Çirkin saldırı!

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

İzmir'de Alevi mezarlarını tahrip ettiler.[​IMG]İzmir´in Bornova İlçesi´nde, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Aleviler´e ait 20′ye yakın mezara, taşlarını kırıp zarar verdi. Yaşananlara isyan eden vatandaşlar, bir süre önce de güvenlik kulübesinin ateşe verildiğini, saldırıyı yapanların bulunmasını, yeniden düzenlenen mezarlıkta güvenlik görevlendirilmesini istedi.
    Bornova İlçesi Naldöken Mahallesi‘ndeki mezarlıkta yaklaşık bir ay önce görevlisi bulunmayan nöbetçi kulübesi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Bu olayın ardıdan dün mezarlığa ziyarete gidenler, bu kez de yakınlarına ait mezarlara, taşlarının kırılıp, zarar verildiğini gördü. İhbar üzerine mezarlığa giden polis ekipleri, inceleme yaptı. Hepsi de Alevi ;olan kişilerin bulunduğu yaklaşık 20 mezarın zarar gördüğü tespit edildi.
    YAKINLARI TEPKİLİ
    Yakınlarına ait mezarlara zarar verilmesi, vatandaşları da öfkelendirdi. Mezarlıkta toplananlar, olayın altında siyası düşüncelerin bulunduğunu ve yapan kişilerin bulunmasını beklediklerini dile getirdi. Aile bireylerine ait mezarların zarar gördüğünü söyleyen Cemal Boran, “Belediye mezarın etrafını yeniden düzenledi, duvar yaptı. Ama bunun sonrasında, önce bekçi kulübesi ardından da mezarlarımız zarar gördü. Bunun ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Siyasi bir neden aramak istemiyorum ama sadece Alevi kişilere bu saldırısının yapılması, bunu akla getiriyor. Bu mezarlıkta güvenlik görevlisi bulunmasını istiyoruz. Polisin de saldırıyı yapanları yakalamasını bekliyoruz” dedi.
    Sivas İmranlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Atasoy ise “Saldırı Alevi mezarlarının yanında özellikle de Sivaslılar´a yönelik yapılmış. Bizler hiçbir ayrıma gitmeden beraber yaşamanın güzelliğini anlatıyoruz, istiyoruz. Mezarlara zarar vermek kime yarar getirir. Bunun neden yapıldığı belirlensin. Kimsenin arasına nefak tohumları ekilmesin” dedi.

(DHA)

Özcan1 bunu beğendi.
  2. Saka_12

Saka_12 Üye

İşte bu yüzden başka mezhep ya da ırkları içimize istemiyoruz bize bir haksızlık yapıldığında kem küm edip yeterince gür ses çıkarmamıza engel teşkil ediyor.Alevilerin mezarlarına bile saygı duymayanlar bu ülkede azımsanmayacak kadar çoktur ne acı

Özcan1 bunu beğendi.
  3. roştia

roştia Üye

Keşke insan olmanın onuruna varsalar..Din ırk mezhep hepsi bir yana..
    Bir kez düşünmeyi öğrenip, bağlanmasalar bir fikre.
    Bilmeyen bilmek için bilene biat ediyor ,öğrenmiyor bütün sorunlar da burdan başliyor.

Özcan1 bunu beğendi.
  4. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Bunu yapan ne sunnidir ne ermenidir ne suryanıdır nede muslumandır.. Hıc bır ınsan olulere saygısızlık yapmaz yapanların ne dını ne mezhebı nede ınsanlıgı vardır .. Her kım yapmıssa dını ve mezhebı umrumda degıl ınsan deıldır cunku..!!!!!

Özcan1 bunu beğendi.
  5. Özcan1

Özcan1 BÖlüm YÖnetici

Kerbeladan,Yavuz Selim ve günümüze kadar,Alevilere dönük yapilan her türlü eziyetlere karsi (varsa) insani vicdanlarina hangi dil,hangi deyim dokunur? Bilmiyorum!.

Ölülerimizin mezar'larindan dahi rahatsiz olanlar,Ölülerimize dahi saygisizca davranan Emevi tohumlarinin derhal bulunup,*Varsa Adalet* cezalandirilmalarini talep ediyor ve bu Ahlaksizligi buradan KINIYORUM.

Anadolu cografyasini kaniyla sulayan kardes halklar ve dünya vatandaslari olarak tarihte yerlerini alan biz Aleviler, kendi göbegimizi kendimiz kesiyor bu yasadigimiz dünyada hic bir kimseye zararimiz dokunmadigi gibi,ödediklerimiz vergilerle Devletin kalkinmasina faydamiz oldu ve halen Devlete faydalarimiz oluyor.

Ülkemiz Topraklari dahilinde,herhangi bir olay olmadan önce veya sonra her türlü bilgiye sahip Devlet mensuplarini,bu konuda göreve davet ediyoruz.

Sayfayı Paylaş