BEN ATATÜRKÇÜ DEĞİLİM....

Discussion in 'Atatürk'ün Hayatı Ve Anıları' started by selenayy, Feb 8, 2008.

1. selenayy

selenayy Daimi Üye

Ben Atatürkçü Değilim -1 (5 dakikanızı ayırıp okuyun)

Gazi (ATATÜRK) gözlerini açtı,doğruldu,çevresine baktı,birtakim adamlartoplanmış.
    Sordu:
    -Ne yapıyorsunuz?
    -Her yıl bugün yas tutuyoruz,eğlence yerlerini kapatıyoruz,içkiyi yasakediyoruz Atam.
    -İyi halt ediyorsunuz,başka ne yapıyorsunuz?
    -Senin kurduğun "CHP" yi kapattık Atam.
    Gazi kaşlarını çattı:
    -Neden?
    -.....
    -Peki başka ne yaptınız?
    -Öğretim birliği devrimini yıktık Atam!Artık iki başlı eğitim yapıyoruz,imamliseleri açıyoruz.İmamlar öylesine çoğaldı ki hepsini önemli devletgörevlerine getiriyoruz.
    -Madem ki böyle işler yapıyorsunuz,neden mezarımın başında toplanıyorsunuz?
    -Seni seviyoruz Atam!
    -Susun maskaralar!Anlatın başka neler yaptınız?
    -Senin vasiyetini yırtıp,çöp kutusuna attık Atam.
    -Yaaa!Nasıl yaptınız o işi?
    -Hukuk devleti ilkelerini,medeni kanunu,miras hukukunu çiğnedik;özelvasiyetnameni değistirdik;Türk Dil veTarih Kurumlarının özerkliğini yok ettik;kişiliklerini sildik.
    -Nasıl oldu bu?
    -Oldu bir kere Atam.
    -Sonra?
    -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam!Şimdi Türk-İslam sentezini devletinresmi ideolojisi yapmaya çalışıyoruz.
    -Yapabildiniz mi?
    -Direniş var,daha tam başarı kazanamadık Atam.
    -Sonra?
    -Atam!Sen kalk,ben yatam.
    -Susun,saçmalamayın!Nereden çıktı bu münasebetsiz laf?
    -Seni sevenler çıkarmış Atam.
    -Hay sevmez olaymışlar.

Ben Atatürkçü Değilim - 2 (5 dakikanızı da buna ayırın)

-Hayat zorlaştı Atam!Artık sensiz yaşıyoruz,ama Amerikasız yaşayamıyoruz.
    -O ne biçim laf öyle?
    -Biçimsiz bir laf Atam.
    -Peki,neden söylüyorsunuz?
    -Söyleyene değil,söyletene bak Atam!Amerika artık bizim herşeyimiz Atam.
    -Ben böyle mi öğretmiştim?
    -Borçlandık Atam,36 milyar dolar dış borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam.
    -Teslim mi oldunuz?
    -Halkevlerinin canına okuduk Atam,eski yazıyı canlandırmak istiyoruz Atam,siyaset namazı kılıp,seçim orucu tutarak iktidar olabiliyoruzAtam,Washington'un desteklemediği,CIA'in tavsiye etmediği adam tasfiyeediliyor Atam,Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamıyor Atam.
    -Söylediklerinizi kulağınız duyuyormu?
    -İşler bildiğin gibi değil Atam,biz Amerikasız yaşayamayız Atam,köşeyidönmek için başka çare yok Atam.
    -Ne demek köşeyi dönmek?
    -Artık ülkede iki temel siyaset var Atam;birincisi köşeyi dönelim,ikincisidön baba dönelim,hacılara gidelim Atam.
    -Peki,Cumhuriyeti emanet ettiğim gençlik ne yapıyor?
    -Gençliği ezdik Atam!Çeyrek yüzyıldan beri başkaldıran gençleriöldürüyoruz,asıyoruz,işkenceden geçiriyoruz,ceza evlerine kapatıyoruz;geriyekalanları da ya imam okullarına ya YÖK'e bağlıyoruz,ama seni çok seviyoruzAtam,sen kalk,biz yatalım Atam.

Gazi,kalabalığa mavi mavi bakti:
    -Siz kimsiniz yahu?
    -Biz Atatürkçüyüz Atam!
    Gazi:
    -Yaaa!..dedi,öyleyse "Ben ATATÜRKÇÜ değilim!"

Ertan Selim Saglam

2. selenayy

selenayy Daimi Üye

3. nevzat52

nevzat52 Daimi Üye

düzeni bozmaya çalışalan amacına ulaşmış gibi görünselerde bunu başaramayacaklardır ne mutlu türküm diyene ne mutlu kemalistim diyene

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

4. süpürgeci

süpürgeci Daimi Üye

emeğine sağlık selenay bacım atatürk'ü unutturup düzenini bozmaya çalışsalarda asla başarılı olamayacaklar :arrow: :arrow: :arrow:

yaşasın atatürk yaşasın cumhuriyet

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Share This Page