EN GÜZEL BEKTAŞİ FIKRALARI

Konu, 'Bektaşı Fıkraları' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

2. hakangs52

hakangs52 Daimi Üye

Batuhan abi bunlar da benden olsun...

----------------------------------------------------------------------------------------------
    Yanlışlıkla ağzına girmiş...

Sofulardan bir zevzek, Bektaşi ile güya alay etmek için ona her rastlayışında rüyalar uydurur söyler ve bu rüyaların konularını da , mutlaka Bektaşi babalarını küçültecek uydurma vakalara ayırırmış.

Bir sabah Bektaşi işine giderken bu zevzek herif yine kendisini karşılamış:

- Aman dostum, bu gece öyle bir rüya gördüm ki bayılacaksın.

Diye söze başlamış ve rüyasında, bir Bektaşi babasının kendisinin ağzına tükürdüğünü anlatmış.

Bektaşi, rüyayı büyük bir dikkatle dinlemiş.

- Hakikaten, rüya çok mühim... Her halde bizim baba senin suratına tükürecekmiş. Fakat bu tükürük, yanlışlıkla ağzına girmiş.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soğuğu ananın karnında almışsın...

Bektaşinin bir komşusu varmış. Bu adam o derece sevimsizmiş ki, Bektaşi bu adamdan hiç hoşlanmazmış.

Bu adam Bektaşiyi ne zaman görse nezleden şikayet edermiş.

- Öyle bir soğuk almışım ki, diye söze başlarmış.

Bektaşi, dayanamamış. Nihayet günün birinde:

- Be imanım, bana kalırsa sen asıl soğuğu ananın karnında almışsın.

Diyerek, sevimsiz komşusunun soğukluğunu yüzüne vurmak suretiyle yakasını onun elinden kurtarmış

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doğru Söz!

Bektaşi içiyordu. Kendisine:

- Sarhoş olmaktan korkmuyor musun, dediler. O:

- Hayır, benim sarhoşluğumdan kimseye bir zararım dokunmaz ki. Siz asıl içmeden sarhoş olanlardan çekinin.

- Kim onlar?

- Bunlar bir takım sonradan görmelerdir ki, ellerine dünya malı geçtiği için ne oldum delisi olurlar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben çaktım, O çaktı!

Bektaşinin birine sormuşlar:

- Erenler, dün gece ne iş gördün. Bektaşi:

- Hava açıktı. Tepsiyi alıp bahçeye çıktım, derken gökyüzü bulutlandı. Ben çaktım, şimşek çaktı, ben çaktım. Sonra ben sızmışım. O ne yaptı bilmem!...

3. cem35

cem35 Daimi Üye

4. dufy

dufy Daimi Üye

haaaaa :D

5. dufy

dufy Daimi Üye

COK KOMIK :D

6. Hüsseyin

Hüsseyin Daimi Üye

7. sevgi_seli

sevgi_seli Daimi Üye