Din sevgi üzerine kurulur ve o sevgiyle yaşar temeli insandır insan sevgisi dünyada en kutsal en helal en anlamlı sevgidir kötülüğün haksızlığın adaletsizliğin yaşanmadığı yerde eşitlik dürüstlük paylaşımcılık saygı sevgi muhabbet hoş görü temiz ahlak riayet kuralları tamamıyla işler hayat güllük gülüstanlık toz pempe olur bizim dinimizde sevgi üzerine kurulmuştur merhum aşık HÜDAİNİN en güzel sözü sevgi bizim dinimizdir başka dine inanmayız ANADOLU ALEVİLİĞİDE geçmişini ve geleceğini bu sevgi eksenine dayandırmış asırlarca bu inançla var olmuş yaşamıştır ALLAH MUHAMMMED ALİ ÜÇLEMESİ ALLAHA İNANMAK MUHAMMEDİ RESULÜ BİLMEK ALİ'Yİ ALLAHIN ASLANI OLARAK SEVMEKTİR GENELDE ANADOLU ALEVİLİĞİNDE CEM İBADETLERİNDE SEMAHLARDA NİYAZLARDA söylem sıkça kullanılır ALLAHI ANMAK MUHAMMEDİ VE ALLAHIN ASALANI ALİ'Yİ ZİKRETMEK ANADOLU ALEVİLİĞİNİ modern bir düşünce içerisine sokan ilmi referans olarak gösteren felsefesini insan sevgisine dayandıran ULU PİRİMİZ HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ BÜTÜN ANADOLUYA RUMELİYE BALKANLAR A MODERN ANADOLU ALEVİLİĞİNİN VE BEKTAŞ-İ bir düşünce ile yoğurularak yayılması HORASAN ERLERİNİN üstün gayretleri o yüce değerlerin saçtığı ışıklarla aydınlanmıştır o aydınlıkki; yokluk içerisinde kıvranan fakir ANADOLU insanına cesaret merhamet duygularınıda beraberinde aşılamıştır KENDİ YAZDIĞIM BİR DEYİŞLE BU SEVGİ ANLATILMIYORMU? ALİ'Yİ SEVMEYEN İNSAN OLURMU ( DEYİŞ ) MUHAMMED MUSTAFA SEVGİ YOLUNDA ALİ'Yİ SEVMEYEN İNSAN OLURMU İHRÃMSIZ KÃFİR E ZÜLFİKÃR VURAN ALİ'Yİ DUYMAYAN HEY DOST İNSAN OLURMU CEDDİ HÃKEMİNE BİN MASHAR İNEN EHLİBEYET YOLUNA TEMÃYEN KURAN ALİ'Yİ GÖRMEYEN HEY DOST İNSAN OLURMU YILMAZ'DAN EKSİLMEZ ALİ SEVGİSİ ALİ HÜRMETİNE KUL OLUR NEFESİ ALİ İÇİN BİTMEZ HİÇ BİR HEVESİ ALİ'Yİ BİMEYEN HEY DOST İNSAN OLURMU NAFİZ YILMAZ BİZLERDEKİ ALLAH MUHAMMED ALİ HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ SEVGİSİ KAYBOLMADIKÇA bağlılığımız bin kat artıkça kolay kolay yıkamazlar elbette fikir ayrıcalıkları yaşanabilir farklı sesler yükselebilir çıkar amaçlı rant sağlayanlar ve istismarcılık yapanlar olabilir ama güneş balçıkla sıvanmaz sözünden hareket ederek ALEVİ TOPLUMUNA VE İNANCINA saygısızlık ve haksızlık yapan zihniyetlere otoriteye boyun bükemeyiz ÇÜNKÜ BİZLER'E ALLAH MUHAMMED ALİ HÜNKÃR HACIBEKTAŞ VELİ SEVGİSİ YETER ALLAH ZİKREYLEDİM ADINI ( DEYİŞ ) ALLAH ZİKREYLEDİM ADINI MUHAMMED MUSTAFAYA YÜZ SÜRMEYE HAK NAZARINDA ARADIM DURDUM ALİ'YE KOŞTUM CAN VERMEYE ALİ NUR OLDU YAĞADI GÖKTEN ADINI SORDUM HURİ MELEKTEN KIRKLAR KATINDA SEMAH EYLERLER DOST'A GİDEN YOLDA SELAM SÖYLERLER YILMAZ'IM YANDI KÖZ OLDU DAYANMAZ YÜREĞİM HAK BANA SORMADI BENİM HAKTAN DİLEĞİM PİRİM HÜNKÃR HACI BEKTAŞ VELİ'YE NİYAZ ETTİM ALİ ŞAH-I MERDÃNIMDIR HAYDARDIR GÖZ BEBEĞİM NAFİZ YILMAZ
sağolasın değerli kardeşim yol edep erkan bilenlerden bu yola girenlerden ALLAH razı olsun bizim yolumuz sevgi muabbet insanlık yolu desteğine teşekkürler candan .
çok sağolasın seyduna can bizlere ALLAH MUHAMMED ALİ HÜNKAR HACIBEKTAŞ VELİ SEVGİSİ YETER O SEVGİ YOKSA YER YÜZÜ KASKATI HAYAT BOŞ DÜNYA KARANLIKTIR BİZLER İÇİN SAĞOLASIN CAN DESTEĞİNE TEŞEKKÜRLER
Abim çok güzel ve doğru yazmışsın inan çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş, seninde dediğin gibi ''BİZLER'E ALLAH MUHAMMED ALİ HÜNKÃR HACIBEKTAŞ VELİ SEVGİSİ YETER'' emeğine sağlık abim
SAĞOLASIN ERKAN CAN ALLAH MUHAMMED ALİ HÜNKAR HACIBEKTAŞ VELİ SEVGİSİ BİZLERE YETER PAYLAŞIMINA TEŞEKKÜRLER DÜŞÜNCELERİNE EYVALLAH