Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş?ün katılımı ile açıldı. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş?ün katılımı ile açıldı. Pazar günü gerçekleşen açılış törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Didim Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Yusuf Doğan ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yusuf Doğan örgütlenmenin önemli olduğunu belirterek ?Derneğimiz 1995?te kuruldu. Geçen süreçte Alevilerin ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşıladık? dedi. Doğan konuşmasında derneğin üye sayısının 300?den 650?ye çıktığını da vurguladı. HAK VERİLMEZ ALINIR ABF Genel Başkanı Ali Balkız da yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hükümeti eleştirerek ?Bu mekan tüm insanlığa açık bir mekandır. Alevileri camiye davet edenler bilmelidir ki Alevilerin ibadet merkezi cemevleridir. Aynı saygı cemevlerine de gösterilmelidir. Biz bu mekanı 1999?dan beri var etmeye çalışıyoruz. Ancak 1 ayda tamamlanan cami biliyoruz? dedi. Konuşmasında Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz?ü de ?Maraş?ın 30. yıldönümünde insanlar dosya açılsın diye sokaklara dökülüyor, hükümet yanlısı bir gazetenin ağzı salyalı yazarı köşe yazısında saldırıyor? sözleri ile eleştiren Balkız, örgütlüğün önemini belirtti. Hükümetin Alevi açılımı geliştirmesinin örgütlülüğün bir ürünü olduğunu söyleyen Balkız, ?Nerede olursak olalım örgütlenelim. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi de konfederasyonumuza üye olarak gücümüze güç kattı. Hak verilmez alınır şiarı ile hareket etmeliyiz? dedi. Balkız konuşmasında bir ilke imza atarak cemevlerinden elektrik ve su parası almayan Didim Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi?ne de teşekkür etti. SEÇEN DEĞİL SEÇİLEN Balkız?ın ardından söz alan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevi toplumunun değerlerinin Türkiye?nin değerleri olduğunu söyledi. Gümüş konuşmasında şöyle dedi: ?Gerici Muaviye iktidar değerlerimizi yok sayıyor, saldırıyor. Bizler bu Muaviye anlayışına inat seçen değil seçilen olmalıyız. Çantada keklik olmaktan vazgeçmeli, sessizliği bozmalıyız. Eşitlik ve özgürlükten yana inisiyatif kullanmalıyız? Konuşmaların ardından İzmir Yamanlar Cemevi Semah Ekibinin semah gösterisi sergiledi. Gösteriden sonra ise Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Sosyolog Antropolog Atilla Erden?in konuşmacı olarak katıldığı ?Aleviler ve Siyaset? başlıklı panel düzenlendi. Panelden ?Mahkeme kararları hükümet tarafından uygulansın? ortak görüşü çıktı. alevi.com