ARKADAŞLAR AKDENİZ BÖLGESİNDEN ALEVİ KÖYÜ KAYITLI DEGİL AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ ALEVİ KÖYLERİ GÖKBÜK KÖYÜ AKCAENİŞ . ÇALKA . TOPTAŞ .ÇATALLAR BEŞİKCİ. KÖYLERİ
mersindeki bildiğim alevi köylerini yazayım Tarsus ilçesinin Köyleri Yenice beldesi,Telekiören Köyü,Kaburgediği Köyü(Tahtacı),Bağlarbaşı Köyü Mersinde Kuzucu belen Köyü Adana İlinde bildiğim alevi köyleri Ceyhan ilçesi Sarıbahçe Köyü,Durhasandede Köyü,Seyhan İlçesi Şambayat Köyü, Kuyumcular Köyü
)HSEVGİLİ CANLAR; Hasseten hepinizi tanışma babında selamlıyorum.Alevi Bektaşi köyleri akdenizde ISPARTA/Yalvaç ilçesinde KÖRKÜLER KASABASI,SAĞIR KÖYÜ, Senirkent ilçesinde,ULUBEY KASABASI VE MERKZİNDE VE DAHA ISPARTA MERKEZE BAĞLI KÖYLER,GÖNENNE BAĞLI KÖYLER de var SAYGILAR; ALİ BAŞ,HIZIR YOLDAŞINIZ OLSUN
Antalya'nın Alevi Köyleri -------------------------------------------------------------------------------- ANTALYA MERKEZ Varsak beldesi karışık nüfusu 17372 Kızılarık Mahallesi Tahtacı Altınova = Koyunlar Tahtacı Karatepe Tahtacı ,nufusu 703 Çakırlar köyü ------------------------------------------------------ KEMER Çamyuva ( Tahtacıların varlığı bir kaynakta yazıyor ?) ----------------------------------------------------- ALANYA Kargıcak =Araplar (abdal+ karışık) nüfus 4146 Tosmur (Tahtacı) Obaçayı (Tahtacı) --------------------------------------- ELMALI Akçainiş (meşhur Tahtacı köyü) 891 nüfuslu Tekkeköy (Abdal musa ocağının meşhur köyü)(Bektaşi Türkmen) nufusu 1070 Çaybaşı = Değirmenköy (Göç ile alevi nüfusun çok azaldığı söyleniyor) 373 nufus --------------------------------------------- FİNİKE Alacadağ, Alikahya (Tahtacı) 278 nufus Arifköy =Aykırıçay 976 nüfus Arifköy e bağlı Çatallar mah. (Tahtacı Yanyatırocağı) Gökbük, velikahya (Tahtacı Yanyatırocağı) 357 nüfus Turunçova Menevcelik mah.(Tahtacı) 8412 nüfus tüm belde Yuvalılar (sünniler de mevcut) 2253 nüfus ------------------------------------------- KORKUTELİ Büyükköy (Aleviler Abdal musa ocağından ve ayrıca sünniler de var) 2257 nüfus Kırkpınar (Aleviler Abdal musa ocağından ve ayrıca sünniler de var) 409 nüfus ---------------------------------------------- KUMLUCA Beşikçi =Baymak = Kağaz (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 404 Hızırkahya= Çalka (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 861 Toptaş (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 624 Altınkaya = Gödene (Bir kaynakta Tahtacı olduğu yazıyordu ama başka bir yerde hiç bir kaydına rastlamadım yani ? ) 445 Karacaören = mezgit mahallesi.(hızırkahya alevilerinin kökünün geldiği yer)832 --------------------------------------------------- MANAVGAT Dolbazlar ? (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 522 Gültepe (Aleviler ve sünniler karışık) 296 Ilıcaköy beldesi? (tahtacıdır yazan kaynak okudum ancak son seçimlerde % 37 ye yakın bir oy öyle yerlere gitmiş ki en fazla karışık bir belde olabilir ! ) 16807 nüfus tüm belde Sarılar (Belde nüfusu karışık.Bir miktar Arap alevi dahil ,Tahtacılar + ilaveten afrikalı topluluk yerleştirilmiş.Bu doğru ise alevilerle zencilerin birlikte yaşadığı tek yerleşim burası- ilginç .) 3838 nüfuslu Bereket (abdal) 684 Sağırin (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 1881 nüfus ------------------------------------------------- SERİK Gebiz = Macar (sünniler yanında Tahtacıların da yaşadığına dair yazı okudum ) 4191 nüfuslu bir belde Üründü ? (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 729 Serik merkezde 600 hanede üçbin kadar Tahtacı olduğu bilinmekte.Genelde Hacıemirli boyundan Tahtacılar yaşamakta. Kürüş 1203 nüfuslu 2000 de ;tahtacılar Abdallar ve muhacirler ile yörükler karışık halde bulunmakta
arkadaşlar ADANA da alevilerin yoğun olarak yaşadığı yerler hadırlı(mıdık) ve akkapı aleviler yoğun bir şekilde yaşamaktadır.