Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na salvolar

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Başbakan Erdoğan ,"3 Kasım 2002'de hangi heyecanı hissediyorsak, bugün aynı heyecanı hissediyoruz. 22 Temmuz'dan sonra hangi mesuliyeti hissediyorsak, bugün de aynı mesuliyeti hissediyoruz. Seçime endeksli, popülist politikalar izlemiyoruz. Daha önceki hükümetler dönemine bakın, seçim dönemlerindeki zaafiyetler, seçim yatırımları ülkeyi nasıl hedeflerinden uzaklaştırmıştır. Türkiye'yi geriletecek, dengleri bozacak ve ülkemize zarar verecek adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. İnşallah 29 Mart seçim sürecini de aynı şekilde geçireceğiz' dedi.

ADAY BELİRLEME

AKP'nin başkan adayı belirlenmesi konusunda diğer partilerden farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Onlarda milletvekillerinin hepsini çağırıp görüş almak, temayül yoklaması yapmak gibi şeyler yok. Biz bunu neden yapıyoruz. Kalbimiz mutmain olsun. En doğru adayı seçelim diye yapıyoruz. Biz hata yapmıyor muyuz? Tabii ki biizm de hatalarımız oluyor. ama bu gösterdiğimiz hassasiyetin karşılığını 29 Mart'ta alacağız.

BU TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ

Aday olmadığı için kırkınlık gösterenlerin olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Siz aday olunca herşey cici güzel, aday olmayınca feryat figan. Bazı arkadaşlar hemen saf değiştirirp başka saflara geçiyor. Bu tren çok hızlı bir tren. Bu trenden inen bir daha binemez. AK Parti'nin hizmet kervanında bir nefer olmaktır esas. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Aday olmayan bazı arkadaşların, AKP'yi yıpratmaya yönelik çalışmaları daha da çirkin. Artık aday belirleme sürecini geride bırakarak, tüm teşkilatlarımızın seçim için canla başla çalışmalarını bekliyorum" dedi.

BELEDİYE MECLİSLERİNE KADIN VE GENÇ KONTENJANI

Her Belediye Meclis Üyesi için bir kadın ve 25-30 yaş arası bir gencin aday gösterileceğini belirten Erdoğan, "Biz bu günlere hazırlıklı geldik. Partimizi kurduğumuz günden bu yana çok kaliteli bir siyaset eğitimi almalarını sağladık. Bunu dostlar pazarda görsün diye yapmadık. Siyasete seviye kazandırmak için yaptık. Biz bu siyaset akadamilerinde sivrilen arkadaşlarımızı belediye meclislerinde görmek istiyoruz. Bu arkadaşlar arasında mühendisler, mimarlar, sosyologlar olacak" dedi.

ÇİZMELERİ GİYMEK İÇİN 16 YIL GEÇ KALDIN

Biz adaylarımızı seçerken, o ili sorunlarını bilmeyen adayları seçmedik. Bir partinin İstanbul adayı çıkmış, 'Ben İstanbul'da çizmelerimi giyip gecekondu mahallelerini gezeceğim' diyor. Beyfendi 16 yıl geç kalmış. Biz onu 16 yıl önce yaptık. Çizmelerimizi giydik ve o bölgelerdeki sorunalrı yerinde görüp çözdük. İstanbul'da öyle yerler kalmadı. O 1992'deydi. Ama CHP'li belediyelerde böyle yerler varsa bilemem. Bu arkadaşı İstanbul'un bir yerine koyup adres verseniz, o adresi bulamaz.

Erdoğan, '3Ç' projesini 1992'de ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, "CHP belediyeciliğinde İstanbul'da çamur vardı, çöp vardı, çukur vardı. Biz o nedenle bu projeyi ortaya koyduk. İstanbul'un çöp sorununu çözdük. Siz biraz geç kaldınız çizmeleri giymek için" şeklinde konuştu.

AKP'Yİ TAKLİT EDİN AMA TUTARLI OLUN

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak belediyelerin burs vermesini engellediğini belirten Erdoğan, "Bir de diyorlar ki, 'biz bursları iptal ettirmedik, bursların arttırılmasını istedik' diyorlar. İnsaf. Şimdi de çıkmış bazı adaylar para dağıtacaklarını söylüyorlar. Bir ara 3 anahtar 5 anahtar vardı. Bunalr onları da geçti. Ama benim halkım bunlara artık inanmıyor. Eğer yapabiliyorsanız, elinizdeki belediyelerde yapun. Biz bundan memnun oluruz. Neticede kazanan bizim insanımız olur. Ama size de sorarlar, "Tamam AKP'yi taklit edin. Ama biraz da tutarlı olun. Dün kara dediğinize bugün ak, ak dediğinize kara diyorsunuz. Sosyal belediyeceilik konusunda bizimle rekabet edemzsiniz. Belediyecilik bizim işimiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?ayağımda çizmelerle varoşları dolaşacağım? diyen CHP?nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu?na, ?Tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın İstanbul?a Büyükşehir Belediye Başkan adayı atayacaksınız, İstanbul?un bir ucuna koysanız ?seni şurada bekliyoruz? deseniz inanın adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış, İstanbul?da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı. O, 92?deydi bitti o iş? dedi.

?ATI ALAN ÜSKÜDAR?I GEÇTİ?

Erdoğan, hiçbir ilde o şehri tanımayan kişiyi aday göstermediklerini belirterek CHP?yi ve CHP?nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu?nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu?nun ?İstanbul?un varoşlarını ayağıma çizmelerimi giyerek dolaşacağım? sözünü anımsatan Erdoğan şöyle dedi:
    ?Tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın İstanbul?a Büyükşehir Belediye Başkan adayı atayacaksınız, İstanbul?un bir ucuna koysanız ?seni şurada bekliyoruz? deseniz, inanın adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış, İstanbul?da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı? O, 92?deydi bitti o iş. O zaman biz çizmeleri giydik ve İstanbul?un o ilçelerini çizmelerle dolaştık. Seçim kampanyaları böyle yapılır, doğru ama şimdi artık onlar kalmadı. Şimdi o yolların tamamı asfaltlarla döşendi. Artık orada modern şehircilik var Beyefendi. Sen herhalde farklı yerlerden bahsediyorsun. CHP?li belediyelerin bu tür yerleri olabilir. Ama İstanbul?da böyle bir şey söz konusu değil.?
    İstanbul?u 3-Ç?den kurtardıklarını söyleyen Erdoğan, ?Çöp, çamur ve çukur içindeydi İstanbul yani CHP belediyeciliği vardı İstanbul?da. Bunu bilmeyenler çizme giymekten bahsediyorlar. Çok geç kaldınız. Artık biliyorsunuz atı alan Üsküdar?ı geçti? dedi.
    CHP?nin kendilerinin yaptığı yardımları eleştirmesine karşın CHP?li adayların ayda 600 TY para vereceği taahhüdünde bulunduğunu anımsatan Erdoğan, ?Hesap ortada, kitap ortada. Halep ordaysa arşın Ankara?da. Bu iş atıp tutmakla olmaz? diye konuştu.

MEDYAYI BOYKOT ÇAĞRISI

Erdoğan, medyaya yönelik olarak daha önce yaptığı boykot çağrısını tekrar etti. İsmet İnönü?nün ?Benimle ilgili yapılan haberlere inanmıyorum ama başkalarıyla ilgili yapılan haberlere inanıyorum? sözünü anımsatan Erdoğan, ?Medya böyle birşey. Bunları bir de paramızla güçlendirmemizin bir anlamı yok? şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında İsrail?in Gazze?ye yaptığı saldırı ve Türkiye?nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin de yoğun girişimleriyle Gazze'de ateşkes ilan edildiğini belirten Erdoğan, ateşkesin uzun soluklu olması
    için gayretlerinin sürdüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı bir kampanya olduğunu çerçevesinde okullarda saygı duruşu yapıldığına anımsatan Erdoğan özellikle Musevi vatandaşlardan bazılarının bundan rahatsız olduğunu söyledi. Erdoğan, ?Ben kendilerine başından itibaren söyledim. Sizler bizim güvencemiz altındasınız. Aynı olay farklı bir ülkede hangi dinden, hangi etnik unsurlar olursa olsun başkalarının başına gelse biz Türkiye olarak aynı tavrı takınırız dedim. Gürcistan'da bunun örneğini daha kısa zaman önce verdik. Şu anda Gori'de biz yıkılan evleri yapan bir ülkeyiz, bunu görmediniz mi? Orada bu duyarlılığı gösteren Türkiye'nin Gazze'de de bu duyarlılığı göstermesinden niçin birileri rahatsız oluyor? dedi.

-?SUYA SABUNA DOKUNACAĞIZ?-

Suya sabuna dokunmayan açıklamalarla Türkiye'nin dış politikasının hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını kaydeden Erdoğan, şöyle dedi:
    ?Yeri gelecek suya da sabuna da dokunacağız. Niçin? adalet için dokunacağız. Uluslar arası zulme seyirci kalmadığımızı ortaya koymak için dokunacağız. Öldürülen masum çocuklara, masum kadınlara, masum insanlara sadece seyirci kalmak, olayları kınamayla geçiştirmek bazılarına göre mümkün olabilir ama Ak Parti için mümkün değil.?
    Başbakan Erdoğan, ABD ve Avrupa?nın Gürcistan olaylarında Gürcistan'a koşup gittiklerini Gazze'de ise ?Bad-ü Harabül Basra? olduktan sonra devreye girmeye başladıklarını anlatarak, BBC?nin operasyonların 3 hafta süreceği yönünde haber yaptığını ve gerçekten de 3 hafta sonunda sona erdiğini anımsattı. Burada bir şeyler döndüğünü, bunun çözülmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:
    ?Biz olaylara karşı tavır belirleyen değil, olayları ilkelerimiz doğrultusunda yorumlayan ve yönlendiren bir dış politika anlayışını esas aldık. Ben burada gerek ana muhalefet, gerek yavru muhalefete de sesleniyorum. Benim 23 Aralık'ta Olmert'le yaptığım görüşmenin Filistin'e yapılan saldırıyla ilişkili olduğunu söyleyen bu takıma söylüyorum. Duymadığınıza, bilmediğinize kendi uydurduğunuz safsatalarla milleti inandırmaya çalışmayınız. Belki sizin
    kimliğinizin içinde yalan yanlış vardır. Biz söylediğimizi dosdoğru söyleriz. Biz Suriye-İsrail görüşmelerinin 5. raundunu orada görüştük. Bu görüşmeleri yaparken Olmert'in yanında danışmanı, benim yanımda da Dışişleri Bakanı ve danışmanım Ahmet Davutoğlu vardı. Bütün bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'nın söyledikleri beyefendileri tatmin etmiyor. Kimler onlara hangi haberleri getiriyor. İnlerle, cinlerle mi oynuyor bunlar, ne yapıyor bilemiyorum. Buralardan bunlara haberler geliyor. 'Filistin'e yapılacak saldırı için bilgi vermeye geldiler'. Uzaktan yakından alakası yok. Yalan söylüyorsunuz, doğru konuşmuyorsunuz. Dürüst davranmıyorsunuz.?
    İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in bazı özel görüşmelerde kendisine, ?Demokrasi özelleştirilmelidir, barış özelleştirilmelidir? dediğini aktaran Erdoğan, Davos'ta bazı oturumlarda beraber olacakları Peres'e bu sözlerini hatırlatacağını söyledi. Erdoğan, ?Herhalde bundan daha devletleştirilmiş bir demokrasi olmaz. Tamamen totaliter, otoriter mantıkla yapılmış bir harekat. Barışın özelleştirilmesini savunuyordunuz. Herhalde ruhunda otoriter, totaliter bir yapının olduğu bir barış anlayışı, barış özlemi olmaz. Hepsi de bu işe seyirci kalmıştır. Biz eksen değiştiren değil, bulunduğu eksende kararlılıkla ilerleyen bir dış politikayı bugüne kadar izledik? dedi.
    Erdoğan, Gaziantep'te seçim koordinasyon merkezinin açılışında kurban kesilmesine ilişkin haberlere de tepki gösterdi. Kendisinin Başbakan olarak gittiği hiçbir yerde kurban kesilmesine izin vermediğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:
    ?Gaziantep'te de söz konusu medya yine yalanını sürdürdü. Arkada ?Durmak yok yola devam? pankartı. Yer kan gölü. O atmış manşeti devasa puntolarla ?durmak yok kesmeye devam? diyor. Bu şimdi bir art niyeti göstermiyor mu? Bunun neresinde bir doğru dürüst hareket söz konusu. Burada art niyet yok da nerede art niyet var. Bunu, bir başkası için bunlar yapıyor mu? Yapmıyor. Acaba Ak Parti'ye nereden bir kulp takabiliriz. Bugüne kadar acaba hangi bir siyasi bir hareketin bu tür bir kurban kesiminde kalkıp da böyle bir başlığı attınız. Ki bunlar bunları hala yapıyorlar. Ama bu Başbakan böyle bir şey yapmıyor ve orada vatandaşlar gelmişler kesmişler. Ben yaptıkları işi tasvip etmiyorum keşke bunu bir hayır kurumunda yapsalardı. Ama atılan başlık ve tam sahife bunu oraya vermek çok çirkin. Evet biz ?durmak yok hizmete devam? diyoruz. Size rağmen durmak yok yola devam diyoruz. Derdimiz bu. Ve size rağmen diyoruz. Onlara rağmen diyoruz. Onların bu yalanları bizi durdurmayacak. Onlar da diyor ki durmak yok yalana devam.?

-?NEDEN ALINGANLIK GÖSTERİYORSUNUZ??-

CHP'nin TRT'nin yayınlarından dolayı Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verdiği gensoru önergesi hakkında da konuşan Erdoğan, gensorunun artık ciddiyetini kaybettiğini söyledi. Ana muhalefet partisi ve liderinin, Türkiye'nin tarihindeki karanlık noktaların aydınlatılması girişimlerinden neden rahatsız olduğunu anlayamadığını belirten Erdoğan, ?Neden alınganlık gösteriyor ben bunu anlayamıyorum. Bizler de, millet de bunu anlayabilmiş değiliz. Bizim medyayla ilgili en küçük bir eleştirimiz olduğunda basın özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, haber alma hakkından bahseden sayın ana muhalefet lideri, kendisiyle ilgili iddialar ortaya atıldığında ölçüsüz ve orantısız bir tepki gösteriyor. Bugün bu konu bütün ayrıntılarıyla ele alınacak ve inanıyorum ki yüce Meclis kararını verecektir.?

Haber: AA, ANKA

Sayfayı Paylaş