Ben alevi yada sünni diye bi ayrım yapmıyorum benim için o kişinin alevimi sünnimi olması önemli değil düşünceleri hayata bakış açısı önemli
kişilerin dini dili veya ırkı değil insanlıkları önemlidir Yunus Emrenin dediği gibi Yaradılanı hoş gör yaradandan Dolayı
hayır ben yapmam çünkü aleviliği özünde sevgi vardı ayrımcılık yoktur herkese aynı gözle bakar :lol: :lol:
Bizim kültürümüzde ve felsefemizde insan'a insan olduğu için saygı vardır bu sebeble herkez bizim için bir dir yeterki insan olsun.
Benim için fark etmez bir sürü sunni arkadasım var ve hiç birini dışlamam ve ayrı tutmam ama bana karşı bu konuda tutumlu olanlara karşı ayrımcılık yaparım gerekirse !!!
bana yapana bende yaparım ama genel anlamda ayırt etmem bir çok arkadaşım var bulunduğum ortamda ve onları ben hayatım boyunca unutmam benim inanışıma da sonsuz saygıları var olmayana da ne bilim işte istemeden kötü davranıyorum
Zaten karşındakini insan olarak gormessen assalarsın !! bence bu çok yanlıs insan insan olsunda bana yeter ama benim inancıma laf edecek adamada karsılık vericek 2 çift lafım vardır o beni ayırırsa bende onu ayırırım o kadar !!!! :lol:
önemli olan alevi-sünnilik değil insanlıktır ama insanlıktan anlamayana yeri geldiğinde yaparım ayrımcılıgımı....[sub][/sub]
ben hiç bir sekikde ayırımcılık yapmam çalıştığım yerde çoğu insan sünni hepsiylede anlaşıyorum hiçbirini dışlamıyorum ama bana ayırımcılık yapana , beni dışlayanı bende dışlarım hemde hiç çekinmeden
genel anlamda ayrım yapmamaya çalışıorum saygı gösteriyorum inanışlarına en samimi arkadaşımda sunni zaten... ama yer yer görüyorum ki ayrım yapıyolar. insana zorla bazı şeyleri yaptırıyolar. ama yine de bizim insanımız çok farklı ve samimi...
bende ayrım yapmam benimde can dostlarımdan birisi sünni dir mevlananın dediği gibi ne olursan ol yine gel insan olsun yeter ya aynı bayrak altında yaşıyorsak ayrımcılık da yanlıştır türkiyedeki sorunda burda zaten biliyormusunuz zamanında türk ermeni katliamı diye bir şey yoktu hatta kürtler türlklere yemek yapıp getirirlermiş ama kendini bilmez bir kaç insan yüzünden bu hallare düştük AYRIMCILIK YOK
ben bu konuda ayrım yapmam ama şu bi gerçektirki eğer kendi kültürüne birisi farklı bir kimlik ve uslupla tavır koyarsa bu konuda tavır koyarım ama sadece düşünce ve fikir olarak yani o kişiyi sadece düşünce açısından ayrı bi kefeye koyarım
açıkçası ben ayrım yapıyorum ne kadar iyi anlaşsam da sünniler ile ister istemez ayrım yapıyorum....Alevinin Aleviden Başka Dostu Yok......bence...
Açıkcası yapıyorum yapmam demem yanlış olur. Önce kendi insanım derim ben. İşe alımlarda önce kendi insanım derim.Onlar bize az kıymadılar ezmediler. Ben bu konuda hassasım arkadaşlarım çoktur sünni. Çok iyide anlaşırız ama iş ciddiyete bindiğinde önce kendi insanım özüm.
işte öyle olmuyor gökhan insanın damarına basılınca insan olduğu kalbinin temizliği kar etmiyorrr... :evil: