DTP'li Osman Baydemir Cem evi için arsa tahsis etti

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında ero tarafından paylaşıldı.

1. ero

ero Daimi Üye

DTP'li Osman Baydemir Cem evi için arsa tahsis etti
    Pir Sultan Abdal Derneği’nin dayanışma yemeğine katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hizmetlerden söz ederken Pir Sultan Abdal’ın sözlerine atıfta bulunarak, "Dönen dön...sün biz dönmeyiz yolumuzdan, sözümüzden" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Kervansaray Otel’de dayanışma yemeği düzenlendi. Geceye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman tarafından karşılandı. Başkan Baydemir yaptığı konuşmada bu tür buluşmaların önemine değinerek, gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Baydemir, kent için tasarladıkları ve söz verdikleri hizmetleri yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtirken, Pir Sultan Abdal’ın sözlerine atıfta

bulunarak, "Dönen dönsün. Biz dönmeyeceğiz yolumuzdan, sözümüzden. Sonsuza kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi tarafından cem evi inşası için arsa tahsis edildiğini bildiren Osman Baydemir, "Gerisi artık siz canların destek ve çabasına kalmış. Biz üzerimize düşeni yaptık. Hep güleceğimiz, aydınlık yarınları kurma özlemi ile hepinizi selamlıyorum" şeklinde konuştu.

heralde dtp lileri beğenmeyenler, akp li leri cemevleriniz cümbüşhanedir diye alkışlamaz.

PEKİ SİZCE HANGİSİ DAHA İNSANCIL ?

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Osman Baydemır'e bızden olmadıgı halde verdıgı ugraslara emeklere tesekkur ederız... bıldılendırme ıcın saol erhan ....

3. ero

ero Daimi Üye

rica edrim dilek.
    herkesin gerçek dostunuda düşmanınıda tanıması dileği ile

4. kartal1977

kartal1977 Daimi Üye

pkk ve yandaşlarından gelecek hertürlü destege karsıyım bence kabul etmememeliler

5. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Sana katılıyorum..
    belediye başkanı olarakta bu duyarlılığı göstermiş ve vermiş umarım akp politikasını örnek almıyodur..

6. LastBaron

LastBaron Üye

evet...doğrusunuz. pkk İLE Aleviler bi ara gelmemeli

7. ero

ero Daimi Üye

yani arkadaşlar sanki baydemirin verdiği arsa örgüt arsasıymışta kabullenmiyorsunuz.
    bu ülkedeki malda mülkte herkes gibi alevilerinde hakkı varsa, bunu hakkı verenin kimliğine değil niyetine bakın.

ha niyet bozuksa almayalım mı ? almak istemeyen almasın diyorum, ama o yörenin alevileri alacaktır ve almalıdırlarda.

baydemirin niyetine gelince de ; dinci faşistler gibi vaatlerde bulunup gecenin karanlığında sopa sallamıyorlarsa buyrun niyetini hep beraber analiz edelim.

ayrıca: birileri alevilere yardımda bulunduğunda ya gazetesini okutur ya inancını aşılamaya çalışır yada cemaatine katılmasını sağlar... baydemir arsa verdiği alevilere gidin dağa mı çıkın demiş ?
    demez ve dememiştir...

8. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Osman Baydemir zihniyeti bellidir konuşulcak tartışılcak konu bile değil..
    belediye başkanı olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş bu konuda kutlarım onu

9. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

erhana katılıyorum... onemlı olan nıyettır...

10. gülüş

gülüş Daimi Üye

Arkadaşlar bir şeye dikkatinizi çekerim ben Şahsen osman baydemirin bazı tavırlarını Tavsip etmiyorum

lakin şunu anlamamız lazım bu başkan sizinde dediğiniz gibi pkklıysa yandaşsa peki kaç sene oldu hala başkan değilmi neden? bu ülkenin yasaları var kanunları var ve diyarbakır belediye başkanı olarak devlet tarafından mazbatası verilmiştir neden?

bir düşünelim derim yoo pkklıdır yandaşıdır istmyoruz ondan arsa dersek aynı şey diğerleri içinde geçerlidir mesela geçmişte alevileri katledenlere abilik yapmış olanlarla,
    kendilerini alevi dedesi olarak niteleyenler halükarde yanyana gelip inançımız bu güzelim öğretimiz hakkında girişimlerde bulunuyorlar peki bu duruma ne demeli?

Ki kaldıki bu hak bize zaten verilmelidir bu hakkı baydemir vermiyor insanhakları bildirgesini gözden geçirelim bu bildirgede türkiyeninde imzası var şimdiye kadar hep gözardı edildi eşitlik ilkesi uygulanmadı bizim vegilerimizle diyanet kalkınırken bizler gitgide asimile edildik sünnileşmemiz adına haklarımız hep ertelendi ...

Sayfayı Paylaş