bunları biliyormuyuz?..

Discussion in 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' started by seyduna_34, Oct 3, 2009.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Ulkemizde, Din görevlisi memur sayısının.. 87.000 oldugunu,

- Cami sayısının... 77.000 oldugunu,

- Her 345 kişiye bir cami düştügünü.

- Halen inşaatı devam 1140 cami oldugunu,

BUNA KARSILIK......

- Ulkemizde, Okul sayısının 67.000 oldugunu,

- Eğitim SEN'e göre 200 bin, Hükümete göre 96 bin öğretmen açığı oldugunu!

- Hastane sayısının 1220 oldugunu,

- 60 bin kişiye bir hastane düştügünü,

- Sağlık Ocağı sayısının 6300 olduugunu (Alt yapıdan yoksun, çoğunda hekim yok),

- Doktor sayısının 77.344 oldugunu,

- Her 870 kişiye 1 doktor düştügünü,

- Türkiye'de hastanelerde sadece 189 bin yatak kapasitesi bulunurken, aynı anda 26 milyon kişinin camilerde namaz kılabildiğini.

- Buna rağmen önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yeni yapılması gereken sağlık kuruluşu/hastane sayısı 30-40 arası ifade edilirken, inşaatı sürmekte olan cami sayısının 1340'a ulaştığını.

- Türkiye'de her 345 kişiye bir cami düşerken, 60 bin kişiye bir hastane düştügünü.

- Almanya'da 70 bin Sağlık Kuruluşuna karşı sadece 8 bin kilise, Fransa'da ise 60 bin sağlık kuruluşu ve sadece 9 bin kilise oldugunu.

-Almanya'da 11 bin 332, Fransa'da 4 bin kütüphane varken, 70 milyon nüfusu olan Türkiye'de bu sayının sadece 1435 oldugunu.

- Turkiye'de sadece 13 ilde Devlet Tiyatrosu oldugunu,

- Diyanete bağlı Kuran Kursu sayısının ise 82 ilde mevcut olup sayısının, 3 bin 852 oldugunu,

- Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yaptığı araştırmaya göre, 14..403 tane cami yaptırma derneğinin bulunduğu,

Türkiye'de, maalesef sadece 1 opera, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği bulundugunu.

Bu durumda , geleceğin nerede arandığını.

- Türkiye'de 14.403 Cami yaptırma ve kuran kursu derneği varken, " Dini faaliyetleri kontrol - altında tutmak icin kurulan " DİB'na ne gerek oldugunu !

- DİB'nın 1997 yılında 66 trilyon olan bütçesinin, 2006 yılında 1.2 katrilyona çıktıgını.

- 8 Bakanlığın bütçesinin, Diyanet İşleri Başkanlığından daha az oldugunu.

- Dört bakanlığın toplam bütçesi ve 22 Üniversitenin toplam bütçesi ise DİB bütçesine eşit oldugunu.

2. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

hmm güzel bilgiler emeğine sağlık ...

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

bunun neresı guzel be canım adamlar yemıyo ıcmıyo camı yaptırıyo...

hadı bızım cem evlerımızı gectım ellerınden gelse olanlarıda yok ederler ama barı hastane ve okullarada o kadar onem verseler...

4. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

yok ablacım güzel derken bu bilgileri öğrendiğimiz iyi oldu anlamında yazmıştım ben

5. ero

ero Daimi Üye

can dündarın geçen yıl yazdığı çok değerli bir yazı bu.
    ülkemizde imanın ne kadar çok olduğunun bir göstergesi olmalıydı diye düşünülmesi gerekirdi oysa bu kadar ibadethanenin inananlarına hiç bişey kazanırmadığı ortada.

ibadetin hümanist bakış açısının doruk noktası eğitimle olduğu gibi, kişi eğitim ile insanlık mertebesine ulaştığında daha bir anlamlı olur.

oysa islam coğrafyasında eğitim dindir, dinden başka eğitim yoktur inancı galip geliyor.

keşke her yıl yapılan kurum binalarının bir kısmıda okullara ayrılsa.

6. hüseyin 3419

hüseyin 3419 Aktif Üye

emegine saglık dilek can bizi bilgilendirdigin için ama yapacak pek bişey yok malesef ki kolluk onlarda kıllık onlarda türkiyeyi istedikleri gibi yönetiyolar ama allah büyüktür bu sefaları birgün bitecek. eşitlikten söz ediyolar birde bunun neresinde adalet ellerinden gelse cem evlerini kapatacaklar şerefsizlerrrrrrrrrrrrrrr :mad:

7. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Paylaşımın için teşekkürler dilekcim,balık baştan kokar derler baştakiler kokmuş herşeyi istedikleri gibi kalemine uyduruyorlar..

8. kartal1977

kartal1977 Daimi Üye

emegine saglık

Share This Page