SÖYLESENE ANNE Dokunmadığın yerlerde gül nasıl bitecek Hep ayaküstü sevmelerde ömür geçip gidecek Dikenlere bıraktığın günden beri çiçeksizim Söylesene anne beni kim sevecek⦠Bırakıp gittin mi beni hiç umursamadan Ellere mi emanet ettin geleceğimi Dönüp de baktın mı bir kez olsun ardına Söylesene anne bu bedeli kim ödeyecek⦠Dipsiz bir sevgisizlik her yanımı sarmış Üşümüş avuçlarım çok yalnız kalmış Kimsesizsin dediler içimi bir alev sarmış Söylesene anne alevleri ne söndürecek⦠Hüznün başucunda nöbetlere kaldım Uyumadım geceleri hep sayıkladım Gece kabuslardan gözlerim ıslak kalktım Söylesene anne yaşlarımı kim silecek⦠Yüreğim uyanmamış hala kış uykusunda Çocukluğum düşlerimin yamalı yakasında Gamzelerim boşluğun arka sırasında Söylesene anne yüzümü kim güldürecek⦠Başım ellerinsiz büyümüş saçlarımda bir karmaşa Yüreğimde soğuk zincir ayaklarım ayazda Bilmediğim yönlerde dolanır telaşlarım Söylesene yüreğim hangi yana gidecek⦠Yalan dünya dediler geçip gittim önünden Boş ver aldırma dediler seher geçti ömrümden İnanmadım kimseye yine seni bekledim Söylesene anne seni kim getirecek⦠Kanım donup kalmış gittiğin günden beri Yollara dalgın bakışlarım nasıl çevrilecek Kollarım koynumdan çıkmaz olmuş titremişim Söylesene anne beni kim ısıtacak⦠Yılların öksüz yanı yüreğimde çıplak İçim dışım çöle döndü kuru dalım kırılacak Öksüz bir ağacım bunu çoktan anladım Söylesene dallarım nasıl donanacak⦠Vurulur giderim enginler çeker beni Asi bir küheylanım bu yolu yürüyeli Durmaz giderim bu şehir koymaz beni Söylesene anne beni kim durduracak⦠Nicedir aradım bulamadım kendimi İsimsizim yönsüzüm alaca kuşaktayım Yersizliğim yarım ülke çığlığım isyanlarda Söylesene anne beni kim susturacak... Şimdi ben düş ülkesi yalnızlığımda Şimdi ben hasret içi karanlığımda Ömrümün çıkmaz sokaklarında Söylesene anne yolumu kim gösterecek... Geldiğim dünyevi odalara bir konuk oldum İçimin boşluğuna yarım kalmış söz oldum Bugünüm gölgesinde yarınsız oldum Söylesene anne bu hesabı kim verecek⦠Arzu Öztürk 2
AnneLer qününde Annem YanımDa yOk =( AnneCimm Seni ÇooOK Sewiyorumm AnneLer qünün KutLu oLsunn â¬meqine SaqLıK... Sitem war $iirde ama =(
AÇIKÇASI ÇOK İYİ ANLAYAMADIM. ANNEYE BİR HESAP SORMAMI YOKSA YARDIM İSTEMEMİ VAR BU ŞİİRDE. HATTA BİRAZDA SİTEM GALİBA.NEYSE BEN BİRDAHA OKUYAYIM. EMEĞİNİZE SAĞLIK.
valla değişik bir şiir ilk başta annesi terk etmiş bir çocuğun yazdıkları sandım ama galiba annesi ölen öksüz bir çocuğun öyküsünü anlatıyor.şiir diğer anne şiirlerinden çok farklı... emeğine sağlık can