Büyük Alevi Mitingi afişlerini asanlara gözaltı

Konu, 'Haberler ve Yorumlar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Alevi Mitingi afişlerini asan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi üyesi 7 kişi keyfi biçimde gözaltına alındılar. [​IMG] 8 Kasım'da Kadıköy'de gerçekleştirilecek Büyük Alevi Mitingi afişlerini asan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi üyesi 7 kişi keyfi biçimde gözaltına alındılar. PSAKD Kadıköy Şube Yönetim Kurulu konu hakkında bir açıklama yaptı. "8 Kasım'a koşar adımlarla yürüyoruz" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"8 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri tarafından gerçekleştirilecek olan büyük Alevi Mitingi için afiş asan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy şube üyeleri, Koşuyolu civarında emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak Koşuyolu karakoluna götürüldüler.

Yaklaşık bir buçuk saat gözaltında tutulan dernek üyeleri, Nedim GÜLSEN, Ersin GEDİK, Barış AYDEMİR, Haşim DÜZGÜN, Aydın AYDEMİR, Kenan AYDEMİR, Erdal Eren KOTAN, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av.Kazım GENÇ’in Emniyet yetkilileri ile görüşmesi sonucunda serbest bırakıldılar.

“Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” için Kadıköy de gerçekleştirilecek olan, Büyük Alevi Mitingi için yapacağımız çalışmalarda Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm engellemelere rağmen 8 Kasım’a koşar adımlarla yürüyoruz.

Haber: Alevihaberajansi

2. ero

ero Daimi Üye

ben bu arkadaşların yerinde olsam yanıma bir iki tanede hizbilere ait afiş alırdım ki gözaltına alınmayayım.

çalıştay da kurulsa geçit verilmez, miting de yapılsa hak verilmez...
    ama bu kavga bitmez faşizme karşı omuz omuza direnilir...

Sayfayı Paylaş