Ben Aleviyim Diyemeyenler

Konu, 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' kısmında bluem tarafından paylaşıldı.

1. bluem

bluem Daimi Üye

Alevi olduğu halde kendisinin Alevi olduğunu söylemekten korkan ve Alevi gibi yaşamayan bir kişinin Alevi olmaya hakkı Varmı? Kendi Aleviliklerini saklayan Alevi olduğunu söylemekten korkan insan Alevi inancını nasıl yürütebilir.Sizce?

2. Hulya

Hulya Daimi Üye

Hic bi sekilde yürütemez bence.. hem Alevi'yim demekten korkucak hemde Alevi inancini mi yürütücek? Imankansiz bence..
    Ya Alevi oldugunu savunarak basi dik gezicek ve inancini yürütücek.. yada kimligini ömür boyu saklayarak ne inancini yürütücek nede aynanin karsisina cikabilicek!!!

Olamaz bence böyle bisey egerki bi insan Alevi oldugunu sakliyorsa ve soylemeye korkuyorsa bu insanin zaten kendisine ne saygisi nede güveni kalmistir... Insan oldugu gibi kabullenmelli.. Ister Alevi ister Sunni..

Kabul edemeyende benim icin insan degildir...

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Haklısınız canlar korkmamak gurula söylemek gerek ama bazen şartlar müsait olmuyo belki ekmek parası için belki karısına çocuğuna laf etmesinler diye yoksa o istermi öyle yaşamak savunmazmı inancını hor görmemek lazım

4. selenayy

selenayy Daimi Üye

öyle yada böyle bazı nedenlerle sustuk ve sustukça daha çok susmamız gerekti ve sonra ve sonra... susarsak devamı gelecek yine... ben artık susmayacağım ve susmuyorum. ben aleviyim herkesin fikrine, herkesin inancına saygı duyuyorum ve saygıyı hak ediyorum. susmak yok sustukça sesimiz kısılır, bırakalım çıksın sesimiz artık susmayalım haykıralım aleviyim diyebilelim.

Sayfayı Paylaş