BUGÜN HIDRELLEZ- HIDRELLEZ GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber' in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında Hıdrellez şeklini almıştır. Hızır, yaygın bir inanca göre, hayat suyu (abı-hayat ) içerek ölmezliğe ulaşmış; zaman zaman özellikle baharda insanlar arasında dolaşarak zor durumda oanlara yardım eden, bolluk-bereket ve sağlık dağıtan bir peygamberdir. Hızır' ın yaşadığı yer ve zaman belli değildir. Hıdrellez gecesi Hızır' ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere bereket vereceği inancıyla 5 Mayıs' ı 6' sına bağlayan gece kapı, pencere ve yiyecek kaplarının ağzı açık tutulur. İçinde para bulunan keseler gül dalına asııılr veya dibine bırakılır. Bu paralar ertesi gün alınarak saklanır ve yıl boyunca harcanmaz. Dilekler kağıtlara yazılarak ya gül ağacının dibine gömülür ya da akan suya bırakılır. Tüm dilekerin gerçekleşmesi dileğiyle, Hıdrellez gününüz kutlu olsun.
6 mayıs 1972 bende unutulmayacak bi acı bıraktığı için Hıdırellez Kutlamam ama paylaşım için teşekkür ederim muhtemelen devletin bi politikasıydı çabuk unutulsundiye belki ben unutmadım unutmayacağım unutturmayacağım
Devran, acınızı deşmek istemem ama, bilgilendirmek adına bize de hatırlatırsanız memnun oluruz. yoruma teşekkürler.
yoldaş denizin hakka yürümesi yılmaz amca. başımız sağolsun haklısın aslında devran abi. ben hiç bu yönlü düşünmedim bak
Evet MUHAMMEDALİ, bende bir an duraksadım ve birden hatırlıyamadım, senin manalı sözlerin aklımı başıma getirdi ve Deniz beye hak verdim.