fikri dedemizin elerine saglık ya iste biizm dedlerimiz bunlar ya lanet olsun yezitlere huuu canlar huuuu
paylaşımın için saol yüksel abi emegine yüregine saglıık... firik dede benim çok sevdigim bir insandı kendisini bir kaç yıl önce dersimde en son olarak ziyaret etmiştim ama bu sene rahatsızlanmış ve istanbula gelmişti fakat burda bir yürlü görmek nasip olmamıştı onu son bir kez göremedim çabalarıma ragmen adresini bulamadım kızının evinde kallıyormuş en buldugumda da malesef dersime geri dönmüş ve sonrada orda hayata gözlerini yummuş 105 yaşındaki bu koca çınarı hiç unutmayacagız.onunla bir sohbette dersimdeyken eski günlerini anlatmasını istemiştim firik dede seyit rızaya saz çalıp türkü söledigini yaşlı gözlerle anlatıyodu o günleri bir de seksen darbasinde fifik dedenin oglunu kendi gözünün önünde işkence yaptıktan sonra yaktıklarını anlatıyo işte firik dede o günden sonra konuş muyo ve hiç sakalını kesmiyo onun anlatımıyla ve yaşlı gözlerle anlatıyo bunu.... onun o gözlerinde ki ışıgı herkesin görmesini isterdim topragı bol olsun koca çınarın.......