8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum Emek veren, acı çeken, özlem duyan, hakkını savunan tüm kadınlar 8 MartKadınlar Günü Kutlu Olsun Her kadın bir çiçektir. Bu özel günlerinde onlara bir çiçek hediye edelim. Kadınlar gününüz kutlu olsun. Türk ve Dünya kadınlarının 8 Mart Kadınlar günü kutlu olsun Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun Saygıyı, sevgiyi hakeden tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun… Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun… Sen o kadar bir şey söylemeden gidersin ki; üstüne milyonlarca bir şey söylenir.Kadınlar günün kutlu olsun… Bir bakışın kudreti bin lisanda yoktur. Bir bakış bazen şifa bazen zehirli oktur. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun… Ateş karşısında bozulmayan altın, altın karşısında bozulmayan kadın; kadınlar günün kutlu olsun.
Bazı Sosyalist, Demokratik Ülkelerde Şubat-Nisan aylarında her yılda bir kutlanan 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü,8 Mart 1921'de St Petersburg'taki Tekstil Grev'ini hatırlatmak adına 2'inci Komünist Kadın Konferansı (Rus şubat Devrimi) öncülüyü kararı ile günümüze kadar 8 Mart Tarihi ile sabitlendi. *Esasında Uluslararası Kadınlar günün ilk kıvılcımları,dahada eski Tarihe dayanmaktadır! 18 Mart 1848 yılında devrim sırasında Berlin'de şehit ve esir düşmüş askerleri anma günü iken ilk olarak internasyonal Kadınlar Günü, kadınlar'a eşitlik ve Oy hakkı kullanmaları adına *Bayan/ Clara Zetkin (1857-1933)* tarafından ilk Uluslararası Kadınlar Günü 19 Mart 1911'de Danimarka, Almanya,Avusturya,İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'nde milyonlarca kadın'ların katılımlarıyla gerçekleştirilip günümüze kadar onur verici bir gelenekle devam etti. *Günümüze kadar süre gelen Uluslararası Kadınlar Günü Ana talepleri şunlardı: -Emperyalist savaş'lara karşı mücadele. -Kadınlar için Seçim ve oy hakkı. -Sağlık ve güvenlik mevzuatları gibi (insanca) Anne ve çocukları koruma hakları. -Sekiz saatlik işgünü. -Kadın ve Erkek Eşit işe eşit ücret. - Asgari Ücretlerde reel Häk'lar. *Kadınlar gününde Bayanlara Gül hediye etmek,nereden geliyor? 1986 Yılı Avrupada 75 senelik Kadınlar Günü kutlamasında,Ekmek ve gül istiyoruz Sloganlar yükseldi. *Ekmek açılımı anlamı.. -Sağlıklı çalışma. -Adil ödeme. -Erkeklerle Aynı eğitim ve öğretim olanakları. - İnsani çalışma koşulları. - Mesleki gelişim. -Kadınlar için bağımsız sosyal güvenlik. *Gül'ün Anlamı.. -çocuklara iyi yaşam ve çocuk olasılığı. -Aile Avantajlı çalışma saatleri. -Kültürel ihtiyaçlarının tatmini. - Iyi Barınma ve yaşam ortamı. -Ev işleri ve çocuk yetiştirmede erkeklerin eşlerine eşit katılımları. -İnsanca poliçe formları -Tolerans ve Barış. Öğretim üyesi Özcan Bruno.