HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ: ANADOLU ALEVİLİĞİNİN DÜNYA'YA AÇILAN PENÇERESİ HACIBEKTAŞ Selçuklu devletinin yıkılışı osmanlı devletinin kuruluşuyla şekillenen ANADOLU bir çok isyanlara istilalara yağmalara iç savaşlara çekişmlere kargaşalara sahne olmuş halk açlık yoksulluk sefalet yaşarken bir ULU PİR'İN nefesi ile yeniden dirlik birlik dostluk ve sevgimeşalesinin yanmasıyla insanlığın yeniden doğuşuna sahne olan bu kutsal topraklar HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ'NİN ANADOLUYA gelmesiyle yeniden şekillenmiş zorbalığı paradoks orta çağ kalıntılarını yıkarak yeni bir humanizma yaratmış Temeli insan sevgisi üzerine kurulan merkezi bilgi ilim ve araştırmaya dayalı ANADOLU kimliğini uygarlığını geliştiren filizlendiren Felsefi bir yapının içerisinde geleceğe ışık saçan disturu bilimle aydınlanmak Dil din ırk mezhep cinsiyet ayrımı yapmaksızın hoş görü mayası ile yoğrulan her millete aynı gözle bakabilen kabullenen dünya görüşünün dalga dalga yayılarak çağların ilerisine büyük bir suratle yol almasıdır ANADOLU ALEVİ İNANCININ yeşermesinde modern bir İSLAM anlayışı içerisinde gelişmesi Katı islam sentezi içerisinden çıkarılarak Din'in sevgi ve hoş görü özgürce yaşanabilmesi için ibadetin şekilde değil kalpte mekanda değil gönülde sözde değil özde yaşanabileceğini on üçüncü yüzyıl ANADOLUSUN'DA Bağnazlığa hurafeye aldatmaya sömürmeye karşı Şiddetle değil baskıyla değil sevgi ve hoş görü yaklaşımıyla kazanılabilleceğini göstermiştir HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ ÖLÜMSÜZ VE ÖLMEZ FELSEFESİ İLE bütün insanlığa ANADOLU ALEVİLİĞİNİN BİLİM VE TASAVVUF YÖNÜNDEN GELİŞMESİ ANADOLU ALEVİLİĞİNİN SER ÇEŞMESİ MERKEZİ ULU HÜNKÃR'IN KUTSAL MEKÃNI DERGÃHI HORASAN ERENLERİNİN BAŞI TASAVVUF ÃLİMLERİNİN EHLİ BÜTÜN DÜNYADA ALEVİ BEKTAŞİ GELENEĞİNDE GÖNÜLLER SULTANI OLARAK KARANLIKLARA SAÇTIĞI AYDINLIK IŞIKLARLA BÜTÜN KALPLERİ FET ETMİŞTİR Nafiz YILMAZ
sevgi cana yazdığım dileklerim senin içinde olsun zilan can PİRİMİN nefesi nuru üzerinden eksilmesin can dost
sağol oktayım aynı dikelleri tekrarlıyorum sevgi ve zilan can adına tekrarladığım gibi PİRİMİN nefesi nuru üzerinden eksilmesin can dost
emegıne saglık abım gercekten cok degerlı bı paylasım olmus cok guzel anlatmıssın yuregıne saglık can abım
elimden geleni bilgi dağarcığımdan akanları yazıyorum dilek can Helki BU CANIM PİRİM OLDUKTAN SONRA KALEMİM AYRI AKIP YAZIYOR BENSE KENDİMDEN GEÇİYORUM PİRİMİN AŞKAINA ALLAH AŞKINA ERENLER AŞKINA ......... SAĞOLASIN CAN DOSTUM SAĞOLASIN