Ortaçağ karanlıklarından çıkılmaya çalışılan zamanlarda “Liberté-egalité-fraternité” yani “ÖZGÜRLÜK-EŞİTLİK-KARDEŞLİK” ideallerinin söylendiği 1789 Fransız devrimine ufuklar açan şahsiyetlerden Voltairéyüzlerce yıl önce “DÜŞÜNCELERİNE KATILMIYORUM AMA DÜŞÜNCELERİNİ İFADE EDEBİLMEN İÇİN CANIMI BİLE VEREBİLİRİM” demişti!. Aristo-Sokrates ve Eflatun’un binlerce yıl önce insanlığa verdiği aydınlık ufuklardan sonra bizlerde; bir ülkenin gelişebilmesinin; düşüncenin kendini özgürce ifade edebilmesine, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasına ve farklı düşüncelere gösterilen hoş görüden geçtiğini galiba boşu boşuna öğrenmişiz! Galiba her şey kocaman bir yalandan ibaretmiş.. [FONT=Times New Roman]2011 yılının Türkiye’sinde mahkeme kararı ile; henüz basımı dahi yapılmamış gazeteci Ahmet ŞIK’ın “İmamın ordusu” kitabının tüm kopyalarının ve taslakların dahi peşine düşülüyor!. [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]Ben şimdi bu kitabı daha da çok merak ediyorum, acaba içerisinde yazılanlardan birilerini rahatsız edecek bir şeyler mi var diye! [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]Ve birde; bizlerin göremediğini yaklaşık dört asır önce gören Lafontainé’in dediği gibi; “Şu üç şeye sürekli övgüler düzersen hep kazanırsın; Tanrı-Kral ve metres” öngörüsünü benimseyen yazarların şimdilerde eller üstünde tutulacağını ve bu tür yazarların bu dönemde oldukça çoğalacağını görüyorum. [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]Düşüncenin ve onu ifade edebilmenin önündeki engellerin kaldırılmasının mücadelesinin verilmesinde hukuktan güç almayı beklediğimiz şu zamanlarda olanlara bakılınca gelecek açısından endişelenmemek mümkün olmuyor. [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]Böyle giderse; Düşünen, yazan, araştıran herkese yapılan suçlamalara bakılırsa hepimiz Sinoplu Diyojen’in Atina sokaklarında yaptığı gibi elimize gündüz vakti fener alıp dürüst adam arayacağız! [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [COLOR=#222222][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]İlerde ibretle anacağımız bu günlerde şunu da sormadan edemiyorum; “cogito ergo sum” yani “düşünüyorum, öyleyse varım” diyen Decartes’e de sıra gelecekmidir!. [COLOR=#222222][FONT=Arial] [COLOR=#222222][FONT=Arial]DrMustafa ÇUKURYILDIZ [COLOR=#222222][FONT=Arial][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [COLOR=#222222][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT]
evet abi sanıyorum Decartes'e de sıra gelecek bizde elimiz efener alıp gündüz gözüne iyi insan kalmışsa arayacagız galiba :S