Alçakta Yüksekte Yatan Erenler Yetisin İmdada Aldı Dert Beni Başımı Alıp Hangi Yere Gideyim Gittiğim Yerlerde Buldu Dert Beni Oturup Benimle İbadet Kıldı Yalan Söyledi De Yüzüme Güldü Yalın Kılıç Olup Üstüme Geldi Çaldı Bölük Bölük Böldü Dert Beni Üstümüzden Gelen Boran Kış Gibi Yavru Şahin Pençesinde Kus Gibi Seher Çağı Bir Korkulu Düş Gibi Çağırta Çağırta Aldı Dert Beni Abdal Pîr Sultan'ım Gönlüm Hastadır Kimseye Diyemem Gönlüm Yastadır Bilmem Deli Oldu Bilmem Ustadır Söyle Bir Sevdaya Saldı Dert Beni Pir Sultan Abdal
Ben De Şu Dünyada Üç Güzel Gördüm Ben de şu dünyada üç güzel gördüm Birisi kalbimde durana benzer Birisi Muhammet birisi Ali Şu garip halimden bilene benzer Mümin olanların tez gelir yazı Cennette huriye benziyor yüzü Şu nazlı dilberin hercayi sözü Mart ayında esen borana benzer Yaz gelince sular köpük saçılır Lâle sümbül çiçekleri açılır Zoğal avcı çıkmış diye kaçınır Çöllerde sevdiğim cerana benzer Mümin olanların kalbi tacıdır Mürşit eşiğine varan hacıdır Berk basma sabana boynum acıdır Zor edip zerveyi kırana benzer Abdal Pir Sultan'ım göğe süzüldü Sırat'ın üstünde nizam kuruldu Mümin olan gaflet gıllet yazıldı Dört kitap içinde Kur'an'a benzer Pir Sultan Abdal