Bu günlerde hiç görmediğimiz ve görmek istemediğimiz münverit olaylarla iç içe yaşıyoruz sözde Hukuk devleti dediğimiz hukukun üstünlüğünü savunduğumuz TÜRKİYE CUMMHURİYETİ bilinci öğretisi ve kavramlarıyla yaşadığımız geleneğimiz haline dönüşmüş yaşam standardımız üzerinde kurduğumuz geleceğimizi gördüğümüz düşündüğümüz topraklarda bizdeki demokrasi emperyalist işbirlikçilerin dayatmalarıyla yaşanmıyormu anayasa hukuku ital anayasalarla yazılmadı Cumhuriyet ital rejim baskılarıyla dayatmacılıkla kurulmadı halkın yaşam standartları gereksinimi ihtiyacı ve ülkenin geleceği halk dinamikleri ile gerçekleşirse aydınlık yarınları kucaklamak ilmi bilmi referans alarak medeniyet yolunda ilerleyebileceğimizin bir ifadesi özgürlüğü bağamsızlığı ülkenin geleceği için devlet ve hukuk alanında anayasal güvenceye bağlılığımızla ve bu değerleri korumamızla ayakta kalabileceğimizi teminat olarak temel hak ve özgürlüklerin sağlanabileceğini medeni kanunun yetkilerine yasalarına dayanarak sağlanmıştır Totoliter ve teokratik bir yapının içerisinde yer almak ne dünya hukuku nede TÜRKİYE hukuku ile bağdaşmaz Ama bizlere yakıştırılmak istenen kaos ortamı istikrarsızlık siyasi beceriksizlerin talan ittifakı ile kurdukları iktidarlar yolsuzluk ve yağmacılık ekonomisi teslimiyetcilik adaletsiz peşkeş çekilen özelleştirmeler rant kapısına dönüştürülen politik aymazlığı yıllarca bu ülkenin hak etmediği bir siyasi çıkarın kirlendiğinin en büyük göstergesidir sorumsuzluğun ahlaksızlığın kaba bir kuvvete dönüştürülen istismarcılığın yandaşlığın milli duygularımızı zedeleyen birliğimizin beraberliğimizin içini oyan dikta düşüncelerin ve ondan beslenen kapitalist burjuva düzenin kendisi değilmidir Unutulmamalıdırki iktidarlar gelip geçicidir makamlar gelip geçicidir kalıcılık hukuk ona bağlı kurum ve kuruluşlardır ülkenin ve halkın kalıcılığıdır bunun en önemli yöntemi demokrasiye sadakat ülkeye bağlılıktır sahiplenmektir savunmaktır Zümre hakimiyeti kurmak iktidar olanaklarını şahsi ve menfii çıkarları doğrultusunda kullanmak mevcut olan sistemi rejimi anayasal hukuku hiçe saymak onunla oynamak tasfiye etmeye çalışmak kendi amaçları doğrultusunda güç oluşturmak odak haline gelmek farklı idolojik yöntemlerle toplumu germek kutuplaştırmak bundan nemalanmak samimiyetsizliğin art niyetle yaklaşmak toplum duygularının içine atılmış en büyük nifaktır İşte 7 yılını doldurmaya çalışan bir iktidar partisi akp nin bu tür davranışlar içerisinde olması tavır sergilemesi dışa karşı tamamıyla teslimiyetçi çıkarlarını ülke menfaatinden daha üstün görmesi ekonomik iflasın yaşanması sosyal devlet anlayışını benimsememesi dış politikada bertaraf olması 85 yıllık cumhuriyet kazanım ve birikimlerini hiçe sayması hukuku çıkarları doğrultusunda göz dağı vererek yıpratmaya çalışması hukuksuzluğa tahamül edememesi şu soruyu akla getirmiyormu Akp demokrasiyi kendi içinmi savunuyor? Yoksa iktidar çoğunluğunu kendinde bir güç olarak gördüğü içinmi halkı demeokrasiden yoksun bırakıyor? Buna inanmakta ve anlamakta güçlük çekiyoruz..... Nafiz YILMAZ
sağolasın zilan can malesef seninde belirtiğin gibi dini siyasete sokup cumhuriyetimizin temel niteliklerini kazanılımlarını yok etmeye çalışıyorlar ama hevesleri kursaklarında kalacak iktidardan düşecekler ve bir daha siyaset sahnesinde olmayacaklar ülkemiz bu karanlık zihniyetlerden kurtulacak emeğine sağlık zilan can yorumlarına katılıyorum can dostum
Bu ve bunun gibi partiler demokratik rejimlerde yasaların küçük çatlaklarından girerek ülkeyi perişan hale sokuyorlar. Emeğine sağlık abi
Haklısın oktayım sonrada demokrasi havarisi kesiliyor ama bu ülke yapılanların vurgunların talanların yosuzlukların CUMHURİYETE düşmanlık kin garamet besleyenlerin hesabını tek tek soracaktır okatayım güneş balçıkla sıvanmaz göreceğiz hesabını soracağız hiç birinin yanına kar kalmayacak desteğine candan sevgine samimiyetine sonsuz teşekkürler can dostum yiğit oktayım eyvallah çok sağolasın
abi ben diyecek söz bulamıyorum ama cehalet çok kötü bişey halkı yoksulluğa iterek sonrada yardım yaparak oy kapıyor akp yi akp yapan türkiyenin çoğunluğunu oluşturan cahil fakir insanlardır bence...
günümüz iktidarının detaylı bir açıklamasını yapmışsın teşekkürler... tabi ki mevcut iktidar bu seviyeye 7 yıl gibi kısa bir sürede gelmedi..onları bugünlere taşıyan AP,MP,DP,DYP,ANAP ve kısmende olsa MHP, en nihayetinde de 30 yıldan bu yana bilinçli solun oylarını almış(almış olması haketmiş olması anlamını taşımaz) CHP ; sürecin katılımcıları ve tamamlayıcılarıdır. mevcut oportunist iktidar sahipleri, kendilerini en iyi, halkı muhtaç ederek elde etme sanatını kullararak deşifre ederler ki, bu da kapitalizmi(diğer adıyla liberalizm) sahiplenmekten geçer. bilimsel bilginin yerini, ulema yorumlarına bıraktığı bugünlerde; ülkemin, yozluğa ve yoksulluğa maruz bırakılmış onurlu insanından daha mantıklı karar vermelerini istemek heralde gülünç olacaktır. bir toplumun gelişimini, içerde entellektüel burjuva, dışarıda ise dış politikalar sağlar... 30 yıldan bu yana şiddetli din,mezhep,ırk,soy,kütük çatışmalarına saplanıp kalmış idari birimler ile, bu idari birimleri kullanarak ulusal rant sağlama hedefi güden dış mihraklar varken, BİZLER KENDİMİZE DAHA ÇOOOOOOOOOK GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE(veya G8) ÜNVANINI LAYIK GÖRÜRÜZ.
sağolasın erhanım düşüncelerin tespitlerin çok doğru hepisinide analiz ederek çözmüşsün kendi düşünce felsefenle güzel yüreğine sağlık akap den ülkemizin kurtulması için yeni bir sosyalist açılımın oluşması gerekiyor mevcut düzendeki partilerle çözüm üretmemiz imnaksız deteğine candan teşekürler erhanım çok sağolasın var olasın
Kaptanım güzel tesbit yapmışsın düşünce payelerini kelimelerinle tam isabetli bir açılım yakalamışsın evet şimdilerde akp sadaka ekonomisi ile satın aldığı türk halkını piyon gibi kullanmakla kalmıyor yok etmeye hiçe saymaya çalışıyor ama bir tatsözümüz var dinsizin hakkından imansız gelirmiş diye ikiside tehlikeli hem dinsiz hemde imansız akp bana göre dini merulaştırmak istesede dinsiz iamanlıyım demeye kalksada imansız ama hka ne dersen kaptan halkımızda malesef bunu üzülerek ama istemiyerek söylüyorum zır cahil öyle değilmi kaptan sen ne dersin buda benim tesbitim inşallah ülkemiz akp nin zulümünden isyanından faşizminden kurtulacak ve bir daha böyel karanlık zihniyetler türk halkının başına musallat olmayacak eyvallah kaptan katılımına candan yürekten teşekkürler
Bu kunu hakkında bende bikaç şey yazmak istiyorum baştan sona kadar yazıyı ve yorumlarınızı okudum okurken de aklımdan şöyle geçirdim acaba mevcut baraj sistemimi akp yi başımıza musalat etti mesela baraj yüzde sekiz yada altılarda olmuş olsaydı aynı şey olabilirmiydi işin bu yönünüde düşünmek gerek bilinçli bir şekilde iki kutup oluşturuldu Laikler ve anti laikler şeklinde biçimlendirildi İş demokrasiye gelince tabiki teredütsüz kendileri için istiyorlar hiç kimseyi kandırmasınlar zaten demokrası bizim için araçtır dememişlermiydi son amaçlarını ulaşsınlar demokrasinin d'si kalmıycak
evet haklısın gülşah can akp demokrasiyi bir araç gibi görüyor kendi menfaatine gelince demokrasi ülke çıkarlarına gelince halk için demokrasi yok ama öyle yağmada yok her türlü gayri meşru işleri yapsınlar ucu kendilerine dokununca yargı bağamsız değil yaygarasi ab nin adb nin piyonluğunu yparken demokrasi var onlar için yazık ülkeyi hangi zihniyewtlere teslim ettik bunlar kendi çıkarları için ülesini halkınıda satarlar çünkü bunlar ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanları katılımına candan teşekkürler gülşah can çok sağolasın can dost