Aba Da Bir Kebe De Bir Giyene Aba Da Bir Kebe De Bir Giyene (Aman Aman Giyene) Güzel De Bir Çirkin De Bir Sevene (Hey Hey) Yeşilim Aman Aman Üsüdüm Aman Aman Ayağında Meslim Kunduralım Hey Yönünde Bu Tarafa Döndürelim Hey Damdan Dama Uzatırlar Sırığı (Aman Aman Sırığı) Üzüm Diye Kopartırlar Koruğu (Hey Hey) Yeşilim Aman Aman Üsüdüm Aman Aman Ayağında Meslim Kunduralım Hey Yönünde Bu Tarafa Döndürelim Hey ____________________________________________________ Arzu Ederdiniz Bir Yol Görmeye Arzu Ederdiniz Bir Yol Görmeye, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Muhabbet Bağından Hey Dost Güller Dermeye. Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Tarihler Boyunca Bir Milletiz Biz, İlimce Dünyaya Vermişidik Hız Büyük Bir Babanın Hey Dost Torunlarıyız, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Hisse Alın Çırakman´ın Sözünden, Zerre Kaçmaz Ariflerin Gözünden, Kemal Atatürk´ün Hey Dost Aydın İzinden, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! ____________________________________________________ Cevahir Taşına Cevahir Taşına Kıymet Biçilmez Bulup Erbabına Danışmayınca Ezrail Gelsede Canım Alamaz Hasiret Yerine Kavuşmayınca Vay Vay Sürüm Sürüm Sürünesin Vay Aman Dizin Dizin Sürünesin Vay Aman Hazırda Bir Davam Yok Ki Zalim Aman Dizin Dizin Sürünesin Vay Yürü Dilber Türü Ömrümün Varı Eridi Kalmadı Dağların Karı Kendi Gönlü İle Sevemeyen Yarim Bir Daha Sevmeyim Tövbeler Olsun _______________________________________________________ Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim Hatırdan Gönülden Geçici Olma Yiğidin Başına Bir Hal Gelirse Bunu Ellere Açıcı Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli Mecliste Arif Ol Kelamı Dinle (A Canlar Ey) Mecliste Arif Ol Kelamı Dinle El İki Söylerse Sen De Bir Söyle Elinden Geldikçe Sen İyilik Eyle Hatıra Dokunup Yıkıcı Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli El Ariftir Yoklar Senin Fendini (A Canlar Ey) El Ariftir Yoklar Senin Fendini Dağıtırlar Tuzağını Bendini Alçaklarda Otur Gözet Kendini Kat-İ Yükseklerden Uçucu Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli Pir Sultan Abdalım Sözüm Başarır (A Canlar Ey) Pir Sultan Abdal'ım Sözüm Başarır Aşkın Deryasını Boydan Aşırır Seni Bir Mecliste Hacil Düşürür Kötülerle Konup Göçücü Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli Mecliste Arif Ol Kelamı Dinle (A Canlar Ey) _________________________________________________________ Fırsat Elde İken Bir Amel Kazan Fırsat Elde İken Bir Amel Kazan (Oy Oy) Gül Cemalin Bir Gün Solsa Gerektir (Oy Oy) Zevkine Aldanma Tapma Dünyaya (Oy Oy Oy Oy) Dünya Malı Burda Kalsa Gerektir (Oy Oy Oy Gerektir) Yarın Hak'kın Divanına Varılır (Oy Oy) Ruz-İ Mahşer Günü Sual Sorulur (Oy Oy) Günahı Tartarlar Mizan Kurulur (Oy Oy Oy Oy) Orda Haklı Hakkın Alsa Gerektir (Oy Oy Oy Gerektir) Genç Abdal'ım Hakka Yanık Olana (Oy Oy) İtikatı Bütün Sadık Olana (Oy Oy) Hakikattan Hakka Sadık Olana (Oy Oy Oy Oy) Divanda Şefaat Olsa Gerektir (Oy Oy Oy Gerektir) __________________________________________________________ Hemi Okudum Hemi Yazdım Hem okudum, hemi yazdım, Yalan dünya senden bezdim...of Dağlar koyağını gezdim, Yiten yavru bulunur mu...of El yazıya, el yazıya Duman çökmüş gölyazıya...of Kurban olam, kurban olam Beşikte yatan kuzuya vay. El veriyor el veriyor Orta direk bel veriyor...of Döndüm baktım sağ yanıma, Mehemmedim can veriyor vay. ________________________________________________________ Kaşlarının Karesi Kaşlarının Karesi Kalbimdedir Yaresi Öyle Bir Derde Düştüm Nedir Bunun Çaresi Kapısına Kapısına Kul Oldum Ben O Yarin Yapısına Vuruldum Bir Vefasız Yüzünden Yandım Yandım Kül Oldum Hep Böyle Dolaşılmaz Karlı Dağlar Aşılmaz Yarinden Ayrılanlar Kolayca Kavuşulmaz Kapısına Kapısına Kul Oldum Ben O Yarin Yapısına Vuruldum Bir Vefasız Yüzünden Yandım Yandım Kül Oldum Ne elmalıdır ne de nar Ne elmalıdır ne de nar (ne de nar) Gönül çeker ah-u zar (ah-u zar) Her derdin çaresi var (nazlı yar) Benimki de sensin yar (sensin yar) Yarim zülfün taranmış (taranmış) Benim bahtım karaymış (nazlı yar) Hasta mısın sevdiğim (nazlı yar) Neden benzin saranmış (sevdiğim) _________________________________________________ Odayın Yapusuna Odayın yapusuna Çık otur kapusuna Canımız gurban olsun Güzelin hepisine Mencoğlu mencuğlu'ya can gurban Can gurban canım gurban Su gelir millendirir Çayırı çimlendirir Şu gelen kimin gızı (Şu gelen kimin gızı) Ahrazı dillendirir Mencoğlu mencuğlu'ya can gurban Can gurban canım gurban ___________________________________________________ Türkmen Kızı Türkmen Kızı Türkmen Kızı Türkmen Kızı Yaktı Bizi (Leyli Leyli) Türkmen Kızı Sen Allar Gey Ben Kırmızı Çıkalım Dağlar Başına Sen Gül Topla Ben Nergizi Sana Yandım Türkmen Kızı Yaralandım Türkmen Kızı Türkmen Kızı Türkmen Kızı Süt Pişirir (Leyli Leyli) Yandım Ayşo Südün Köpüğün Taşırır (Leyli Leyli) Türkmen Kızı Sen Allar Gey Ben Kırmızı Çıkalım Dağlar Başına Sen Gül Topla Ben Nergizi Sana Yandım Türkmen Kızı Yaralandım Türkmen Kızı Türkmen Kızı Türkmen Kızı Un Eliyor (Leyli Leyli) Türkmen Kızı On Parmağın Kınalıyor (Leyli Leyli) Türkmen Kızı Sen Allar Gey Ben Kırmızı Çıkalım Dağlar Başına Sen Gül Topla Ben Nergizi Sana Yandım Türkmen Kızı Yaralandım Türkmen Kızı Türkmen Kızı Türkmen Kızı İnek Sağar (Leyli Leyli) Türkmen Kızı Uzun Saçı Yere Değer (Leyli Leyli) Türkmen Kızı Sen Allar Gey Ben Kırmızı Çıkalım Dağlar Başına Sen Gül Topla Ben Nergizi Sana Yandım Türkmen Kızı Yaralandım Türkmen Kızı ___________________________________________ Yüce Dağ Başına Kurdum Arılık (U.H.) Aman Yüce Dağ Başına Kurdum Arılık Yar Yoluna Ben Olmuşum Sarılık Evel Sevip Sevip Sonra Ayrılık Muhanet, Vefasız Geçmez Mi Vay Vay Yalan Mı Deyim De Zor Gelir Bana, Ar Gelir Bana Aman Yüce Dağ Başında Oğlak Güderim Ağlama Sevdiğim De Buymuş Kaderim Anadan Babandan Fayda Yok İse Muhanet Vefasız Ölürüm Yar Yar Kömür Gözlüm De Tut Elimden Gidelim ____________________________________________ İğdenin Dalları Yerdedir Yerde İğdenin Dalları Yerdedir Yerde Gız Siyah Kekilin Yüzüne Perde Irast Gelir İsek Bir Tenhe Yerde Söz Almadan Salar Mıyım Ben Seni Sunam Al Beni Aman Sar Beni Sevdim Bir Hoşum İçtim Serhoşum Deve Yüksek Atamadım Urganı Üşüdükçe Çek Üstüne Yorganı Yedi Yıldır Derde Derman Aradım Acep Sende M'ola Derdim Dermanı Sunam Al Beni Aman Sar Beni Sevdim Bir Hoşum İçtim Serhoşum ___________________________________________ Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam Sılada Bir Evin Bacası Olsam (Anan Anam Anam) Dediler Ki Nazlı Yarin Pek Hasta Başında Okuyan Hocası Olsam (Anan Anam Anam) Evlerinin Önü Üç Ağaç Çınar Dillerim Tutuşur Yüreğim Yanar (Anan Anam Anam) Eşinden Ayrılan Böyle Mi Yanar Anam Anam Hangi Derdime Yanam (Anan Anam Anam) Kâtipler Oturmuş Yazıya Bakmaz Herkes Sevdiğini Dilden Bırakmaz (Anan Anam Anam) Hey Allah'tan Korkmaz, Kuldan Utanmaz Gönül Defterinden Sildin Mi Beni (Anan Anam Anam)