Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan yine Alevilerin yaptığı mitingi eleştirdi. Bir TV programında geçen haftasonu yapılan ve yüzbinlerce Alevi ile Alevi dostlarının Alevi hakları için biraraya geldiği mitinge ‘Amaç Kürt hareketiyle Alevileri birbirine monte etmektir. Bu yapılan olay Alevilerin haklarını almaya yönelik bir hareket değil, Ali Balkız’ın Kürtlerle Alevileri birleştirme politikasıdır’ diyerek küçültmeye çalışan Doğan 'Amacı vatandaşı siyasi açıdan kanalize etmek isteyen birisine CEM Vakfı peki diyemez. Parti kurmak istiyorlarsa Sayın Erbakan’ın zamanında yaptığı gibi Sünni İslam’ı kullanarak siyaset yapıp iktidara gelme çabalarınının Alevi versiyonunu yapmamalılar’ diye konuştu. habercem
Doğan 'Amacı vatandaşı siyasi açıdan kanalize etmek isteyen birisine CEM Vakfı peki diyemez. Parti kurmak istiyorlarsa Sayın Erbakan’ın zamanında yaptığı gibi Sünni İslam’ı kullanarak siyaset yapıp iktidara gelme çabalarınının Alevi versiyonunu yapmamalılar’ BU SÖZLERİN SAHİBİ ACABA KENDİSİ NEDEN AŞIRI UÇ MİLLİYETÇİ BİR PARTİ İLE DİRSEK TEMASI KURMAYA ÇALIŞIYOR ANLAMIYORUM.. BENDE DERSİMLİ BİR KÜRT ALEVİSİ OLARAK SİTEDEKİ TÜM ARKADAŞLARA DİYORUM Kİ ; O MİTİNGDE BENDE VARDIM VE O MİTİNGE ALEVİ OLMAYIPTA DIŞARIDAN EN ÇOK KATILARAK BİZE DESTEĞİNİ SUNANLAR ALEVİ OLMAYAN KÜRTLERDİ.. BEN ALEVİLERİN HİÇBİR ZAMAN KÜRTLERLE TERS DÜŞMEMESİ TARAFTARIYIM.. ONLARDA BU MEMLEKETTE ALEVİLER KADAR EZİLEN VE SÖMÜRÜLEN BİR TOPLUMDUR.. LÜTFEN HİÇ KİMSE DOĞUDA YAŞANAN OLAYLARI BASİT ÇATIŞMA SAHNELERİNDEN İBARET GÖRMESİN. , 40 YILA YAKIN, KOSKOCA İKİ KARDEŞİN SİLAHLI KAVGASI VAR ORADA.
Paylasim icin tesekürler Coskun. "LÜTFEN HİÇ KİMSE DOĞUDA YAŞANAN OLAYLARI BASİT ÇATIŞMA SAHNELERİNDEN İBARET GÖRMESİN. " Sanirim bunun böyle olamdigini cogumuz biliyoruz. Yorum icin tesekürler Erhan.