Alevilik temsiliyetleri ettikleri zaten şüpheli

Konu, 'Haberler ve Yorumlar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek, Ufuk Uras önderliğinde kurulması planlanan parti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Türkiye’de SOL, MERKEZ ve hatta SAĞ siyaset cizgilerinde de sürekli olarak yeni, farklı yada degişik arayışlar oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu arayışlar demokratik yaşam içinde çok temel bir haktır ve varlıkları çok dogaldir.

Ülkemizde ve dünyada içinde bulunduğu koşullardan mutlu olmayan, ya da daha farklı koşullarda daha mutlu olacağını düşünen gruplar her zaman yeni arayışlar içinde olmuslardır ve olacaklardır. Bu bağlamda demokratik yaşamda gerek kurulu partiler icinde, gerekse yeni partiler icinde, farklı ve değişik siyaset arayışları içinde bulunan gruplar her zaman var olacaktir.

Çağdaş yaşamda, insanlarin siyasi partilere yaklaşımlarını belirleyen unsurlar ise salt inanç kaynaklı unsurlar olmanın çok ötesindedir. Seçimlerde oylar inançlar adına, etnik gruplar adına değil , partilerin siyasi ve yönetsel programlarına bakılarak verilir, ya da verilmelidir.

Toplum içinde Sünni ya da Alevi olup sol partilere oy verenler oldugu gibi, Sünni ya da Alevi olup sag partilere de oy verenler olmustur ve olacaktir.

Çağdaş toplumlarda siyaset anlayışı bir inanç uzerinde biçimlenemez, böyle bir anlayış ne LAİK, ne ÇAĞDAŞ ne de DEMOKRATİK olur.

Siyasette yeni arayışların olmasını doğal buluyor, ama bu arayış süreçlerinde bazı kişilerin kendilerine çağdışı, akıldışı ve gerçekçi olmayan yöntemlerle konum aramalarını en hafif deyimi ile kabul edilemez bir davranış olarak görüyorum.

Bu nedenlerle, kendi hesabima AVF de gorev almadan cok once de, simdi de İNANÇ ÖRGÜTÜ yöneticisi kimliği ile siyasette olmayı da, bulunduğum inanç örgütleri içinde siyaset yapılmasını da hiç bir zaman benimsemedim, uygun ve etik bir davranış olarak da görmedim.

Siyasette arayışların içine bir İNANÇ kimligini kullanarak girip, kendisine bu değişimlerde bir siyasal pozisyon arayanlarin önce taşıdıkları inanç örgütü yöneticisi kimliklerinden arınmaları gerektiği kanısındayım.

Alevi inancini ne ölçüde temsil ettikleri zaten çok şüpheli olan bazı örgüt yöneticilerinin, adını haksız yere kullandıkları bir inanç grubunun sosyal ve sayısal ağırlığını, siyasete giriş için kişisel bir kredi kartı gibi kullanmaya çalışmalarını onaylamak olası değildir. Biz bu tür davranışlar icinde olanları hem kendilerini kandırmaktan, hem de siyaset ile uğraşan iyi niyetli başka insanlari ve grupları yanıltarak pozisyon tutmaya çalışmaktan vazgecmeye her zaman davet ettik. Bu daveti tekrar ediyorum.

Müslüman –Hristiyan – Musevi – sağcı – solcu – liberal - Alevi – Sünni – Şafi - inanan – inanmayan sağduyulu tüm vatandaşlarımızın da İNANÇ üzerinden siyaset yapılmasını onaylamadıklarını biliyor ve İNANÇ üzerinden siyaset yapılmasının ülke ve toplum yararına olmadığını düşünüyorum.

Yeni veya eski tum siyasi partilere, oluşumlara ve girişimlere de bu gözle bakmakta olduğumu bilgilerinize sunuyorum.

Editör : AleviGundem

Sayfayı Paylaş