Canlar destek, görüş ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Konu, 'Genel Muhabbet ve Eğlenceli Anketler' kısmında melankolik tarafından paylaşıldı.

1. melankolik

melankolik Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar.

Bir konuda bu aralar içim çok sıkılıyor. Biraz burada anlatıp hem rahatlamak, hem de sizlerin destek, görüş ve fikirlerinizi almak istiyorum.

30 yaşındayım. Sünni bir kızı sevdim. İlişkimiz 6. yılına giriyordu. Kızın ailesi çok karşıydı bizim evlenmemize, babası çok karşı çıkmış. Biz ısrarcı olduk ve ailesiyle tanışmaya gittik ailecek. Kızın evi Maraş'ta biz Malatya'dayız. Gittiğimizde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Hatta bu iş bitti dedik. Biz gittikten sonra kıza sormuş babası, istiyor musun demiş kız da evet demiş. Babası da o zaman araştıralım demiş. Bir hafta sonra onların ailesi bizim eve geldi, bir saat oturduktan sonra gittiler ve gider gitmez kıza baskı yapmışlar. Kız numarasını falan değiştirdi. 5-6 gün kızdan ses çıkmadı. 5-6 gün sonra gizli numaradan çağrı bırakmaya başladı. bir hafta kadar gizli numaradan çağrı bıraktıktan sonra yeni numarasını göstererek beni aradı.

Ben o süreçte neler olduğunu ailesinin ona neler söylemiş olduğunu sordum. Söylemedi. Hiç umut yok mu dedim yok dedi. Ara sıra benimle konuşmak istediğini söyledi. Ben dedim konuşalım da adını ne koyacağız. Arkadaş olarak dedi. Bunu kalbim kaldıramayacağı için Ya devam ederiz ya da beni unutursun dedim. Biraz konuştuktan sonra kapattık. Daha sonra ara ara gizli numaradan çağrı bırakmaya devam etti, ara sıra da numarasını göstererek çağrı bırakıyordu. Ancak benim bu süreç içerisinde ona olan kırgınlığım artıyordu. Beni bir daha aradı, çok az konuştuk nasıl olduğumu merak etmiş. Aradan bir süre daha geçti yine aradı ve ben dedim ki beni niye arıyorsun, niye zor sorular soruyorsun bana dedi. Gerçekten merak ettim dedim neden arıyorsun. Yanıt yok dedi. Senin araman benim de işimi zorlaştırıyor dedim. Ben en güzel yıllarımı seninle geçirdim dedim. En güzel yıllarımı sana verdim dedim. Vicdanım rahat dedim elimden gelen herşeyi yaptım. Ne yani ben yapmadım mı dedi. Yaptığını sanmıyorum dedim. İstersen sünni biriyle evlen dedim. Ailenin istediği onayladığı bir olsun dedim o konuda da rahatım. Ama umarım insanların anlaşması için mezheplerin aynı olmasının şart olmadığını anlamak zorunda kalmazsın dedim. Benim canımı yakmaya mı çalışıyorsun dedi. Öyle bir amacım yok dedim. Ancak benim canım çok yandı dedim. Öyle kapattık. Dün sabah yine aradı. Kusura bakma seni rahatsız ediyorum ama elimde değil dedi. O aradıkça artık ben sitemlerimi dile getirmeye başlamıştım. Çünkü kırgındım. Madem bu kararlılığı gösterecektin neden en başında yada iki üç sene önce göstermedin dedim. Böyle olacağını biliyormuşum gibi davranma dedi. Bundan sonra seni aramayacağım dedi. Hayatta sana başarılar ve mutluluklar dilerim dedi. Ben de sana dedim. Öylece kapattık. Bu anlattıklarım bir ay içerisinde gerçekleşti ve ben ona hiç ulaşmak yada aramak için bir girişimde bulunmadım. Çünkü bütün yolları kapatmış, pes etmişti.

Bu konuda gerçekten biraz fikire ve tartışmaya ihtiyacım olduğu için bir çok şeyi anlatma gereği duydum.

2. enelhak

enelhak Super Moderator

Değerli Can öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Oldukça zor bir durum gerçekten ve siz gibi nice çiftin ve arkadaşın yaşadığı bir sorun bu ne yazıkki.

Biz Alevi toplumu nasıl becerebilmişiz bilemiyorum ama insanların bize öcü gibi bakmalarına sebebiyet vermişiz. Şimdi kimi Canlar kızacaklar. Ama olsun yinede ben bir sorunun iki tarafı olduğunu ve sorunun ortaya çıkmasında iki tarafında katkısı olduğunu düşündüğümden karşı tarafın bize öcü gibi bakmalarına katkı sunmuş olabiliceğimizi düşünüyorum.

Her neyse sizin sorununuzda da eğer 6 yıllık bir arkadaşlığın sonunda siz kendinizi ve kültürünüzü karşınızdakine anlatamamışsanız yine eksikliğin büyüğü sizdedir değerli Can. Karşınızdaki ise elbetteki arkadaşınız ama kusura bakmazsanız ben fikrimi ifade etmekle mükellefim. Umarım kırılmasınız ve üzülmezsiniz. Fikrimce karşıdaki bu davranışları ile evlilik yapılabilecek nitelikte bir bayan olmadığını gösteriyor zaten.Yani belkide o bayanla yapacağınız bir evlilik öncelikle sizin ve eşinizin ve daha sonrada iki taraf ailelerinin mutsuzluğu ile sonuçlanacaktır. Belkide en doğrusu budur ve bu şekilde son bulmuş olması hayırlı olandır.

Ama son bir şey söyleyeyim. Bence o bayan arkadabşınız sizi hayatı boyunca ve size ulabildiği sürece aramaya devam edecektir. Allah ikinizede yardımcı olsun diyorum.

melankolik bunu beğendi.
  3. melankolik

melankolik Yeni Üye

enelhak öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İlişkimiz sırasında dini konulara uzun uzadıya girmezdik. Sorduğu tüm sorulara da içtenlikle cevap verirdim. Artık olay ailesinin karşı çıkmasından çıktı. Kız arkadaşım bana ailesinin ne demiş olduğunu söylemedi. Bir anlamda beni sorularla baş başa bıraktı. Bu süreç içerisinden olayı iyice değerlendirme fırsatı buldum ve benimle açık açık konuşmaması bile ileride sorunlar oluşturacak bir yapı, Ama gel gör ki mantığım böylesi hayırlı olan demesine rağmen duygularıma söz geçiremiyorum.

Aramayacağını söylemesine rağmen bana da aramaya devam eder gibi geliyor. Ama numara değiştirmek, şu aralar zor gibi.

4. kigi12

kigi12 Daimi Üye

... en hayirlisi olmus zaten can, önüne bakmanin vaktidir.. cok zor bi durum tabi, belki burdan böyle konusmak bizler icin kolaydir, yani yasadigini sen bilirsin elbette, duygularin ve mantigin arasinda kalmak filan. Ama dedigim gibi sanirim en hayirlisi olmus.. Hizir yoldasin olsun..

melankolik bunu beğendi.
  5. *yakamoz*

*yakamoz* Üye

Üzücü bir durum fakat bence de hayırlısı olmuş.Ben zaten bu tür ilişkilere de evliliklere de karşıyım sonu hep hüsranla bittiğine şahit oldum şu anda da olduğum gibi.Evlendikten sonra da bu tür bir sorunla karşılaşabilirdin o zaman her şey daha zor olabilirdi.6 yıl az zaman değil arkadaşınızın da tam olarak sizin alevi olmanız içine sinmemiş olacak ki vazgeçmiş bu işten.Dilerim hayırlısı olur sizin için şanslı olduğunuzu düşünüp geleceğinize bakmanızı tavsiye ederiim.

melankolik bunu beğendi.
  6. devran

devran Yönetici

Değerli Can;
    ayrılmanıza üzüldüm tabi ama sonra problem yaşayıp kurduğunuz yuvayı yıkmak daha kötü bence. Sonuç olarak ailesinin sözünden çıkamdığına göre ileriye yönelik te onların sözünden çıkmayacaktı ve bu aranızda sorunlara yol açacaktı.Sen en hayırlısını yapmışsın biz insanları ayırmıyoruz elbet ama enelhak canın da belittiği gibi insanlar bizi tanımıyor ön yargılı olarak Öcü gibi görüyor bizim kadar örf ve adetlerine bağlı bir toplum yok her gördüğümüze hızır deyip ne gelirse Allah tan diyerek yolumuza devam ediyoruz.Ancak Sünni kesim bunu bilmiyor özellikle Şafiler çok karşılar bize sebebini bilmiyorum ama lafı fazla uzatmayalım kısaca:
    "Her Şer de Bir Hayır Vardır" deyip Hayırlı olanı aramanızı tavsiye ederim Nasip olmayınca Dayak bile yenmez Hayırlısı olsun Bundada bir hayır vardır.Pirim Yardımcın Hızır Yoldaşın Olsun

melankolik bunu beğendi.
  7. _melek_

_melek_ Daimi Üye

Melankolik kardeşim senin için sizin için en hayırlısı buymuş demek istiyorum fakat bize söylemek kolay tabi.Bizler yürek acını kalp sızını bir yere kadar anlayabiliriz.Rabbim sanada o kardeşimede sabırlar versin dayanma gücü versin.Kız için çok daha zor bir durum ailesi kabul ettikleri ve sevgisi arasında kalmış yaşadığı durum çok zor olsa gerek.

Evet deseydi ailesine rağmen evlenebilseydi sevginize bağlılığınıza rağmen mutlu olamayacağını biliyordu.Bir kız için hakkaniyetli bir kız için evlilik kararında başta babasının sözü çok çok önemli.Bunun için kızı suçlamayalım derim ben.Toplumda alevilik gerçekten farklı algılanıyor farklı tanınıyor bu durum biraz bizim önyargımız birazda başka sebepler var bende bir sünniyim sünni bir ailenin evladıyım.Ailem değilde enelhak kardeşimin dile getirdiği gibi sizlere öcü gibi bakan bendim.Düşüncelerimin ne kadar asılısız olduğunu kısmende olsa tanıyıp görüyorum.Arada büyük düşünce farklılıkları olsada sonuçta aynı kitaba aynı Peygambere inanıyoruz.
    Bu aradaki düşünce farklılıkları da bence iki insan için ileride büyük sorun olacaktır.Ailelerin çatışması kız babasının damadı kabullenememesi iki insanın birbirlerine olan güçlü bağı ve sevgisi ile aşılırdı belki tanıdıkça düzelirdi diye düşünüyorum.
    Kızın babasıyla hiç birebir konuşmayı denediniz mi kendinizi anlatsanız aleviliği anlatsanız ona.Pes eden sevdiğim insan demişsiniz ama ben sizde sevginiz adına bir uğraş göremedim anlattığınız kadarıyla kız tek başına bir şey yapamaz.Kolay pes etmişsin kardeşim.Sadece sana değil ki hiç kimseye bir kere gitmekle kız verilmez.Ben sizin için herşeyin bittiğini düşünmüyorum.
    Çok geç olmadan bir şeyler yap derim ben.Kızıda yakma kendinde yakma.O arkadaş seni arayıp bir şeyler anlatmaya çalışmış ama maalesef alamamışsın.O aileyi ikna edecek o değil arkadaşım sensin.Düşündüğü gibi olmadığınızı anlatın onlara güzel bir profil çizin arada bir farkın olmadığını ne biliyim anlatın işte gösterin tanıtın kendinizi kızının mutlu olmasını isteyecektir.
    Umarım aranızdaki buzlar erir.

melankolik bunu beğendi.
  8. MUHAMMEDALİ

MUHAMMEDALİ Daimi Üye

ya gözlerim yaşardı :( arkadaş yok byle birşey, nasıl bağnazlık nasıl birşey bu ya. :sinirli allahtan bizim öyle bir sorunumuz yok. kaçır kızı balıkesire getir ben burdayım abi :D

melankolik bunu beğendi.
  9. melankolik

melankolik Yeni Üye

Öncelikle hepinizin görüşleri için çok teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsın ancak, benim daha fazla ileri gidemeyişimin sebebi, bana hiç bir açıklama yapmaması, sadece istemekle tabiki bitmez. kızın ailesi bizim eve geldiğinde biz kızla hale telefonda çok güzel konuşuyorduk. Hatta bir gün öncesinde bana demişti ki, eğer olumsuz olursa sen size getirdikleri adamın yanına gidersin, olmadı babamı arar konuşursun. Ben de kabul ettim ve işte böyle mücadele etmemiz lazım dedim. Çok hoşuma gitmişti. Ertesi gün de telefonda çok güzel konuşuyorduk. Kapadıktan 10 dakika sonra aradı, Sesi soğuk geliyordu. Ne oldu dedim. Babamlarla konuştuk dedi. Eee ne oldu dedim. İstemiyorlar dedi. Bana gönderdiklerini sana nasıl geri verebilirim dedi. Ben mümkünse bana hiç bir şey gönderme dedim. Ama ben babanı arayıp konuşacam dedim. En azından içimi dökerim dedim. Yapma dedi kalbini kırar dedi. Kırsın dedim. Sonra numarasını değiştirdi. 10 gün sonra falan beni tekrar aradığında ben tekrar ısrarlı sordum. Umut yok mu dedim yok dedi. Dedim bana şu çözümü söyleseydin bile ben razıydım. Beni bekle deseydin bile beklerdim dedim. Ama demedim dedi. Yeni numaranı bana gösterdin, senin peşine düşerim dedim. Ben istemediğim zaman sen yapmazsın dedi. Ailen sana ne dedi dedim. Söyleyemem özel dedi. En çok beni kıran bu oldu. Eğer bana deseydi, böyle böyle dediler şunları şunları söylediler ve şunları bana yaptılar. Ben söylenenlere inanmıyorum. Ne yapabiliriz deseydi? En kötü ihtiimalle ailesi bilmezdi görüşürdük ortalığın sakinleşmesini beklerdik. Yada bitecekse dahi. Bana deseydi ki bak bana şunu şunu söylediler. Ben bunlara inanmıyorum. Ama üzerimdeki baskı çok fazla bana şunları dediler ve bunları yaptırmaya çalıştılar. güzel güzel konuşsaydı ve olup bitenleri anlatsaydı ben ona karşı biraz daha ılımlı olabilirdim. Ama hiç orada olanları konuşmadı benimle.

Tek bildiğim ailesi numarasını değiştirmesini istemiş, kızın çalıştığı yerdeki evini taşımak istemiş. Bunları da geçtim. Bana açık bir kapı bıraksaydı bile ben o kapıdan içeri sızardım. Ama hiç açık kapı bırakmadı. Peşine düşsem bile daha çok hırpalanmaktan korkuyorum açıkcası

10. _melek_

_melek_ Daimi Üye

Ne deseydi ki.Arada uçurum gibi farklılıklar var.Evlilikte ben böyle düşünüyorum yanlışlığı doğruluğu tartışılır ama aynı şeyi düşünebilmek aynı konularda hem fikir olmak sevgidende paradan puldan da çok çok değerli.Olmassa olmaz mutluluğun sırrı burada melankolik can.
    Alevi olduğunuz için istemiyorlar demiş işte daha ne desin ki.Oturup sizinle tek tek konuları tartışsın mı?
    Gerçekten sevmek o değere ulaşabilmek hiç kolay bir şey değil.Belki bir defa rastlayabiliyorsun o duygulara.Belki ömrün boyunca nasip olmuyor insana.
    O yüzden sevginin arkasından gitmekten korkmayın.Hırpalansanız da şu ankinden daha fazla acı çekmezsiniz.Tabi siz bilirsiniz fakat ben ikinizin adına da üzüldüm.
    Kız yapması gerekeni yapmış sizi defalarca aramış siz onu sorguya çekmişsiniz ama o çekmemiş.Bunda hata aramayın bence.
    Siz ona neden soruyorsunuz hiç şans yok mu diye babasının karşısına dikilmeliydiniz.Doğrusuyla yanlışıyla yapmalıydınız bunu.En azından dinlerdi insan gibi.
    Neyse ben pek karışmam aslında bu konulara ama beni gerçekten yürekten üzdü.Kızın durumu bir kat daha.
    Ne deyim bittiysede devam edecekse de İnşallah ikinizde çoooooook mutlu olursunuz.Allaha emanet ol....

Sayfayı Paylaş