ehl-i beyt yarenleri şarap içtiler mi ?

Konu, 'Merak ediyorum..' kısmında diren_incesu tarafından paylaşıldı.

1. diren_incesu

diren_incesu Aktif Üye

merhaba canlar.bildiğiniz üzere bazı yobaz ve hala mağara'dan çıkamamıslar:aleviler şarap içiyor günahkarlardır dinsizdir diyorlar.sizce şarap içiyormuydu ehl-i beyt yarenleri ? hakk erenler yardımcımız olsun canlar.muhabbetle...

2. ero

ero Daimi Üye

"diren_incesu"]
    merhaba canlar.bildiğiniz üzere bazı yobaz ve hala mağara'dan çıkamamıslar:aleviler şarap içiyor günahkarlardır dinsizdir diyorlar.sizce şarap içiyormuydu ehl-i beyt yarenleri ? hakk erenler yardımcımız olsun canlar.muhabbetle...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ne yazarsak yazalım evvela şunu baştan söyleyelim ki burada ne yazılırsa yazılsın birinin şarap içmesini ve şarabın günah olduğunu; Allah tan emir almış gibi bizlere ileten (hz.muhammet ten sonrakiler) din sömürücülerini kendi öz düşüncelerinden ayırmayacaktır..

hepimiz biliriz alkolün neden ve ne zaman müslüman toplumunda haram sayıldığını-tekrar anlatmaya gerek yok.

piyangonun şaraba vurması ise o zamanlar sadece sirkelenmiş ve alkollenme niteliği kazanmış üzüm suyyundan kaynaklanır..

şarabın kaynağına bakarsak o da nihayetinde bir tanrısal nimettir..
    üzüm yemek günahtır demek ne kadar mantık dışı bir zihniyet ise, içtiği alkolün etkisi ile kendine hakim olamayan zararlı bir kişiyi içen herkes ile aynı kefeye koymak da o denli yanlıştır diyorum..

kendini çağdaş ve uygar gören herkesin; artık bu gibi anakronik ve fundamentalist düşüncelerden kurtulması lazım..

not: erbakan ve müridleride içmedi ama...........

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

yuregıne saglık erhann fazla soze ne hacet bu acıklama yeterlı olmustur sanırsam

4. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

aAleviler içki içerler aleviler pis kokarlar aleviler haram yerler aleviler abdest almazlar aleviler aleviler... Bu ülkede açıklanmamış o kadar çok sorun varki ,çözüm bekleyen sanki herşey alevilerde bitiyormuş gibi hep bizler ağızlardayız, adeta sakız gibi çiğnenmekteyiz bunun nedenini pir bektaş veli gayet manidar açıklamakta : ehlibeyt sevgisini yüreğinde taşıyanlar ızdırapa kapı açmaktadır..Bizler tarih boyunca çilelere ve fikirlere hapsolduk halende öyleyiz bunda bizim suçumuz inanın zerre kadar yok bu düşünceleri bize damgalayan alçak şerefsiz art niyetli kişileredir sözüm . Aleviler ehli beyt sevgisini yüreklerine kazıdılar peki siz hangi sevgiyi kazıdınız..? ALEVİYİM GURURLUYUM ŞEREFLİYİM SEVGİ SELİYİM ...

5. diren_incesu

diren_incesu Aktif Üye

merhaba canlar.bu konu üzerin de niye bu kadar sert çıkıslar yaptıgınızı anlamıyorum sizler özünüzü zaten biliyorsunuz daha niye kendinizi strese koyuyorsunuz anlamıyorum.....el insan suresi 21. ayet'e işaret eder : rableri onlara gayet temiz şarap içirmiştir....hak erenler yardımcımız ola.her dem aşk için olsun.muhabbetle...

Sayfayı Paylaş