dogudaki alevi köyleri?

Konu, 'Doğu Anadolu Bölgesi' kısmında mazzda tarafından paylaşıldı.

1. mazzda

mazzda Daimi Üye

canlar icanadoluda alevi köylerinin oldugunu her kes zaten iyi biliyor. önemli olan dogudaki sünni köyleri arasisda ezilen alevi köyleri degil midir? asil ezilen, itilen, dövülen,sövülen onlardir. malesef alevi oldugundan utaniyorlar ve korlularindan sakliyorlar.

2. yasemin

yasemin Daimi Üye

Evet can yaşam şartlarından dolayı sakladıklarına eminim ama asla utandıkları için değildir.Bir kuru ekmeğe muhtaç olan okadar insan varki doğu yaşamında. Devletimiz doğuya sahip çıkmayıp orayı yok saydığı ve yatırımlar yapmayıp iş istihdamı yaratmadığı sürecede bu böyle olacaktır.(Her ne kadar böyle olmasını istemesekde) .Güçlü olan herkes kimliğini gururla açıklıyor arkası sağlam ya onlar?????

3. kigi12

kigi12 Daimi Üye

ben bu sisteme yaziklar olsun diyorum bir dogulu olarak. o dislanmayi az da olsa yasadim ki buda yatili okul okudugum dönemlere denk gelmisti. ramazanda gece onlarla birlikte sahura kalkiyordum ve dolayisiyla oruc tutuyordum. 8-9 yaslarinda falandim. ve yine o dönemlerde abimde namaz kilmayi ögrenmisti arkadasindan, okul tatil olup eve döndügümüzde abim yine namaz kilmayi sürdürüyordu. babam bayagi mücadele etti onu vazgecirmek icin. yani demek istedigim esim gercekten cok dogru bir konuyu aciga cikarmaya ugrasmis, eline saglik murat cigim!

4. durucum

durucum Yeni Üye

ELAZIĞDA AĞINA BAĞLIYIZ VE ÇEVREDE SADECE BİZİM KÖY ALEVİ VE GAYET MUTLUYUZ ....

5. gamzepfb

gamzepfb Üye

bende K.Maraş elbistanlıyım...Elbistan çok büyük bir yerdir...bildiğim kadarıyla 9 köy alevi..bende deretopallıdanım...

6. yorum62

yorum62 Daimi Üye

biz kendi kimligimizi her zaman korkularımızın arkasına saklayarak yaşadık ve bunun bedelini
    herkeste iyi biliyorki hayatımızla ve bir çok hayat vererek ödedik aslında doguda alevi olmak o kadar da zor degil
    çünkü alevi toplumu kendisini her zaman farklı bir kültürün içinde tutmayı başarmış ve bu konuda kendine düşeni başarıyla yapmıştır
    alevi toplumu kadar aydın bir tolum daha yoktur belkide bu bizim katlimizin başlıca sebebidir en azında ben öyle düşünüyorum
    ama artık eskisi gibi kendi kimligimizi saklamıyoruz nerde olursak olalım ne şartlarda yaşarsak yaşayalım kendi kimligimizle bizde buradayız demek gerekir o yüzden ben aleviyim dünde vardım bügünde yarında varım ..........

7. elemele

elemele Yeni Üye

ARTIKA LEVİLİKTEN KORKAMAYIN BİZ BUYUZ VE BİZ ALEVİLİKLE GURUR DUYMALIYIZ ÖZELİKLE DAGU ALEVİLERİ OLARAK ,BEN VARTONUN ALEVİSİYİM VE KALVSUJUM KURÇİKLİYİM GURURDA DUYORUM ASLINI İNKAR EDEN İNSAN GELECEGİNİDE MUTLU OLAMAZ

8. türkmen11

türkmen11 Üye

SÜNNİLER YÜZ YILLARDIR BİZLERİ KATLİAM YAPARAK SUSTURDULAR SİZE BİRSEY SOYLIYECEGİM BEN ARDAHNLIYIM AMA DOGMA BUYUME BILECIKLI BENDE SUNNILERIN YAPTIKLARINI UYGULUYORUM CEVREMDEKI SUNNILERİN GÖZÜNÜ ZAMANINDA KORKUTTUGUM İÇİN SORUN OLMUYOR LÜTFEN BENİM DEDİĞİMİ YAPIN FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ

9. sinemilli

sinemilli Yeni Üye

Arkadaşlar demokratik bir sitede buunduğumuz söyleniyor ama. Bazı arkadaşlarımız tıpkı milliyetçiler gibi şoven bir tutum içerisinde. Alevi sünni çatışmasını derinleştirmenin bilimsel olduğunu düşünmüyorum. Evet katliamların mağduru aleviler olmuşlardır ama. Sünnikökenli deniz gezmişi aziz nesini yada asım bezirciyi vs. Nereye koyacağız bu derinleştirmede. Bu insanlar kökenlerine rağmen. Sürekli halkların kardeşliğini vurgulamışlardır. Bu isimler çoğaltılabilir. 72 millet birdir felsefesine sahip bir toplumun parçası arkadaşlarıma bunu yakıştıramıyorum.

10. sinemilli

sinemilli Yeni Üye

Elbistan dere topallı arkadaşımda elbistandaki alevi köylerini alxas köylerinden ibaret sanıyor sanırım. Sadece elbistanda benim tespit ettiğim 73 tane alevi köyü mevcut. Bunlar sinemilli ve atma aşiretine ve alxas aşiretine bağlı köyler. Yine pazarcıkta 100 dolayında aaynı aşiretlere bağlı alevi köyleri mevcuttur

Sayfayı Paylaş