Çorum Alevi Toplumundan Sözde Cem'e Özde ise İlahiyat Ayinine Büyük Tepki Çorum Alevi mahallelerindeki Cemaatsiz Camiler ve yine Alevi mahallesindeki Şii- Camiden sonra Asimilasyonun 3. ayağı olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Hızır Cemi’ne İl Müftüsü ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. Bırakın katılmayı, hem de yolumuzun kutsal divanı posta oturma küstahlığı göstermeleri, inancımıza yapılmış en büyük hakaret ve saygısızlık olarak gören Alevi canların protesto ve tepkilerine neden oldu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde yapılan Cem töreni öncesinde Vakıf Başkanı Durmuş Aslan tarafından belediye hoparlöründen anons yaptırılarak, tüm şehir halkı davet edilmesine rağmen katılımın sadece H.B.V Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi yöneticileri ile az sayıda üyelerinin katıldığı sözde Cem'e özde ise İlahiyat Ayinine, Çorum Alevi Toplumu tarafından protesto edilmiş ve itibar edilmemiştir. Vakfın hizmet binasındaki cem törenine İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca, Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜHAM) Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri, öğretim üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi yöneticileri ile az sayıda üyeleri katıldı. Vakfın başkanı Durmuş Aslan ve Yönetim Kurumuna yine sözde Dede ve özde Hoca olan Arif Demiral’e Çorumlu Aleviler tarafından Asimilasyona alet olmalarından ve Asimilasyonun Koordinatörleri olan müftü ve Osman Eğri ye alet olunmalarına öfkelenen Çorum Alevi Toplumu, Durmuş Aslan ve Arif Demiral'i halk divanında darda yargılamak üzere düşkün ilan edilmelerini talep ettiler. Fotoğraftakiler (Soldan Sağa) 1- Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca 2- Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜHAM) Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri 3- Dede Arif Demiral 4- İl Müftüsü Ahmet Çelik Çorum Alevi Toplumu'nun Canları Protestolarını aşağıda ifade ettiler: - Bu vakıf'ın yaptıkları ilk değil daha öncede "Kutlu Doğum Haftası" ve yine "iftar" yemekleri yapmışlar ve itibar edilmemişti. -Yolumuza ve Yolağımıza yapılmış en büyük hakarettir. Posta Hacı'nın, Hoca'nın ve Mollaların oturtulması. - Bu yapılan saygısızlığı kınıyoruz. - Biz bu Cem'i kabul etmiyoruz olsa olsa İlahiyat ayini olur. Buna rağmen Cem isminde yapılmasını şiddetle kınıyoruz. - Durmuş Aslan, Sivas katillerine avukatlık yapmış dönemin Refah Partisi Adalet bakanı Turgut Kazan'ın elini de öpmüştü. - Bu Vakıf Çorum Alevi Toplumu adına konuşamaz aynı zamanda da Alevi Toplumunun temsilcisi ve sözcüsü değildir. - Asimilasyona çanak tutan bu kurum ve yöneticileri düşkün ilan edilmelidir. Bunlar soyuna ihanet eden Kınalı kekliklerdendir. - Aleviler adına ahkam kesen görüş ve etkinliklerle, Yolumuzu ve Yolağımızı inciden bu oluşumlara fırsat verilmemeli ve Alevilik adına konuşmalarına musamaha edilmemelidir. -İlahiyat, Osman ve Müftülük bizim temsilcimiz olamaz -Müftü, Osman, Camiye Alevilik sizin neyinize -Artık bu rezilliklere son verilsin. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Vakfı genel merkezi bu konuda Alevi Kamu oyununa açıklamak yapmak zorundadır. -Asimilasyonun Koordinatörü Osman Eğri ye Cenazelerini kaldırtan Çelebilere ve babalara sormak lazım acaba kendi cenazelerini kaldıramayacak kadar aciz olanlar, nasıl olurda Alevilik adına söz hakkının kendilerinin olduğunu iddia edip Alevi kurum ve kuruluşlarına kendilerini doğal lider olarak görüp Osman’ın önünde el pençe divan dururlar. - O zaman Vakıf yöneticileri de gitsin Camide vaaz versin ve imamlık yapsınlar bakalım Cami Cemaati ne diyor görelim. - Sap ve samanı bir birine karıştırmak işte böyle olur. - Hakkın laneti üzerlerine olsun. Yolumuzdan uzak dursunlar. Hak bizleri bu Cemde bu Demde ayırmasın diyen Çorum Alevileri bu vakfın kendilerini temsil etmediklerini ve Çorumda bir itibarlarının olmadığını ve şiddetle kınadıklarını bildirdiler. Ayrıca Yurt içinde ve Yurt dışında Tüm Alevi Toplumu tarafından şiddetle kınanan bu oluşum, tüm canlar tarafından tartışılmakta ve kurum ve kuruluşlarca açıklamalar beklenilmektedir. Reber Cengiz Ünal
alevisiz yapılan bir organizasyon, ve tepki gösteren aleviler !!!!!!!!!!!! arkadaşlar benim anlamadığım bu tür organizasyonları alevilik ile neden bağdaştırılmaya çalışıldığı !!!!!!!!!!!! bu tür faaliyetlerin bir benzeride alevi çalıştayı denen politikadır !!!!!!!!!!!!! onlar kendi kendilerine bişeyler yapmışlar( alevilik ile alakası olmayan) !!!!!!!!!!!! YAPTIĞININ SONUCUNUN NE OLACAĞINI BİLEN BU ADAMLARI KAALE ALMAYALIM Kİ, AMACINA ULAŞAMASINLAR !!!!!!!!!!!!
canlar size katılıyorum ben bi Çorum'lu olarak bu olayı şiddetle kınıyorum orada ALEVİYİM diye geçinenler bizden değildir lanet olsun mervan soyuna lanet olsun zamane yezitlerine Çorum'u bir kez yaktılar bidahasına ne sünni kesim nede ALEVİ kesim müsaade etmez bu olaydan dolayı Çorum'lu olarak siz değerli canlardan şahsım adına özürdiliyorum