiyorlardı.Çünkü devletin dini olmaz⦠Dün sanane kardeşim diye önüne dikildikleriniz bugün bu görüntü ile karşılaşılacağını görebiliyorlardı çünkü..Şimdi çocuğunu bu öğretmenin okutmasına ses çıkarmayanlar yarın çocuklarını bu görüntüde gördüklerinde de konuşmaya hak bulamayacaklar.. Herkesin özgür olması gerekli elbette .İşte Laiklik bu yüzden bir teminattı.Sizin özgürlüğü için savaştıklarınız bugün sizi prangalamak için el ele verdiler.. Ben ne kendim nede doğuracağım kız çocuğumu bu şekilde bir gelecek beklesin istemiyorumâ¦.Bu da benim özgürlüğüm.. Şimdi çıkın benim özgürlüğüm için de savaşın.. hadi bakalım göreyim sizi⦠Mate
Esasen Basortusnde kı fıkrım her zaman sabıttır .. Kamuda okulda. meclıste ve her yerde basortusun EVET .. fakat bunu sıyası bır guc olarak görenlere HAYIR .. Emegıne sağlık can ..
Değerli Can bende kişisel hak ve özgürlüklerden yanayım ve kesinlikle insanların giyim kuşamlarının (kara çarşaf, burka hariç) kendi tercihleri çerçevesinde değerlendirilmesinden ve saygı gösterilmesinden yanayım. Ama bunu çoğunluğun kendi iradesi ile yaptığına inanmıyorum. Yani baskı, zorlama ve dinin gereği olmadığı halde öyle göstererek, korkutularak mecbur bırakılmaktadır diye düşünüyorum...