Aleviler Milli Eğitime dilekçe verdi

Konu, 'Haberler ve Yorumlar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Alevi Bektaşi Derneği üyeleri, ?Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın? yazan pankart açarak, din dersinin kaldırılmasına ilişkin AİHM ve Danıştay kararlarının uygulanmasını talep ettiler.

Torbalı Alevi Bektaşi Derneği, AİHM kararlarının uygulanarak zorunlu din dersinin kaldırılmasını istedi. Bu taleple Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?ne dilekçe verdi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Alevi Bektaşi Derneği üyeleri, ?Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın? yazan pankart açarak, din dersinin kaldırılmasına ilişkin AİHM ve Danıştay kararlarının uygulanmasını talep ettiler.

Basın açıklamasını okuyan Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Şube Başkanı Engin Türkdoğan, yeni eğitim-öğretim döneminin yine din özgürlüğünden uzak şekilde başladığını kaydetti.

Karara uyulsun

Daha sonra söz alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise, Türkiye?de din dersleriyle ilgili haklı ve meşru bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, ?Kampanyamızla Türkiye?nin her bölgesinde çocuklarımızın din dersinden muaf tutulması için milli eğitim müdürlüklerine imza vereceğiz.? dedi.

AİHM ve Danıştay kararlarına rağmen alevi çocukların din dersi almasında ısrar edilmesinin mantığını anlamadıklarını belirten Balkız, en kısa sürede kararları uygulamaya sokulmasını istedi. Açıklamaların ardından Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?ne giren Aleviler, çocuklarının din dersi almaması için yetkililere dilekçe sundu.

İzmir / EVRENSEL

Sayfayı Paylaş