Allah, Her İnsanın Duasını Kabul Eder Allah, Şükredenlerin Nimetlerini Artırır Kadere Teslimiyet ve Tevekküldeki Sırlar Her Olayda Bir Hayır Vardır Her Zorlukla Beraber Bir Kolaylık Vardır Allah İnkar EdenlerinAnlayışlarını Kapatır Allah Kendisi'nden Korkup Sakınanlara Anlayış Verir İyilik Yapan İyilik Bulur Müminlerin Yüzünde Nur, İnkarcıların Yüzünde Zillet Olur Allah'ın Kötülükleri Örtmesinin Sırrı Allah Yolunda Yapılan Harcamalardaki Hikmetler İyiliğin ve Güzel Sözün Etkisi Allah'ınİnsanlara Genişlik Vermesinin Sırrı Allah, Dinine Yardım Edene Mutlaka Yardım Eder Çekişmek Güç Kaybına Neden Olur Kalpler Sadece Allah'ın Zikriyle Huzur Bulur Şeytanın Hilesi Zayıftır Çoğunluğa Uymak İnsanıDoğru Yoldan Saptırır Nimetin Verilmesindeki ve Alınmasındaki Sırlar Elçiye İtaat Allah'a İtaattir Az Sayıda Mümin Çok Sayıda İnkarcıya Üstün Gelebilir Şirk Koşmadan İman Ederseniz Allah Dinini Hakim Eder Dünya Hayatı Aslında Çok Kısadır Allah İnkarcıların Kalplerine Korku Salar Hikmet ve Anlatım Çarpıcılığı Allah Katından Verilen Bir Nimettir İnsan Düşünce ve Niyetinden de Sorgulanacaktır Kalplerde Sevgi Yaratan Allah'tır İnkarcıların ve Müminlerin Ölüm Şekilleri Birbirinden Farklıdır Namaz Kılmak İnsanların Kötülük Yapmalarını Engeller Allah Yolunda Öldürülenler Ölü Değildirler İzzet Allah Katından Verilir Doğru Yolu Bulmanın Sırları Nefis İnsana Var Gücüyle Kötülüğü Emreder İnsanlara Bolluk ve Zenginlik Verilmesinin Sırları Allah'ın İnkar Edenlere Hemen Azap Vermemesinin Sırları Sonuç Darwinizm'in Çöküşü