EVET ESKİSİ GİBİ KOMŞULUK YOK AKRABALIKDA ÖYLE ESKİDEN NASIL SAHİP ÇIKARLARMIŞ AKRABALARINA KOMŞULARINA AMA ŞİMDİ NERDEEE YOK OLMUŞ İNSANLIK ADETA. TABİKİ BU BENİM GÖRÜŞÜM SAOL COŞKUN TŞKLER PAYLAŞIMIN İÇİN.
Akrabalık bağlarımız tamamen kopmasada komşuluk ilişkilerimiz kopmuş durumda ben eminim bir çoğumuz aynı apartmanda yaşadığımız insanları hiç tanımıyoruz Çünkü arada güven kalmamış zarar görceğz diye birbirimizden uzak duruyoruz ayrıca bi takım ön yargılarda olunca hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kalıyoruz Oysa birbirimizi ne kadar çok tanır ve güvenirsek içimiz o kadar rahat olur
bence akrabalıkta ölmüştür hele büyügün yok ise seni hiç sormazlar eski akrabalık komşuluk nerdee insan bazen özlüyo o günleri ama yok bence her ikiside bitmiştirr
evet cok dogru bı konu akrabalıklar az da olsa var gene ben mesela akrabalarımı hıc goremıyorumm ıslerden dolayı cok kızıyolar bana ama ne yapımm elımkolum baglı ama komsuluk gercekten yok kapı komsumu bıle tanımıyorumm eve gelırken apartmanda bırıyle karsılastıgımda urkuyorum acaba bu burdamı oturuyo hırlımı hırsızmı cok kotu bı durum tanımadıgımız ıcın korkuyoruz yazıkk gııdısat hıc ıyı degıll )) ne olacak halımız bılmıyom selam verenden bıle korkar olduk ne ısteyecek ne cıkarı var acep dıyeee sonumuz hayır ola canlar...
bence insanlara karşı güven duymak iyi ilişkilerin temelidir.. tabiki güven duymak kollarını sonuna kadar açmak anlamına gelmiyor. lakin birine yalnızca işimiz düştüğü zaman gülücük atmak, popülist devrimizin en büyük ayıbı olmuş vaziyette. asıl sorunda burada kaynaklanıyor. belki hayatın zor şartları çevremizdekileri sık sık arayıp sormamıza engelsede hal hatır sorma işini yalnız bayramlara düğün dernek zamanlarına bırakmak büyük duyarsızlık oluyor. unutmamak lazım; dostu olan en zengin insandır. BOSH demişki: DOSTUMU KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM.
sizlerin dediği gibi canlar akrabalık ilişkileri bende vaar ama komsuluk pek yok sayılır ama tabbii yasadıgımız ortam dan da kaynaklanıyor bence anadolu insanı daha cana yakın ve güven veriyor insana yanlış anlasılmasın yazdıgım her tarafın ii sii de var kötüsü de