İzmir kurtuldu, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler. Trene binerler kompartımana çekilirler. Ertesi gün kompartımanın kapısını çalar yaveri, acar yorgun, bitkin, kravatını yıkamaktadır Atatürk. Yaveri "ya paşam bu ne hal hiç uyumadınız herhalde niye böylesiniz" der. Ya çocuk kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz. Kolumu yastık yaptım ağrıdı , setremi yastık yaptım üşüdüm, bende uyumadim kalktim" der. Yaveri; "aman pasam! Birimize haber vereydiniz hemen size bir yastikla battaniye getirirdik" der. Ve bir ulke kurtarmaktan donen komutan soyluyor bunlari tarihi bir cevap der ki "Gec farkettim hepiniz en az benim kadar yorgundunuz. Hicbirinize kiyamadim. Onemli olan benim uyumam degil milletimin rahat uyumasi". ..ATAMIZ SAYESİNDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ Kİ HALA UYANAMAYANLAR VAR [/font] "ananı da al git" "kes ulan sesini" "şerefsizler" "bizim çocuklar aç mı kalsın" "otur ulan oturduğun yerde herşeye burnunu sokma" "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" YUKARDAKİ GÜZEL TERİMLERİ BİZE ÖĞRETEN ŞİMDİKİ SİYASETE DE TEŞEKKÜRLER.
"Gec farkettim hepiniz en az benim kadar yorgundunuz. Hicbirinize kiyamadim. Onemli olan benim uyumam degil milletimin rahat uyumasi". Bu zamanda varmı acaba bu kadar düşünceli bir siyasetçi? Birde şu lafa bakalım"otur ulan oturduğun yerde herşeye burnunu sokma" Aradaki fark Çok net söyleyecek söz bulamıyorum sadece şunu diyorum ne günlere kaldık nerden nereye gidiyoruz
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ELİNE SAĞLIK DİLEK. VE EVET HAKLISINIZ NE GÜNLERE KALDIK. AMA BU GÜNLERİNDE SONU GELECEK BÜTÜN KALBİMLE İNANIYORUM.
o ne zaman rahat uyudu ki... emeğine sağlık dilek mailime gelmişti çok beğenmiştim bu yazıyı dilerim geç olmadan uyanırız ülke olarak...