Anadolu aleviliğinin dünya açılan pencesi serçeşmesi Hacıbek

Konu, 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' kısmında nafizyilmaz tarafından paylaşıldı.

1. nafizyilmaz

nafizyilmaz Daimi Üye

HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ:
    ANADOLU ALEVİLİĞİNİN DÜNYA'YA AÇILAN PENÇERESİ HACIBEKTAŞ
    Selçuklu devletinin yıkılışı osmanlı devletinin kuruluşuyla şekillenen ANADOLU bir çok isyanlara istilalara yağmalara iç savaşlara çekişmlere kargaşalara sahne olmuş halk açlık yoksulluk sefalet yaşarken bir ULU PİR'İN nefesi ile yeniden dirlik birlik dostluk ve sevgimeşalesinin yanmasıyla insanlığın yeniden doğuşuna sahne olan bu kutsal topraklar HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ'NİN ANADOLUYA gelmesiyle yeniden şekillenmiş zorbalığı paradoks orta çağ kalıntılarını yıkarak yeni bir humanizma yaratmış
    Temeli insan sevgisi üzerine kurulan merkezi bilgi ilim ve araştırmaya dayalı ANADOLU kimliğini uygarlığını geliştiren filizlendiren
    Felsefi bir yapının içerisinde geleceğe ışık saçan disturu bilimle aydınlanmak
    Dil din ırk mezhep cinsiyet ayrımı yapmaksızın hoş görü mayası ile yoğrulan her millete aynı gözle bakabilen kabullenen dünya görüşünün dalga dalga yayılarak çağların ilerisine büyük bir suratle yol almasıdır

ANADOLU ALEVİ İNANCININ yeşermesinde modern bir
    İSLAM anlayışı içerisinde gelişmesi
    Katı islam sentezi içerisinden çıkarılarak
    Din'in sevgi ve hoş görü özgürce yaşanabilmesi için ibadetin şekilde değil kalpte mekanda değil gönülde sözde değil özde yaşanabileceğini
    on üçüncü yüzyıl ANADOLUSUN'DA
    Bağnazlığa hurafeye aldatmaya sömürmeye karşı
    Şiddetle değil baskıyla değil sevgi ve hoş görü yaklaşımıyla kazanılabilleceğini göstermiştir

HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ ÖLÜMSÜZ VE ÖLMEZ FELSEFESİ İLE bütün insanlığa
    ANADOLU ALEVİLİĞİNİN BİLİM VE TASAVVUF YÖNÜNDEN GELİŞMESİ ANADOLU ALEVİLİĞİNİN SER ÇEŞMESİ MERKEZİ ULU HÜNKÂR'IN KUTSAL MEKÂNI DERGÂHI HORASAN ERENLERİNİN BAŞI TASAVVUF ÂLİMLERİNİN
    EHLİ BÜTÜN DÜNYADA ALEVİ BEKTAŞİ GELENEĞİNDE GÖNÜLLER SULTANI OLARAK KARANLIKLARA SAÇTIĞI AYDINLIK IŞIKLARLA BÜTÜN KALPLERİ FET ETMİŞTİR

Nafiz YILMAZ

2. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Emeğine yüreğine sağlık abi değerli paylaşımdı Teşekkürler...

3. oktay

oktay Daimi Üye

Mükemmel bir anlatım olmuş Nafiz abi. Çok yararlı bir paylaşım emeğine sağlık

4. nafizyilmaz

nafizyilmaz Daimi Üye

sağolasın sevgi PİRMiN nefesi seninle olsun nuru üzerinden eksilmesin can dost

5. nafizyilmaz

nafizyilmaz Daimi Üye

sevgi cana yazdığım dileklerim senin içinde olsun zilan can PİRİMİN nefesi nuru üzerinden eksilmesin can dost

6. nafizyilmaz

nafizyilmaz Daimi Üye

sağol oktayım aynı dikelleri tekrarlıyorum sevgi ve zilan can adına tekrarladığım gibi PİRİMİN nefesi nuru üzerinden eksilmesin can dost

7. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

emegıne saglık abım gercekten cok degerlı bı paylasım olmus cok guzel anlatmıssın yuregıne saglık can abım

8. nafizyilmaz

nafizyilmaz Daimi Üye

elimden geleni bilgi dağarcığımdan akanları yazıyorum dilek can Helki BU CANIM PİRİM OLDUKTAN SONRA KALEMİM AYRI AKIP YAZIYOR BENSE KENDİMDEN GEÇİYORUM PİRİMİN AŞKAINA ALLAH AŞKINA ERENLER AŞKINA .........
    SAĞOLASIN CAN DOSTUM SAĞOLASIN

Sayfayı Paylaş