Alevi bakkalı döven zabıtaya hapis

Konu, 'Haberler ve Yorumlar' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Keçiören zabıtası, Ağustos 2008’de dükkânında içki satan Alevi genci tekme tokat döverek hastanelik etmiş, dövülen gencin babası “Yıllardır bizimle uğraşıyorlar” demişti. [​IMG] Ankara'da esnaflık yapan Metin Şahin’i dövdükleri iddiasıyla yargılanan Keçiören Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıta amirleri Bahri Şahin ve Ercan Gültekin’in 8 yıl 4’er aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, şikayetçi Metin Şahin, avukatları Hıdır Özcan ve Alev Yıldırım ile sanık zabıtaların avukatı Nihat Kılıç hazır bulundu. Duruşmada Mehmet Bitik ve Yusuf Bahadır Torun tanık olarak dinlendi.

BİTİK: BAHRİ’NİN ELİNDE SOPA GÖRDÜM

Mehmet Bitik, ifadesinde, olay günü 2 araçla dükkanın olduğu sokağa gittiklerini, arabasını park ederken sanıkların yolun karşısına geçtiklerini gördüğünü anlattı. Sanıkların, Şahin’in dükkanına girip girmediğini görmediğini ancak bir gürültü duyduğunu ifade eden Mehmet Bitik, “Kavganın başlangıcını görmedim. Ancak dışarıdakiler Bahri’ye saldırdılar. Ardından Bahri’nin de elinde sopa gördüm’’ diye konuştu.

TORUN: SURATINDA YARALAR VARDI

Torun ise olay gecesi Şahin’in dükkanının önünde çay içtiği sırada, bir kişinin gelerek, ‘’Buradan uzaklaşın’’ diye bağırdığını, elindeki sopayı savurduğunu, arabadan inen bir kişinin daha dükkana gittiğini söyledi. Şahin’in, ‘’Beni kurtarın’’ diye bağırdığını belirten Torun, kendisinden uzaklaşmasını isteyen kişinin elindeki sopayla dükkandaki buzdolabına vurduğunu gördüğünü anlattı. Torun, ‘’Daha sonra ben gittiğimde, Metin’in suratında yaralar gördüm. Kafası yaralıydı. Evine telefon açtım ve hastaneye götürdüler’’ dedi.

SAVCI: HAKARET VE YARALAMA VAR

Cumhuriyet Savcısı Ferhan Özdemir, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Özdemir, sanıklar Bahri Şahin ve Ercan Gültekin’in, denetleme bahanesiyle iş yerine gittikleri Şahin’e hakaret ettiklerini ifade etti. Sanıkların, ellerindeki sopalarla vurdukları Şahin’in yüzünde sabit iz oluşmasına yol açtıklarını anlatan Özdemir, her iki sanığın “hakaret’’ ve “kasten yaralama’’ suçlarından 3 yıl 3 ay 15’er günden 8 yıl 4’er aya kadar hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Duruşma, sanık ve şikayetçi avukatlarına, savcının görüşüne karşı beyanlarını sunmaları için süre verilerek ertelendi.
    Haber: Birgün

2. ero

ero Daimi Üye

savcılık suçu sabit görüp ceza talebinde bulunmuş ama şahıslar anladığım kadarıyla tutuksuz yargılanıyor.
    işte buna adelet terazisinin bozuk olması deniyor.

Sayfayı Paylaş