Alevilere İlginç Mektup

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında devran tarafından paylaşıldı.

1. devran

devran Yönetici

Kapılarında mektupları bulan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polisin soruşturma açtığı olayla ilgili Alevi vatandaşlar, sağduyu çağrısında bulundu. Vatandaşlar, tahriklere kapılmayacaklarını söyledi.
    Olay, Çiğli ilçesi Harmandalı beldesi Yörük Ali caddesi numara 2'de bulunan Onur-1 Apartmanı'nda dün akşam saat 20.30 sıralarında meydana geldi.
    Akşam saatlerinde evlerine gelen vatandaşlar, kapıların tokmaklarında el yazısıyla yazılmış mektuplar buldu. Dinî içerikli çağrı ve nasihatlerin bulunduğu kağıtları gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı apartmanın 26 dairesinin kapısına aynı şekilde mektuplar bırakıldığı ortaya çıktı. Mektupları kim veya kimlerin bıraktığı henüz belirlenemedi.

"DIŞARDAN BİRİLERİ YAPTI"
    Kapısına mektup bırakılan vatandaşlardan Doğan Bari, "Ben dışarıdaydım, telefon edip bildirdiler. Eve geldim, kapı tokmağında mektup vardı. Apartmanımızdaki 26 dairenin kapısına bırakılmış. Bunu yapanları kınıyorum. Ben 2002'den bu yana bu mahallede yaşıyorum. Bizler dostça, kardeşçe burada yaşıyoruz. İlk kez böyle bir şey oldu. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Bizler aynı bayrak altında, aynı çatı altında beraber yaşamak isteyen insanlarız. Dostlarımın, komşularımın böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Bu, dışarıdan birilerinin yaptığı bir olay. Biz Alevisiyle, Sünnisiyle, Çerkeziyle, Lazıyla bir bütünüz, beraberiz. Elhamdulillah Müslümanım, Müslümanlığı kimseden öğrenecek değilim" dedi.
    "KİMSENİN ÇIKARINA ÇALIŞMAYACAĞIZ"
    Olayın yaşandığı Cumhuriyet mahallesinin muhtarı Dursun Ali Kazar, olanlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İnsanların, kökeni, dini inanışı ne olursa olsun kardeşçe bir arada yaşadığını aktaran Kazar, "Alevi, Sünni, Çerkez, Laz, göçmen, Yörük; hiçbir şey fark etmez, hepimiz kardeşiz, dostuz, iç içeyiz. Bizi bölemezler. Bunun ne olduğunu, ne amaçla yaptıklarını bilmiyoruz. Emniyet güçlerimiz olaya el koydu. İzmir Emniyeti'nin olayı meydana çıkarmasını bekliyoruz. Bu süreçte herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Biz hepimiz kardeşiz, kimsenin çıkarları için çalışmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığı için çalışacağız" diye konuştu.
    EMNİYET EL KOYDU
    Mahalle sakinlerinden Şirin Akgül de "Buradaki toplumun kimseyle bir sorunu yok. Bu, ortalığı karıştırmak, insanları karşı karşıya getirmek için yapılmış bir olay. Halkımız sağduyulu, herhangi bir sorun yok. Emniyet güçlerimiz akşamdan bu yana olaya el koydu. Mektuplarda dinî içerikli yazılar var" diyerek tepkisini dile getirdi.
    İhbar üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

(Alıntı)

Sayfayı Paylaş