başka bir sitede alevilik hakkında yazılmış bir yazı.

Konu, 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Alevi dostlar soruyor:
    "- Bir Sünni olarak Madımak'ta 37 insanın yakılmasına ne diyorsun?"
    Bir kere olaylar nasıl başlamış, nasıl gelişmiş ve nasıl sonuçlanmış olursa olsun, meselenin "Alevi-Sünni" olarak ortaya konmasına şiddetle karşıyım. Benim bir Sünni olarak o gün Sivas'ta illa bir tarafta olmak gerekmiş olsaydı, ben öğle vakti camide namaz kılmak, öğleden sonra da Madımak'ta yanmak isterdim.
    İnsan yakmak ne demek!
    Bırakınız insanı, sebepsiz ve faydasız yere yeşil ot bile yakmak bu dinde haramdır. İslam, bir karınca, bir sineği dahi yakmayı kesinlikle yasaklamıştır. Ateşle cezalandırmak ancak Allah(c.c.)'ın hakkıdır ve onu da Rabbim bu dünyada değil adı Cehennem olan yerde kullanacağını vaat etmiştir.

Ve Cehennem senin için mi, onun için mi, benim için mi, onu bu dünyada kimse bilemez. Sebep içinde sebep olur senin cennetlik zannettiğin bakarsın cehennemdedir, sebep içinde sebep olur, benim cehennemlik dediğim bakarsın cennette ağırlanır. Sen-ben kim oluyoruz ki, Allah'ın "Eşrefi mahkukat" olarak yarattığı, "Al yaşa!" diye ömür verdiği ve sayısını bilemediğimiz nîmetlerle kuşattığı insanları yakarak, âdetâ, Allah(c.c.)'a, "Senin yaptığın yanlış, onların layık olduğu bu!" davranışı sergileyebiliyoruz?
    Yok böyle bir şey..
    Bunun hiçbir mezhep, hiçbir tarikat ve Şeriat'ın hiçbir harfi ile alakası yok, olamaz. İnsan yakmanın, "Ama efendim o gün şöyle oldu" gibi bir gerekçesi ne Kur'an'da, ne Sünnet'te vardır.. Bu davranış, makamı ve diploması ne olursa olsun az bilen yahut o gün orada kalbi mühürlendiği yahut basireti bağlandığı için Şeytanın oyuncağı olan bir insan davranışıdır.
    Bugün, olayın failleri açısından yapılması gereken mazeret üretmek değil, tövbe etmek ve yakılan insanların yakınları ile helalleşmenin yollarını aramaktır. Ötesi devletin, hukukun ilgi alanına girer. Daha da ötesi, ötelerin ötesindeki Mizan'ın ve "Alemlerin Rabbi"nin tasarrufundadır.

Bilinmesi gereken bir başka gerçek de, Aleviliğin karşıtlığının Sünnilik değil, Yezidilik olduğudur. Bugün için ise Aleviliğin karşıtlığı daha çok ateistliktir, Aleviliğe yönelen misyoner faaliyetleridir. Çünkü Alevilik İslamî bir akımdır. Mesela ben kendimi çok rahat bir şekilde Alevi olarak tanımlayabilirim. Çünkü Alevilik, Allah-Muhammed-Ali aşkıdır. Bugün Hz. Ali(r.a.) sağ olsaydı, bugün Hacı Bektaş-i Veli sağ olsaydı ne Sivas olayları olurdu, ne Alevi kardeşlerimizin çok az da olsa bir kısmı, İslâm'ı "Arap kültürü" olarak görebilirdi. Bugün Aleviliği İslâm dışı göstermek isteyenler ve bugün İslâm'a ait değerleri "Arap kültürü" diye dışlayanlar, yarın Hz. Ali(r.a)'nin, Hz. Hasan(r.a) ile Hz. Hüseyin(r.a.)'in yüzüne nasıl bakacaklar?

Ve yine bugün olayın mağdurları tarafından yapılması gereken, "Sivas'ın intikamı alınacak" gibi sloganlar üreterek Madımak'ı aleve veren ve verdirenler safında yer tutmak değil, tam tersi, Türk milletini Alevi-Sünni, Türk-Kürt yahut ilerici-gerici gibi "yutmak için bölmek" isteyenlerin tuzağını bozmak, yani kardeşlik türküleri söylemektir. Çünkü, kabul edilmek istenmese de, 13 yıl önce Sivas'ta taraflar kökü dışarıda bir tuzağa düşmüştür.
    Tuzağa düşenlerin bizden olması, tezgâhın dış kaynaklı olduğunu örtmemelidir. Allah(c.c.) gani gani rahmet eylesin, Dç. Dr. Necip Hablemitoğlu ölümünden kısa bir süre önce Bandırma'daki bir panelde Sivas'ta yaşananların arkasında Alman emperyalizminin bulunduğunu açıklamış ve şöyle demişti:
    "- Olaylar sonrasında Alman istihbaratı ile ilişkili 6 kişi Ankara'dan Almanya'ya sahte kimlik ve pasaportlarla güvenlik içerisinde kaçırılmıştır.. Bu 6 provokatörün kimlikleri devletin ilgili istihbarat birimlerince bilinmektedir.."
    Hablemitoğlu doğruyu söylemekteydi.
    Nitekim Sivas katliamının üzerinden 13 yıl geçmiş olmasına rağmen hadisenin yargılama sürecinde firar eden 8 kişinin Almanya ve İsviçre'de ellerini kollarını sallaya sallaya gezdiği bilinmektedir. Ayrıca Almanya'da olduğu tespit edilmiş bulunan bir sanığın Türkiye'nin talebine rağmen, "evrak eksik" gerekçesiyle, iade edilmemiş olması da düşündürücüdür.. Berlin yönetiminin 2000 yılında okullarda Almanca Alevilik dersi koyması da Almanların Alevileri sevdiğinden değil, Türkiye'ye yönelik emperyalist niyetlerindendir.
    Özetlersek ey Alevi dostlar, 13 yıl önce Sivas'ta sen- ben değil, biz yandık, biz yakıldık..

alıntıdır.

2. taşkın

taşkın Daimi Üye

harika bi paylaşım daha eline sağlık ,bu formdaki her arkadaşım bu satırları şiddetle tavsiye ediom ,

3. cem35

cem35 Daimi Üye

eyvallahh paylasım için can dost... :oops:

4. dufy

dufy Daimi Üye

sagol kardes

5. PaPatyaaa

PaPatyaaa Daimi Üye

İnsan yakmak ne demek...şimdi insanlar çıkıp böyle yorumlar yapıyor tabiki yapılan şeyin canice olduğunun farkında olan insanlar var ama sivas olayları çok hafife alındığının farkındamısınız.adamlar pişmanlık yasasından yararlandılar eee bu yasa boşa çıkarılmadı zaten...yapılan yorumda bazı gerçekler de açıklanmış ''Sivas katliamının üzerinden 13 yıl geçmiş olmasına rağmen hadisenin yargılama sürecinde firar eden 8 kişinin Almanya ve İsviçre'de ellerini kollarını sallaya sallaya gezdiği bilinmektedir.'' işte herşey bu kadar basit. Sivas olayını sadece insan olanlar insanlara değer verenler anlar ve yorumunu yapar.yapılan yorum da çok güzel.teşekkürler bu güzel paylaşımın için

6. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

saolun canlar herhangibir genel forum sitesine girin ve arama btonuna alevi yazın size o sitede olan alevi hakkında yazılanları takip edebilirsiniz.
    saygılar canlar..

7. teksin

teksin Daimi Üye

paylaşım için saol

8. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

emegıne saglık can gercekten cok etkılendım o ınsanın alnından opmek lazım keske herkes onun gıbı bılgılı olsa onun gıbı anlasa ama ısolerıne gelmıyo ıste ...saolsun abımız cok guzel anlamıs anlatmıs .... " 13 yıl önce Sivas'ta sen- ben değil, biz yandık, biz yakıldık.." :-o

9. selenayy

selenayy Daimi Üye

emeğine yüreğine sağlık kaptan çok değerli bir paylaşım olmuş...

unutmadık unutmayız unutturmayız...

10. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

GerceKten alkışlanacak sözler emeğinize sağlık ...

Sayfayı Paylaş