canlı cem yayınları

Konu, 'Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )' kısmında pa_pat_ya87 tarafından paylaşıldı.

1. pa_pat_ya87

pa_pat_ya87 Yeni Üye

biliyosunuz ki birçok alevi kanalı çıktı cem tv su yol düzgün vs bu tabi ki çok güzel bişey
    yani insanlare bişey uşaltırmanın en iyi ve hızlı yolu tv ler bu dönemde ama
    ben cem ibadetlerimizin tv lerden yayınlanmasını hep tasvip etmiyorum tamam
    cemleri evimize getirmeleri çok güzel ama herşeyin yeri var yani cem2e giderken temiz pak giyiniriz daha dikkatli şevkle
    gideriz cem evlerine orda daha iyi ve daha önemiini kavrarız şahsen ben bir cam arkasından oturarak veya
    başka şeylerin yanı sıra izlemek veya dinlemek istemem ibadetimi sizler ne düşünürsünüz tabi onu bilemem.....??????

2. zulcenah

zulcenah Daimi Üye

sana katılıyorum papatya tv dede olsa cem izlemek o ceme katılmak demektir. cem ibadet tir ve ibadet etmenin de belli şartları var dır, tv karşısında bu şartları yerine getirmeyi herkesin yaptıgını da sanmıyorum. ama şunu da söylemeden geçemiyecegim alevi olupta ömründe hiç ceme girmemiş canlar var onların da bu ibadetin nasıl oldugunu ögrenmesi gerek bunu da bu tv kanalları yapıyor. diger mezheplerde de bazı yanlış inanışlar var bunların önüne geçme konusunda da bu kanalların yardımı azımsanmayacak kadar çok bunu da inkar edemeyiz. bu yüzden büyük yardımları da var bu konuda tv kanallarının yönetici lerine büyük bir görev düşüyor.

3. al mucteba

al mucteba Aktif Üye

ben cem tv aracılığıyla cem yapıyorum..eger cem yayınlanmazsa ben hasta olurum..çok güzel bir olay ...saklayacak bişeyimiz yok nasılsa..canla başla cemi dinleyip uyguluyorum

4. WorldFe

WorldFe Daimi Üye

iyide bu görüntülerin hepsi kayıt canlar siz şimdiye kadar tv de ezan okunduğu için camiiye giden yada tvde istiklal marşı okunduğu için ayaga kalkıp istiklal marşına katılan birini gördünüzmü şahsen ben tv de cem yayınlanmasına karşı değilim bunula birlikte ben sadece cem ibadetini öğrenmek için izliyorum illaki ibadet etmem gerekirsede iki adım ötede cem evi var tv karşı ibadet edecek halim yok giderim cem evine orda ibadetimi yaparım tabii çevresinde cem evi olmayan alevi canların çocuklarına ibadetimizi öğretmesi için bence tvler bulunmaz kaynak

5. mihrican

mihrican Misafir

Şahsi fikrim bence alevi kanallarında cemlerin yayınlanması biz gençler için çok iyi.. çünkü hem cemlerimizi daha iyi öğreniyoruz hemde ceme hiç girmemiş arkadaşlarımız için onları ceme teşvik amacıyla çok faydalı... Bence alevilik bu kanallar sayesinde daha doğru bir şekilde insanlara öğretilecek.. Zamanında hep cemlerde yanlış şeyler yapıldığı saçmalıkları ve insan ahlakına sığmayan şeylerin yapıldığı için cemlerin gizli kaçak yapıldığı söyleniyormuş.. şimdi görsünler o kapalı kapılar ardında gerçekten neler yapıldığı... Biz hiç bir zaman korkmadık yılmadık saklanacak ayıplanacak birşeyde yapmadık... Neden cemimizi saklayalımki insanlarda onlarda görsün onlarda bilsin... Hakkımızda yanlış düşünen insanlar belki cemlerimizi izledikçe utanıp yerin dibine geçesileri gelir belki kimbilir...

6. WorldFe

WorldFe Daimi Üye

Mihrican Can düşünce yapın Gerçekten çok güzel ben çoğu zaman sınavlar ve ödevler yüzünden cem evine uğrayamıyorum tv de yayınlanan cemler syesinde ibadetimden uzaklaşmamaya çalışıyorum bir bakıma aynı maneviyatı sağlamasada insanın ibadetini izlemeside güzel mihricanın dediği gibi bu tür yayınlar sayesinde sünni kesimin hakkımızdaki yalnış bilgilerden aranmasıda kısmide olsa sağlanabilir

7. kigi12

kigi12 Daimi Üye

bu kanallar ciktiktan bu yana daha mutlu ve daha gururluyuz burasi tamam, gercekten de bilmedigimiz veya aklimizda hep bir soru isareti olan sorulara cevap bulduk hele ki cem yayinlari ayri bir guzel ama ben de sahsen evde yani tv karsisinda eslik edemem yani bir sekilde dikkatim dagilir ve özenli olamam, o havayi teneffus etmedikten sonra o coskuyu yasayamam. orda lokmalar dagitiliyor ne bilim dualar aliniyor bunlari ne sekil katilabilirim kii????

Sayfayı Paylaş